به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری یونهاپ، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در یک نشست مجازی با روسای خبرگزاریهای بین المللی در نشست اقتصادی سالانه در سن پترزبورگ با اشاره به اینکه فشارها و تحریمها راه حل مشکلات نیست، خواستار تضمین امنیت کره شمالی برای حل اختلافات هستهای این کشور شد.
هنگامی که مدیر مسئول خبرگزاری یونهاپ از موضع گیری مسکو در قبال مسائل هستهای کره شمالی از پوتین سوال پرسید، او گفت: «مشکل هستهای کره شمالی با فشار و تشدید تحریمها برطرف نخواهد شد. ما فقط با اطمینان از امنیت مردم کره شمالی و با حوصله و رویکرد دقیق، میتوانیم این موضوع را حل و فصل کنیم.»
پوتین همچنین اظهار کرد: «مسکو از رویکرد مرحله به مرحله برای خلع سلاح هستهای کره شمالی که با اقدامات متقابل، از جمله لغو تحریمهای سازمان ملل متحد در قبال عقب نشینی کره شمالی از برنامه هستهای خود، استقبال میکند.»
پوتین با اشاره به اینکه آمریکا مسئول به بن بست رسیدن مذاکرات هستهای با کره شمالی است، گفت: «رهبران کره شمالی نگرشی سازنده نشان دادند، اما به نظر میرسد آمریکا وعدههایی را که به کره شمالی داده بود، کنار گذاشت و عملی نکرد.»
او در ادامه افزود: «مذاکرات هستهای بین پیونگ یانگ و واشنگتن شکست خورد، زیرا آنها نتوانستند در مورد تطابق مراحل خلع سلاح هستهای پیونگ یانگ با تخفیف تحریمهای واشنگتن، به توافق برسند.»
پوتین همچنین تاکید کرد که خواستار تلاش برای دستیابی به راه حلی است که از طرف همه کشورهای مربوطه پذیرفته شود. او مجدداً بر موضع خود در حمایت از مذاکرات چند جانبه مشابه مذاکرات شش جانبه، برای حل موضوع هستهای کره شمالی تأکید کرد.
مذاکرات هستهای بین کره شمالی و آمریکا پس از نشست هانوی و دیدار کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، در اوایل سال ۲۰۱۹، همچنان در بن بست باقی مانده است.
پوتین همچنین با اشاره به یک پروژه راه آهن که شهر بندری راسون در کره شمالی و شهر مرزی خاسان در روسیه را به هم پیوند میدهد، ابراز امیدواری کرد که روسیه پروژههای همکاری اقتصادی سه جانبه با دو کره را از سر بگیرد.
این پروژه پس از آزمایش هستهای پیونگ یانگ و پرتاب موشک دوربرد در سال ۲۰۱۶ متوقف شده بود.
چندی پیش هنگامی که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در ماه مارس با چانگ ایو یونگ، وزیر امور خارجه کره جنوبی در سئول گفتگو کردند، دو طرف توافق کردند که در تاریخی نزدیک، پوتین به سئول دعوت شود. اما روز جمعه، پوتین درباره این سوال که آیا قصد دارد امسال از کره جنوبی دیدار کند، هیچ پاسخی ارائه نداد.
در این جلسه مجازی، روسای خبرگزاریهای ۱۶ کشور جهان از جمله کیودو نیوز ژاپن، خبرگزاری شینهوای چین، آسوشیتدپرس، رویترز و خبرگزاری فرانسه پرس (AFP) شرکت داشتند.
انتهای پیام/