استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در ماهی تیلاپیا با دیگر آبزیان تفاوت اندکی دارد.

تکاور محمدیان عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز دانشکده دامپزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: تیلاپیا در بین همه آبزیان ارزش غذایی کمی دارد، اما نسبت امگا ۳ به امگا ۶ آن نسبت به سایر ماهیان تفاوت زیادی ندارد.

او با بیان اینکه این نسبت به دلیل پروتئین موجود در آن مورد توجه است، افزود: نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در آبزیان از جمله میگو، قزل آلای رنگین کمان، گوشت خاویار، تخم ماهیان خاویاری، گوشت فیله قزل آلا و کپور به ترتیب، ۱۹، ۶.۱، ۶، ۸۳، ۱.۳۸ و ۱.۳ است و این نسبت در تیلاپیا ۱.۰۴ صدم است که تفاوت چندانی با سایر گوشت آبزیان ندارد.

محمدیان با تاکید بر اینکه نسبت امگا ۳ به امگا ۶ در دام و طیور از این هم کمتر است، بیان کرد: برخی انتقادات نیز نسبت به این ماهی وارد است که همه چیز خوار بوده و هر چیزی بر سر راه خود حتی کثیفی‌ها را می‌بلعد، حال آنکه ماهیانی وجود دارند که به صورت غیر مستقیم از سرگین دیگر جانوران تغذیه می‌کنند که می‌توان به فیتوفاگ یا آنطور که خوزستانی‌ها می‌گویند؛ ماهی قزل اشاره کرد، همچنین کپور معمولی نیز به صورت مستقیم از مدفوع نیمه هضم شده ماهی آمور استفاده میکند.

استاد بخش آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: به لحاظ محیط زیستی، اما انتقادات زیادی نسبت به این ماهی وجود دارد که با توجه به قدرت تکثیر و رشد این ماهی می‌توان پیش بینی کرد که تا ۱۰ سال آینده بسیاری از ماهیان بومی از چرخه طبیعت خوزستان محو شوند.

تکاور محمدیان این خطر را متوجه آب‌های شمال کشور ندانست و افزود: ماهی تیلاپیا در دمای پایین‌تر از ۱۲ درجه سانتی گراد تلف می‌شود و این در حالی است که درجه سردی در آب‌های ذکر شده به کمتر از این دما می‌رسد، اما تالاب‌ها و رودخانه‌های خوزستان همیشه گرم هستند و بهتربن مکان برای رشد و تکثیر این آبزی به شمار می‌روند.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار