به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی ظهر امروز در سخنرانی ویژه برنامه گرامیداشت ۱۵ خرداد در بارگاه منور رضوی گفت: حدود ۵۸ سال قبل ۱۵ خرداد ۴۲ شکل گرفت؛ یک مقطع تاریخی بسیار عظیم و آیندهساز در تاریخ ملت بزرگ و رشید و مقاوم و آزادیخواه ایران بود قبل از ۱۵ خرداد ۴۲، حرکتهای اعتراضی نسبت به مظالم و ظلمهای حکومت پهلوی صورت میگرفت و رژیم شاه با آنها برخورد میکرد، اما ۱۵ خرداد معنای دیگری دارد.
وی افزود: امام (ره) مظالم شاه را بیان کردند و این وابستگی را که اوج ذلت برای ملت بود و این سرسپردگی به صهیونیستها و رژیم جعلی اسرائیل را امام با بیانی قاطع بیان و حکومت را محکوم کردند؛ در نیمه شب ۱۵ خرداد رژیم ستمشاهی وارد خانه امام شدند و امام راحل را و رهبر عزیز ملت را دستگیر کردند. صبح آن روز مردم شهرها که مطلع شدند به خیابانها ریختند؛ در قم، تهران، شیراز و مشهد مقدس و ورامین و پیشوا غوغایی شد.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: شعار مردم در آن زمان این بود: «یا مرگ یا خمینی»؛ رژیم با همه توان و قدرت به میدان آمد و این مردم بیدفاع و معترض را که در دفاع از مرجعیت و روحانیت به خیابانها آمده بودند و صدای اعتراضشان را مسالمت آمیز بلند کرده بود به گلوله بست و مردم به شهادت رسیدند.
مروی بیان کرد: شاخصه اصلی ۱۵ خرداد از منظر رهبر عظیم الشان انقلاب پیوند عمیق مردم با دین و روحانیت بود. رهبر انقلاب فرمودند در ۱۵ خرداد یک قیام مردمی شکل گرفت و نشان دهنده آن بود که آحاد ملت ایران با روحانیت و مرجعیت که مظهر آن امام بزرگوار بود یک چنین پیوند مستحکمی دارند.
امام همواره بر مردم متکی بودند
وی ادامه داد: نکته اینجاست که همین پیوند است که ضامن پیشرفت نهضت و پیروزی نهضت میشود؛ هر جا یک حرکتی یک نهضتی به مردم متکی بود و مردم با آن همراهی کردند این نهضت و حرکت قابل ادامه است، اما اگر مردم با حرکتی پیوند نخوردند و حمایت نکنند پشتیبانی صورت نگیرد آن حرکت، ناکام خواهد بود. از شاخصهای امام راحل عظیم الشان جمهوری اسلامی است یعنی هم مردم و جمهور و آحاد مردم و هم اسلام.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه امام ملت ایران را ملتی بزرگ و آگاه و توانا میدانست و به آنان اعتماد کرد و خوش بین بود تصریح کرد: این اعتماد امام از ابتدای نهضت تا لحظه ارتحالش ادامه داشت؛ امام قبل از انقلاب با توکل بر خدا به مردم تکیه و اعتماد کرد؛ بعد از انقلاب که معمولاً رهبران انقلاب وقتی به پیروزی میرسند به مردم میگویند کار شما دیگر تمام شد و وظیفه خود را صورت دادید امام (ره)، اما این گونه نکرد و برخلاف همه رهبران حرکتهای اجتماعی و سیاسی و انقلابی، در هر حرکتی حمایت مردم را، دعوت و پشتیبانی و اعتماد به مردم را مورد تاکید داشت و این بود که نهضت امام پیدا کرد.
