جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص حادثهی روز گذشته در پالایشگاه جنوب تهران اطلاعات تکمیلی را اظهار کرد: روز گذشته ۱۰ ایستگاه از سازمان آتش نشانی تهران به همراه چندین خودروهای پشتیبانی شامل تانکرهای آب، بالا بر، خودرو حامل کف، خودرو حامل دستگاه تنفسی در محل حادثه حاضر شدند.
وی افزود:مجموع خودروهای حاضر شده در محل ۶۰ دستگاه بود که آماری بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ آتش نشان از شب گذشته تاکنون در عملیات مشغول امداد رسانی و خاموش کردن آتش بودند.
ملکی یادآور شد: آتش نشانی شرکت نفت از ابتدا در محل حضور داشت و ما از راهنماییهای کارشناسان و متخصصان این شرکت استفاده میکنیم، همچنین آتش نشانیهای اطراف محل حادثه در موقعیت حاضر شدند.
وی: پلیس راهور با بازگشایی مسیر و جایگزین کردن مسیرهای کمکی در دسترسی سریع خودروها موثر بودند.
ملکی گفت: عملیات بدون وقفه ادامه دارد، در ابتدا آتش گرفتن یکی از مخازن اعلام شد، اما به بخشی از مخزنهای مجاور شعلههای آتش سرایت کرده، متاسفانه در آن زمان حجم زیادی از آتش به آسمان متصاعد میشد و فشار کار را برای ما سنگین می کرد، اما تمام آتش نشانان با اتخاذ تدابیر عملیاتی بسیار مناسب با استفاده از مانیتورهای زمینی و پرتال و سر لوله عملیات را از چندین جهت کنترل کردند.
وی افزود: خوشبختانه تا به این لحظه تلفات جانی نداشتیم و فقط تعدادی از همکاران دچار ضعف و بی حالی و نیز دود گرفتگی شدند که برای چک آپ کامل به اورژانسهایی که در محل حاضر هستند مراجعه کردند.
ملکی تاکید کرد: در حال حاضر بخش زیادی از آتش خاموش شده، اما هنوز موفق به اطفای کامل آتش نشده ایم، آتش یکی از مخازن در حال حاضر شعله ور است.
وی اظهار کرد: عمل اطفا و سرد کردن مخازن توسط همکاران ما ادامه دارد و نگرانی سرایت آتش به مخازن همجوار تا حدود زیادی از بین رفته است.
ملکی یادآور شد: این نوع عملیات در این نوع حریقها خصوصا در مخازن نفتی معمولا رخ میدهد و موضوع عجیبی نیست، مخازن مایعات نفتی خصوصا مایعات سنگین زمانی که حرارت زیادی به خود میبینند خاموش کردن آن امری بسیار مشکل است و به دلیل حرارت درونی خود مجددا پس از خاموش شدن دوباره روشن می شوند.
سخنگوی سازمان آتش در رابطه با علت این حادثه بیان کرد: علت وقوع آتش سوزی پالایشگاه تهران را باید از کارشناسان و مختصصان این حوزه پیگیری کرد.
انتهای پیام/
هر آتشی برای آتش گرفتن نیازمند به سه عامل دارد تا آتش بوجود آید اولا باید مواد آتش گیرند و جود داشته باشد ثانیا هوا یا اکسیژن باید در ان مکان وجود داشته باشد ثالثا باید جرقه و جود داشته باشد تا آتش صورت بگیرد اگر یکی از این سه ضلع مثلث آتش وجود نداشته باشد هیچگاه آتشی رخ نمی دهد خوب تا اینجای مطلب مفهوم شد بنابر این مواد آتش زا وجود داشته مخزن سوخت و نشتی از مخزن ایمن سوخت هم می گویند از مخزن ایمن سوخت مواد آتش زا نشت کرده به بیرون مخزن ، هوا و اکسیژن هم که در محوطه باز فراوان وجود داشته عامل سوم جرقه کجا وجود داشته که آتش سوزی صورت گرفته ؟ !!! جرقه یا توسط رعد و برق در فضای باز از آسمان و در هوای ابری تولید می شود و یا بر اثر اتصال کردن چند سیم یا کابل برقی به یکدیگر جرقه تولید می شود یا بر اثر فعالیتهای تعمیراتی جوشکاری و سنگ فرزکاری این جرقه تولید می شود و یا شخصی می خواسته سیگارش را روشن کند و کبریت روشنش را یا ته سیگار روشنش را روی مواد قابل اشتعال انداخته در بی حواسی و یا از طریق امواج الکتریسته ساکن موبایل یا تبلت بیسیم ایجاد جرقه شده !!! یا که عمدی در کار بوده و فردی یا افرادی این جرقه را روشن کردند و مخزن را آتش زدند که باید کارشناسان و مهندسان ایمنی بهداشت محیط زیست کنترل کیفی HSEQ موضوع را برسی و تحقیق کنند با همکاری حراست پالایشگاه و کارشناسان نخبه گان دستگاهای امنیتی تا مشخص شود علت آتش سوزی در پالایشگاه تهران چه بوده و به سمع و بصر ملت برسانند علتش را . و من الله توفیق .
افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه و عادلانه و تیزبینانه .
یکی فریاد بکشه ، اهای دولت مگر ممکنه آتش سوزی اتفاق بیافته وهیچ کس در کارش کوتاهی نکرده باشه وعمدی هم درکار نباشه؟ ! مگه میشه .هرکدام ازین آتش سوزیها به دلیل کوتاهی کسی بوده یا اینکه عمدی است .درهر صورت باید کسی جوابگو باشد...وگرنه من وتو ملت هی روز بروز فقیر تر ازین خواهیم شد.بدلیل تاوان این تخریبهای گران وسنگین.