بعضی از کتاب‌های داستانی روایتی تاریخی دارند یعنی اتفاق اصلی داستان در خلال یک واقعۀ تاریخی روی می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر به دنبال خرید حضوری یا اینترنتی کتاب هستید و نمی‌دانید چه بخوانید، حق دارید! کتاب‌ها در دسته‌بندی‌های مختلف زیادی قرار می‌گیرند و خیلی آسان نیست که بتوان برایشان حد و مرز قائل شد، چون کتاب گزیده‌ای از خود زندگی است و حد و مرز تعیین کردن برای جنبه‌های زندگی آن‌قدر‌ها هم آسان نیست.


بیشتربخوانید


با تمام این حرف‌ها به صورت کلی کتاب‌ها را می‌توانیم به دو دستۀ داستانی و غیر داستانی تقسیم‌بندی کنیم.

مطالعۀ ادبیات داستانی (رمان و داستان کوتاه) فواید بسیاری دارد، از درمان استرس گرفته تا تقویت تخیل و وسعت دادن به دایرۀ لغات ما. کتاب‌های غیر داستانی هم که بطور مستقیم درک و اطلاعات ما را بالاتر می‌برند.

معرفی ژانر‌های مختلف داستان:
رمان تاریخی:
بعضی از کتاب‌های داستانی روایتی تاریخی دارند یعنی اتفاق اصلی داستان در خلال یک واقعۀ تاریخی روی می‌دهد و نویسنده ضمن آنکه نگاهی به آن دورۀ تاریخی دارد، داستان را پیش می‌برد. این کتاب‌ها لزوما بازگو کنندۀ تمام واقعیات تاریخی نیستند، اما برای آن دسته از افراد که می‌خواهند ضمن لذت بردن از یک داستان پرکشش، جنبه‌هایی از تاریخ را هم ببینند گزینۀ مناسبی است، رمان سینوهه، پزشک فرعون؛ یا رمان راز داوینچی دو نمونه رمان تاریخی خوب هستند.

رمان فلسفی:
برخی رمان‌ها در دلشان یک موضوع فلسفی را پیش می‌کشند و کمی چالش‌برانگیزتر ظاهر می‌شوند. این رمان‌ها در نزد خوانندگان جدی ادبیات بسیار محبوب هستند و بیشتر رمان‌های بزرگ تاریخ در این دسته قرار می‌گیرند.
محفل فلسفی یکشنبه‌ها، دنیای سوفی و شازده کوچولو در این دسته قرار می‌گیرند.

داستان‌های علمی – تخیلی:
برخی از کتاب‌ها ما را به سفر‌های اکتشافی می‌برند و برخی از قضایای علمی را به میان می‌کشند. این کتاب‌ها بسیار هیجان‌انگیزند و بیشتر در آینده سیر می‌کنند و از آنجا که بر مبنای تخیل نویسنده‌شان خلق شده‌اند به آن‌ها عنوان علمی – تخیلی داده‌اند، مانند داستان‌های ژول ورن. آیزاک آسیموف.

داستان‌های معمایی:
خواندن داستان‌های جنایی، پلیسی و معمایی هم در نوع خود جالب است. پیچیدگی‌های این نوع داستان‌ها ذهن را به شدت درگیر می‌کند و خواننده را برای حل معما به چالش می‌کشد. داستان‌های هرکول پوآرو و خانم مارپل از این نوع هستند.

داستان‌های ترسناک:
در اغلب این داستان‌ها پای موجودات عجیب و خیالی، ارواح یا زامبی‌ها درمیان است و در برخی دیگر ممکن است قهرمان داستان در تلۀ اوهام و خیالات خود به دام افتاده باشد (روان‌شناختی)، برخی داستان‌های معمایی نیز می‌توانند شما را بترسانند. دانشمندان می‌گوید حدی از ترس برای تحریک سلسه اعصاب ما مفید است، پس بد نیست کمی هیجان بیشتر قاطی زندگی روزمره‌مان بکنیم و برای اینکار می‌توانیم کتاب‌هایی از استفن کینگ و ادگار آلن پو بخوانیم و برخود بلرزیم. اگر هم نوجوان هستید شاید کتاب‌های دارن شان به مذاقتان خوش بیاید.

داستان‌های فانتزی:
هری پاتر، هابیت و ارباب حلقه‌ها نمونه‌های مشهوری در این سبک هستند. اساس این داستان‌ها بر سحر و جادو استوار است. مطالعۀ داستان‌های فانتزی شاید بیش از دیگر سبک‌های رمان ما را از واقعیت موجود دور کند و باعث تمدد اعصاب شود، شاید راز محبوبیتش هم در همین است.

کتاب‌های مصور:
کتاب‌های کمیک یا مصور به کتاب‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ها عکس و متن در کنار هم داستان را پیش می‌برند. مثال پرطرفدار این ژانر، کتاب‌های مصور تن‌تن است که هم بسیار بامزه هستند و هم هیجان‌انگیز. برخی از رمان‌های بزرگ جهان هم در شکل و شمایل کتاب‌های مصور خلاصه و بازنشر شده‌اند، مثل مجموعۀ درجستجوی زمان از دست رفته که رمان سخت‌خوانی است، اما نوع مصور آن را همه می‌توانند بخوانند و خلاصه هم فال است و هم تماشا. اگر حوصله یا وقت خواندن رمان‌های قطور را ندارید، این گزینه را امتحان کنید.

رمان‌های عاشقانه:
این کتاب‌ها همواره و همیشه طرفداران خود را دارند. جین آستن یکی از نویسندگان محبوب این سبک است.

معرفی ژانر‌های غیرداستانی

کتاب‌های زندگی‌نامه‌ای و خاطرات یا سفرنامه‌ها
دسته‌ای از محبوب‌ترین نوع کتاب‌های غیرداستانی هستند. در سال‌های اخیر هم که چاپ سفرنامه‌ها در ایران حسابی پررونق شده است، کتاب‌های مارک و پلو، نیم دانگ پیونگ یانگ و ۹۷۶ روز در پس‌کوچه‌های اروپا بعضی از محبوب‌ترین‌های این سبک در بازار کتاب ایران بوده‌اند.

کتاب‌های علمی
مثل فیزیک کوآنتوم و اختر فیزیک؛ کتاب‌هایی در مورد دانش‌های سیاسی، اجتماعی، تاریخی، کتاب‌های دینی، زبان شناسی و …. از رده کتاب‌های غیرداستانی هستند. در مورد این دسته از کتاب‌ها، دانش نویسنده یا احاطۀ مترجم به موضوع کتاب مهم‌ترین نکته‌ای است که باید قبل از مطالعۀ کتاب به آن دقت کنید.

کتاب‌های انگیزشی و موفقیت
یک دستۀ دیگر از کتاب‌های غیرداستانی بسیار پرطرفدار که مخصوصا این روز‌ها در کشور ما اقبال به سمتش فراوان است، کتاب‌های انگیزشی و موفقیت است و همین میل فراوان هم باعث شده تا انبوهی از این کتاب‌ها به بازار سرازیر شود که خب البته اتفاق مبارکی است. خودت را به فنا نده و هنر ظریف رهایی از دغدغه‌ها دو نمونه از کتاب‌های پرطرفدار این سال‌ها هستند.

منبع: خبر ببر

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.