مروی افزود: رهبر عظیم الشان انقلاب در سخنرانی بسیار مهم روز گذشته خود به این معنا صراحتاً اشاره فرمودند کسانی که روزشماری و ماهشماری میکردند انقلاب به نقطه پایانی خود برسد موفق نشدند، چون مردم در صحنه بودند و از نظام و انقلاب خود پشتیبانی کردند. اگر ما در دفاع مقدس هشت ساله سربلند و پیروز بیرون آمدیم مرهون همین حمایتها و حضور آگاهانه و متعهدانه مردم در صحنههای انقلاب و دفاع مقدس بود.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب همواره بر این معنا تاکید دارند؛ امام راحل همه جا مردم را فرامیخواند و به مردم اعتماد داشت و مردم نیز به امام اعتماد و ایمان داشتند و همین معنا، امروز نیز جریان دارد؛ رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز گذشته مسئله اسلامیت و جمهوریت را به خوبی بیان و تفسیر کردند. ایشان در مقاطع مختلف هرجا که حضور و رای مردم بوده است هم مردم را دعوت به حضور کردهاند و هم از این حضور و آراء مردم، صیانت کردهاند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در طول دوران زعامت مقام معظم رهبری، انتخابات گوناگونی داشتهایم بیان کرد: در هر کدام از این انتخاباتها سلایق مختلفی روی کار آمدهاند و هیچکس نمیتواند بگوید در همه این دورهها یک فکر و سلیقه روی کار آمد؛ در سال ۶۸ یک فکر و اندیشه و در ۷۶ و ۸۴ و ۹۲ یک فکر و سلیقه دیگری روی کار آمدند.
مروی افزود: در برابر همه اینها، رهبر معظم انقلاب با شجاعت و با تدبیر و با استدلال، از آراء مردم صیانت کردند؛ وقتی در سال ۷۶ سلیقه دیگری روی کار آمد، عدهای زمزمههایی را آغاز کردند؛ حتی افراد مورد احترامی به رهبر معظم انقلاب نامه نوشتند که نتیجه انتخابات نگران کننده است، اما رهبری فرمودند جای نگرانی نیست؛ آنها میخواستند که رهبر معظم انقلاب نتیجه انتخابات را باطل اعلام کند، اما رهبری فرمودند وظیفه خود میدانم از رای مردم صیانت کنم.
رهبری در وقایع ۸۸ مظلوم واقع شدند
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: ایشان فرمودند رای مردم حق الناس است و امام مسلمین خودش را بیش از دیگران در صیانت از رای مردم موظف میداند؛ در سال ۸۸ نیز همه تلاش رهبری بر حول محور صیانت از آراء مردم بود، اما رهبری مظلوم واقع شدند در آن قضایا؛ ایشان دنبال صیانت از کسی نبودند و دنبال حفاظت و طرفداری از یک خط خاصی نبودند همان گونه که در ۷۶ نبودند؛ ایشان در ۸۸ نیز فرمودند من از رای مردم صیانت میکنم کما اینکه در سال ۷۶ نیز از آراء مردم صیانت کردم و اگر میگوئید تقلب شده، دلیل بیاورید.
مروی گفت: آراء مردم و صیانت از آراء مردم دغدغه مقام معظم رهبری است و آنانی که سنگ دموکراسی خواهی را به سینه میزدند از رهبر انقلاب میخواستند آراء مردم دور ریخته شود؛ چون فقط شما در سال ۸۸ پیروز نشدید باید آراء مردم نادیده گرفته میشد؟ رهبری روی این موضع ایستادند. مقاومت رهبری در سال ۸۸ حول محور این معنا بود که من از آراء مردم باید صیانت کنم و حرفی اگر دارید، استدلال کنید و بنده را قانع کنید که در صندوقها تقلب صورت گرفته است. مگر میشود حق الناس مردم را نادیده گرفت و آن را وجهالمصالحه قرار داد.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند امام بر جمهوری و اسلامی تاکید دارند و این نظریه امام برگرفته از آیات و روایات است و یک سلیقه و رفتار شخصی نبود بلکه برداشت یک مرجع تقلید و فقیه آگاه و مجتهد جامعالشرایط از آیات و روایات بود که در دو کلمه جمهوری اسلامی خلاصه شد.
مروی گفت: راز ماندگاری جمهوری اسلامی در برابر این همه دشمنیهای بدخواهان داخلی و خارجی در همین دو کلمه جمهوری اسلامی است. اسلامیت نظام و مردمی بودن نظام راز ماندگاری نظام است.
