به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، پژمان پورشبانان معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان گفت: یکی از برنامههایی که بهزیستی بر آن تاکید دارد این است که مانع از ایجاد مراکز تجمعی بزرگ شود، زیرا در شرایطی همانند همه گیری کرونا این مراکز آسیب پذیری بالایی دارند.
او اظهار کرد: بر این اساس مراکز تجمعی بزرگ علاوه بر دردسرها و گرفتاریهای خاص به لحاظ هزینهها نیز مقرون به صرفه نیست.
به گفته معاون امور توانبخشی بهزیستی استان اصفهان به همین دلیل رویکرد این سازمان به سمت ایجاد خانههای اقامتی است و براساس برنامه ریزی و فراخوان صادر شده امید است تا پایان امسال ١٠ خانه اقامتی با حداکثر ظرفیت ١٠ نفر در استان ایجاد شود.
پورشبانان خاطرنشان کرد: این خانهها در زمینه نگهداری سالمندان، معلولان ذهنی و بیماران اعصاب و روان ایجاد خواهد شد و این رویکرد خوبی است برای آن دسته از معلولانی که قابل نگهداری در مراکز تجمعی بزرگ نیستتد تا بتوان با یک شرایط راحتتر و مناسبتر امکان نگهداری آنها در این خانهها فراهم شود.
معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان افزود: در حال حاضر براساس فراخوان سال قبل تعدادی درخواست برای مجوز خانه اقامتی در مصاحبه تخصصی پذیرفته و موافقت اصولی برای آنها صادر و به کمیسیون ماده ٢۶ ارجاع شدند.
او تصریح کرد: آن چیزی که در حال حاضر انجام شده صدور مجوز ٢ خانه اقامتی ویژه بیماران اعصاب و روان زیر ۱۸ سال در تیران و کرون و آران و بیدگل است.
پورشبانان افزود: یک خانه اقامتی سالمندان هم که موافقت اصولی آن صادر شده در شهرستان نایین در مرحله انجام کارهای آماده سازی ساختمان قرار دارد و تا یک ماه و نیم دیگر فعالیت خود را شروع می کند.
پورشبانان از دیگر برنامههای بهزیستی در امسال را خرید وسایل کمک توانبخشی مورد نیاز معلولان عنوان کرد و گفت: امسال با توجه به بضاعت سازمان و امکانات داخل کشور و محصولاتی که در بازار هست بهترین وسایل کمک بخشی که بتواند نیاز جامعه هدف را مرتفع کند تامین خواهیم کرد.
او افزایش مستمریها را هم از دیگر اقدامات بهزیستی در امسال برشمرد و گفت: مستمریها از اردیبهشت افزایش قابل توجه پیدا کرده و سیاست سازمان مبنی بر ادامه داشتن این روند افزایشی است.
پورشبانان یادآور شد: با وجود همه محدودیتهای اعتباری و شرایط خاصی که بهزیستی با آن مواجه است سعی شده با این بضاعت کم به نوعی پاسخگوی مناسبی برای ارباب رجوع باشیم و در این راستا از همه امکانات در اختیار هم به لحاظ کمک خیرین و اعتبارات سازمان و هم اعتبارات استانی بتوانیم نیازهای اعضا را برطرف و موجب رضایت جامعه هدف شویم.
در حال حاضر ۱۲۳ هزار معلول زیرپوشش شامل ۱۴ هزار بیماران اعصاب و روان، هشت هزار نابینا و کم بینا، ۱۸ هزار ناشنوا، ۲۴ هزار ذهنی، ۳۰ هزار جسمی و حرکتی، ۲۷ هزار سالمند هستند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م