به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تنها یک هفته تا پایان مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان باقی مانده است این در حالی است هنوز بسیاری از متقاضیان و افراد در این سامانه ثبت نام نکردهاند.
براساس این گزارش پیش از این ۱۹ خرداد ماه آخرین فرصت برای متقاضیان جهت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان اعلام شده بود؛ این در حالی است که هنوز بسیاری از مردم اعم از مالکان، مستاجران هنوز اقدامی برای ثبت نام در این سامانه انجام ندادهاند.
براساس این گزارش طبق الزام قانونی (اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم مصوب دی ۱۳۹۹) تمامی سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی، مالک و مستاجر مکلف شدند تا اطلاعات محل سکونت و املاک خود را با مالکیت رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور ثبت نام کنند.
در همین زمینه بسیاری از افراد در هنگام ثبت نام با مشکلات بسیار زیادی روبهرو شدهاند؛ به طوری که برخی از مستاجرانی که به تازگی جا به جا شدند، نمیدانستند به چه نحوی باید در سامانه ثبت نام کنند؛ همچنین برخی از وراث که هنوز واحد مسکونی آنها انحصار وراثت نشده بود هم دچار مشکل شده بودند.
براساس این گزارش سرعت پایین اینترنت و همچنین وارد نشدن به سامانه و ایجاد مشکلات فنی و از همه مهمتر شفاف نبودن روند ثبت نام باعث شده که بسیاری از متقاضیان برای ثبت نام اقدامی نکنند.
در همین رابطه باید ثبت نام کنندگان در هنگام ثبت نام به برخی از این نکات توجه کنند تا در زمان ثبت اطلاعات دچار مشکل نشوند به طور مثال باید متقاضیان به طور قطع از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox برای ورود به سامانه ملی املاک و اسکان استفاده کنند.
همچنین متقاضیان باید مشخصات ملک را با کلیک کردن روی گزینه افزودن ملک ثبت کنند؛ و در صورتی که وضعیت سکونت ملک تغییر کرده است در قسمت املاک تحت مالکیت در کنار ردیف ملک خود روی گزینه ثبت یا تغییر ساکن کلیک و وضعیت جدید سکونت ملک خود را ثبت کنند.
براساس این گزارش افرادی که اقامتگاه خود را در سامانه نمیبینند؛ در قسمت اقامتگاهها روی گزینه افزودن اقامتگاه کلیک کرده و مشخصات آن را ثبت کنند و افرادی که میخواهند اقامتگاه خود را تغییر بدهند در قسمت اقامتگاهها در کنار ردیف اقامتگاه قبلی خود روی گزینه اتمام سکونت کلیک کرده و تاریخ پایان سکونت در آن را درج و سپس مشخصات اقامتگاه جدید خود را ثبت کنند.
افرادی که بیش از ۵ واحد مسکونی خالی دارند، مهم نیست که واحدهای مسکونی در یک شهر یا در شهرهای مختلف باشند، به هر حال در صورتی که مالک بیش از ۵ واحد مسکونی خالی داشته باشد، مشمول مالیات دو برابری میشود. همچنین اگر ۱۲۰ روز واحد مسکونی خالی و در اختیار یک مالک باشد که اقامتگاه دیگری دارد، مشمول مالیات میشود.
فرسودگی، ملاک عدم شمولیت در مالیات نیست و به هر حال ملک مشمول مالیات خانه خالی میشود و بعد از آنکه مالک اخطار مربوط به مشمول مالیات بودن خانههای خالی را دریافت کرد؛ باید به سامانه ملی املاک و اسکان جهت خوداظهاری مراجعه کند.
براساس تمهیدات وزارت راه و شهرسازی، در ابتدای طرح که از ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد، سرپرستان خانوار این امکان را داشتند که تا ۹ اردیبهشت براساس آخرین رقم کد ملی خود (سرپرست خانوار) نسبت به ثبت اطلاعات ملکی و سکونتی خود در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، اقدام کنند. به همین ترتیب پس از آن برای افراد جامانده از ثبتنام طبق اعلام از تاریخ ۱۰ اردیبهشت تا ۱۹ خرداد امسال امکان درج اطلاعات ملکی و سکونتی در سامانه ملی املاک و اسکان فراهم شده است.
وزارت راه و شهرسازی به منظور سهولت در ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان، ۲۴ ساعته به سوالات شهروندان پاسخ میدهد. بر همین اساس، مرکز ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور با شماره ۵۹۱۹۸-۰۲۱ و شماره پیامکی ۰۲۱۱۹۳ برای پاسخگویی به صورت ۲۴ ساعته آمادگی دارد.
همچنین شهروندان تهرانی با گرفتن شماره ۵۹۱۹۸ و شهروندان دیگر استانهای کشور با شمارهگیری ۰۲۱۵۹۱۹۸ میتوانند با کارشناسان مرکز ارتباط مردمی سامانه ملی املاک و اسکان کشور موضوعها و سوالات خود را مطرح کنند.
براساس این گزارش محمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی دو روز پیش اعلام کرد که درخواست تمدید مهلت ثبت نام برای سامانه املاک و اسکان داده شده و برای جلوگیری از تراکم زیاد مردم در دفاتر خدمات الکترونیکی و با هدف ایجاد فرصت کافی برای کسانی که تاکنون نتوانستهاند، ثبت نام انجام دهند، درخواست تمدید مهلت ثبت نام را دادهایم.
او ادامه داد: متقاضیان برای ثبت اطلاعات خود در سامانه املاک و اسکان تا ۱۹ خرداد ماه فرصت دارند تا اطلاعات خود را بارگذاری کنند و در صورت عدم بارگذاری اطلاعات طبق قانون مشمول جرائم مالیاتی میشوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سامانه املاک و اسکان از نظر فنی هیچ مشکلی ندارد و افراد میتوانند به راحتی در این سامانه اطلاعات خود را بارگذاری کنند، افزود: ممکن است در برخی از شهرها سرعت اینترنت پایین باشد که همین موضوع باعث میشود که متقاضیان در هنگام ثبت نام با مشکل مواجه شوند؛ بنابراین با توجه به الزام قانونی در این بخش پیشنهاد تمدید را دادهایم.
محمودزاده با اشاره به فصل جا به جایی و نقل و انتقالات مستاجران درباره نحوه ثبت اطلاعات آنها گفت: مستاجران در صورت جا به جایی یک ماه فرصت دارند تا اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند و تمامی این موارد در قانون لحاظ شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: واحدهای مسکونی واقع در تمامی شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشند به عنوان خانه خالی شناسایی شده و به ازای هرماه بیش از زمان اعلام شده ماهانه مشمول مالیات بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره میشوند.
گفتنی است، سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه، سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه است.
براساس این گزارش پیش بینی میشود که مهلت ثبت نام در سامانه املاک و اسکان تا مهر ماه باشد.
انتهای پیام/
واشتباها من را درلیست خانه خالی برده