مروی افزود: حکومت دینی اگر رای مردم و نقش مردم را باور نداشته باشد سر از داعش درمیآورد؛ حکومت دینی بدون مردم همان داعش است؛ مقام معظم رهبری چه کسانی را که برای دین نقش قائل نیستند و چه آنانی را که برای مردم نقشی قائل نیستند محکوم میکنند و هر دو از منظر رهبر انقلاب و امام مسلمین محکوم است.
وی گفت: در این قضایا بیش از هر کس به رهبر مظلوم ما ظلم و جفا شد؛ چه آنانی که برای بیان موضع خود نمیتوانند مخاطب را قانع کنند و از رهبری مایه میگذارند ظلم به رهبری میکنند؛ اگر تصمیم و ایده دارید مخاطب را قانع کنید و این درست نیست که هرجا کم آوردیم از رهبری هزینه کنیم.
مروی افزود: ولایت فقیه سرمایه بزرگی است و سرمایه گرانقیمتی است و نباید به راحتی هزینه شود و نباید در هر مسئله خرد و ریزی از رهبری و ولایت فقیه خرج شود. ولایت فقیه عصاره و خلاصه و فشرده ۸۰ سال زندگی امام راحل است. ولایت فقیه و حکومت اسلامی خلاصه و خروجی هزار سال تلاش و زحمت و رنج علماء و بزرگان و فقهای ما در طول تاریخ است.
رای مردم حق الناس است
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: نظام و ولایت فقیه خروجی هزار سال تلاش روحانیت متعهد و مبارز و علماء و بزرگان و فقها است و نباید به راحتی از این قضیه هزینه شود، چون سرمایه کوچکی نیست؛ عدهای در هر کجا که نقد و انتقادی میبینند نوک پیکان حملات را متوجه رهبری میکنند که ظلم به رهبری است. در همین قضایای اخیر چه چیزهایی که ننوشتند و چه مطالبی که در فضای مجازی منتشر نکردند و متعرض مقام معظم رهبری شدند.
مروی افزود: موضع مقام معظم رهبری موضع حداکثری است و حتی فرمودند اگر ما را هم قبول ندارید برای ایران پای صندوقهای رأی حضور یابید. این ضد مردمسالاری دینی است؟ ایشان فرمودند رای مردم حق الناس است. تعبیری از این بالاتر برای آراء مردم نداریم.
وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب چیزی را که بدان معتقد نباشد به زبان نمیآورد؛ ۳۰ سال افتخار داشتم در محضر ایشان باشم و شناختم از ایشان براساس اخبار و شنیدهها و روزنامهها نیست و دیدهام و لمس کردهام و به باور رسیدهام که رهبر معظم انقلاب چیزی را که اعتقاد نداشته باشد به زبان نمیآورد؛ وقتی این گونه ایشان از جمهوریت و اسلامیت دفاع میکند یعنی به هر دو عنایت دارند و توجه دارند.
مروی خاطرنشان کرد: حرفهای ناروا در مورد مقام معظم رهبری عنوان شد، اما ایشان از اصول خود دست برنمیدارند؛ در پیشگاه حضرت رضا (ع) عرض میکنم ایشان مطلبی را بیان نمیکنند که اعتقادی به آن نداشته باشند. همواره رهبری به ظرفیت مردم و نخبگان و ظرفیت افراد صاحبنظر و رای توجه دارند.
وی بیان کرد: ایشان مسئولی را که دارای نظر نباشد و دارای ایده نباشد و دارای اندیشه و فکر نباشد نمیپسندند. در مقام تصمیم گیری و بیان فکر و اندیشه باید همه نظر و فکر داشته باشند. اگر رئیس جمهور یک نظر داشته باشد و وزراء یک نظر آیا این گونه کشور اداره میشود؟ اگر وزیری با کار کارشناسی به نظری رسیده باشد، اما معاونان بگویند ما دنبال نظر خود میرویم این وزارتخانه میتواند وزارتخانه باشد؟
مروی تاکید کرد: یک نفر باید با استفاده تمامی نظرات کارشناسی حرف آخر را بزند؛ رهبر انقلاب جزو معدود افراد طراز یک دنیا هستند که حقیقتا به رای مردم و افکار مختلف توجه دارند و برایش احترام قائل هستند.
انتهای پیام// ف. غ