به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس نتایج منتشر شده در ۳ ژوئن در مجله نیچر، در میان ترکیبات مختلف، دانشمندان چهار داروی مورد تایید بالینی و ۹ ترکیب را در مراحل دیگر رشد با پتانسیل قوی برای استفاده مجدد به عنوان داروهای خوراکی کووید-۱۹ شناسایی کردهاند.
از بین داروهایی که از تکثیر ویروس کرونا در سلولهای انسانی جلوگیری میکنند، ۱۹ دارو با رمدیسیویر، یک درمان ضد ویروسی که برای درمان کووید-۱۹ تایید شده است، هماهنگی دارند.
پیتر شولتز رئیس این مطالعه میگوید: در حالی که اکنون واکسنهای موثری علیه کووید-۱۹ داریم، اما هنوز داروهای ضد ویروسی بسیار موثری نداریم که بتوانند از عفونت کووید-۱۹ جلوگیری کرده و یا جلوی وخیم شدن آن را بگیرند.
او افزود: نتایج ما احتمال تعدادی از راههای امیدوارکننده را برای استفاده مجدد از داروهای خوراکی موجود با اثربخشی علیه سارس-کوو ۲ افزایش میدهد. ما داروهای موجود امیدوار کننده را شناسایی کردهایم و از یافتههای خود برای تولید ضد ویروسهای بهینه استفاده میکنیم که در برابر ویروس کرونا از جمله انواع مختلف و سویههای مقاوم به دارو و نیز در برابر ویروسهای کرونا که در حال حاضر وجود دارند یا ممکن است در آینده ظهور کنند، موثرتر باشد.
در همکاری بین کالیبر، بخش کشف دارو و تیمی از محققان در بخش ایمونولوژی و میکروبیولوژی موسسه، این مطالعه بیش از ۱۲۰۰۰ دارو را در دو نوع سلول مختلف انسانی آلوده به سارس-کوو ۲ آزمایش کرده است. بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت آنها سطح عفونت ویروسی را در سلولها اندازه گیری کردند تا تعیین کنند که آیا داروها از تکثیر ویروس جلوگیری میکنند یا خیر. در برخی موارد، آنها همزمان دو دارو را استفاده کردند تا ببینند آیا این ترکیبات در برابر ویروس با هم کار میکنند یا خیر.
توماس راجرز، نویسنده مسئول تحقیق گفت: برخی از موثرترین استراتژیهای ضد ویروسی «کوکتلها» هستند که در آنها چندین داروی مختلف برای مبارزه با عفونت به بیماران داده میشود مانند آنهایی که برای درمان عفونتهای HIV استفاده میشود.
از هزاران داروی غربالگری شده، محققان در مجموع ۹۰ ترکیب را شناسایی کردند که از تکثیر سارس-کوو ۲ حداقل در یکی از ردههای سلولهای انسانی جلوگیری میکند. از این تعداد ۱۳ مورد بالاترین پتانسیل را دارند که به عنوان روشهای درمانی کووید-۱۹ براساس قدرت، فعالیت مستقل از رده سلولی یا مکانیسم عملکرد احتمالی، خواص فارماکوکینتیک و مشخصات ایمنی انسانی، دوباره مورد استفاده قرار گیرند.
چهار داروی هالوفانترین، نلفیناویر، سیمپراویر و مانییدپین، قبلا توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شدهاند و ۹ دارو دیگر در مراحل مختلف فرآیند تولید دارو هستند.
از صفحه نمایش ترکیبی داروها، محققان ۱۹ دارو را یافتند که هنگام تجویز با رمدسیویر، یک اثر افزودنی داشتند به این معنا که داروها هر دو در هنگام استفاده همزمان در برابر ویروس فعال هستند.
مالینا باکوفسکی محقق اصلی این مطالعه میگوید: مزیت بالقوه یک استراتژی درمانی که از ترکیبی از داروها استفاده میکند این است که مصرف دوز کمتری از هر دارویی میتواند خطر عوارض جانبی آن دارو را کاهش دهد.
دو داروی اضافی یک گام فراتر رفتند تا تاثیر هم افزایی بر روی رمدسیویر داشته باشند، به این معنی که داروها توانایی رمدسیویر را در سرکوب ویروس افزایش میدهند. این دو دارو ریبوپرین بودند، ترکیبی که به عنوان پیشگیری کننده حالت تهوع و عفونت جراحی آزمایش شده است.
بر اساس نتایج صفحههای کشت سلولی، محققان بهترین کاندیداهای دارویی را در سلولهای بافت انسانی و یک مدل حیوانی آزمایش کردند تا مشخص شود که به احتمال زیاد در بیماران انسانی موثر است. تیم تحقیق با موفقیت در شناسایی روشهای بالقوه کووید-۱۹، به پیشرفت سایر نامزدهای آینده دار از طریق خط لوله کشف دارو ادامه میدهد.
شولتز میگوید: نتایج حاصل از سنجشهای سلولی و مدلهای حیوانی بسیار امیدوار کننده است و نیاز به داروهای پزشکی برای رفع کووید-۱۹ همچنان فوری است. بسیار مهم است که ما برای تعیین آنچه ایمن و موثر است با حداکثر دقت پیش برویم، زیرا کوشش بهترین راه برای یافتن روشهای درمانی جدید است که برای بیماران تفاوت ایجاد میکند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/