۷۰ هزار نفر در سواحل مکران آبرسانی شدند

برای محرومیت‌زدایی و توسعه یافتگی سواحل راهبردی مکران همراستا با طرح‌های بزرگ اقتصادی تاکنون ۷۰ هزار نفر آبرسانی شده اند و ۵ طرح بزرگ آبرسانی هم در پهنه این سواحل استراتژیک در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، سواحل مکران که در محدوده آب‌های ساحلی و اقیانوسی دریای عمان قرار گرفته است؛ از حوزه گواتر و پسابندر سیستان و بلوچستان آغاز شده است و تا شهرستان جاسک هرمزگان ادامه دارد.

براساس موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌هایی که در منطقه وجود دارد چشم اندازی از توسعه سواحل مکران تعریف شده است و از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است به طوریکه ایشان " مسئله آبادسازی سواحل مکران را جزء کار‌های اساسی و اولویت دار دانسته اند و از نظر ایشان باید با سرعت بیشتری دنبال شود.

با توجه به ظرفیت‌های مناسب و نظر به اهمیت توسعه و آبادانی سواحل مکران در ابعاد مختلف، تأمین آب پایدار مناطق روستایی و شهری سواحل مکران می‌تواند ضمن رفع نگرانی و تشنگی مردم، به تأمین امنیت ازطریق ایجاد زیرساخت‌های توسعه‌ای و به لحاظ ارتقای سطح معیشت و رفاه ساکنان منطقه کمک کند.

با نگاهی به طرح‌ها و برنامه‌های در دست اجرای آبرسانی برای ساحل نشینان مکران در راستای محرومیت زدایی می‌توان دریافت قطار عمران و آبادانی با سرعت در حال حرکت است تا اساسی‌ترین نیاز‌های مردم، که تامین آب شرب و بهداشتی است با شتاب هرچه تمام‌تر انجام شود.

نماینده مردم چابهار در مجلس اوضاع آبرسانی سواحل مکران وخیم است/ توافق نامه ۲۵ ساله ایران و چین در مجلس بررسی می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می‌گوید: در راستای سند توسعه سواحل مکران، ۵ طرح در حوزه آب و فاضلاب در برنامه کاری شرکت آبفا قرار دارد؛ که تاکنون بالغ بر ۳۲۹ میلیارد تومان هزینه شده است و جمعیتی بالغ بر ۷۰ هزار نفر از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند شده‌اند.

علیرضا قاسمی گفت:  در راستای منویات و تأکید أکید مقام معظم رهبری درباره توسعه سواحل مکران یا به تعبیر ایشان گنج پنهان که نشان از اهمیت راهبردی این سواحل است، اجرای ۵ طرح در بخش‌های آب و فاضلاب در برنامه کاری شرکت آبفا قرار دارد که در صورت تحقق، جمعیتی بالغ بر ۲۹۰ هزار نفر از ساکنین جنوب استان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی افزود: دو مجتمع آبرسانی روستایی شامل مجتمع ۲۶۱ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد و مجتمع ۲۸ روستایی بندینی با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد در دست اجراست و تاکنون جمعیتی بالغ بر ۷۰ هزار نفر از این طرح بهره‌مند شده اند.

قاسمی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۶۹ روستا به شبکه آب متصل شده است، اضافه کرد: از این تعداد، ۲۴۱ روستا با جمعیت ۶۱ هزار نفر طی سال گذشته با تلاش جهادگونه از نعمت آب شرب سالم بهره‌مند شدند. ۲ طرح نیز در حوزه فاضلاب در برنامه قرار دارد که احداث شبکه فاضلاب برای شهر‌های چابهار و کنارک با پیشرفت فیزیکی ۶۱ و ۵۱ درصد است که تاکنون ۸۵۵ میلیارد ریال هزینه شده است و برای تکمیل به ۳۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

این مقام مسئول با اشاره به پنجمین طرح که اصلاح شبکه توزیع شهر چابهار است افزود: اصلاح، بازسازی و نوسازی شبکه یکی دیگر از پروژه‌های حائز اهمیت آبفا است که به عنوان دغدغه باقی مانده است. این مهم که جمعیتی بالغ بر ۱۱۵ هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد به ۱۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد و تاکنون متأسفانه اعتباری تخصیص داده نشده است. برای تکمیل این ۵ طرح مجموعاً اعتباری معادل ۶۱۲ میلیارد تومان نیاز است.

قاسمی در خاتمه از آب به عنوان کلید توسعه پایدار یاد کرد و خاطرنشان کرد: توسعه آب شرب شهری و روستایی، راهبردی برای بهبود زندگی اقتصادی و اجتماعی است و به عنوان یکی از محور‌های کلان فقرزدایی و عدالت اجتماعی مطرح است و در این چارچوب باید تلاش‌های زیادی برای بهبود و ارتقای سطح زندگی و جبران عقب‌ماندگی‌ها کرد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار