به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان و متخصصان تغذیه، گنجاندن غلات سبوسدار را در رژیم غذایی روزانه توصیه میکنند. این غلات علاوه بر فایده غذایی، برای سلامتی دستگاه گوارش انسان هم مفید است.
سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که غلاتى مانند گندم سیاه، برنج قهوهای، جو دوسر، بلغور، ذرت و غیره، باید حداقل ۴۰ درصد از رژیم غذایی روزانه انسان را تشکیل دهند.
این نوع غلات حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که جایگزین دیگری برای بدن ندارد. علاوه بر این، منبع مهمی برای مواد معدنی و ویتامینهای گروه «В» است. غلات، مزایای متفاوتی دارند. بنابراین، یک رژیم غذایی زمانی که حاوی بیشترین مقدار غلات کامل باشد، سالمتر به شمار میرود.
گندم سیاه
گندم سیاه، رتبه اول را در میان غلات به خود اختصاص میدهد، زیرا سرشار از پروتئینهای گیاهی، کربوهیدراتهایی که به آهسته جذب بدن میشوند و همچنین آنتی اکسیدان که بدن را از پیری زودرس محافظت میکند.
گندم همچنین سرشار از آهن، منیزیم، فسفر، مس، منگنز و حاوی نوعی فیبر غذایی درشت است که باعث تحریک حرکات چرخشی روده و از بین رفتن کلسترول اضافی و کاهش خطر دیابت میشود.
برنج قهوهای
برنج قهوهای، منبع مهمی از گلوکونات بتاست که باعث محافظت پوست میشود. کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که به جای برنج سفید برنج قهوهای مصرف شود، زیرا تمام مواد مفید مانند فسفر، منیزیم و ویتامینهای گروه (В) در پوسته غلات برنج وجود دارد اما برنج سفید فقط منبع کربوهیدرات است.
مصرف برنج به طور منظم به تسکین علائم سیاتیک و اختلال عصبی کمک میکند، برنج همچنین رادیونوکلیدها را از بدن خارج میکند و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به التهابات پوستی و مفصلی را کاهش می دهد و التیام زخم را تسریع و هضم را بهبود میبخشد.
جو دوسر
مدتهاست که مصرف بلغور و جو دوسر برای صبحانه عادت شده است. به این دلیل که جو دو سر حاوی پروتئین، فیبر غذایی درشت و عناصر مختلف معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، روی، گلوکونات بتا و ویتامینهای A و E است.
تحقیقات دانشمندان نشان داده که فیبرغذایی با گلوکونات بتا دارای اثراتی ضد کلسترول است و از تجمع کلسترول در رگهای خونی جلوگیری میکند. فرنی با بلغور جو دوسر باعث افزایش ایمنی بدن، بهبود وضعیت مو و پوست، تحریک هضم غذا و کاهش قند خون میشود.
بلغور
بلغور سرشار از پروتئین است. هر ۱۰۰ گرم از آن حاوی ۱۲ گرم پروتئین است. همچنین حاوی ویتامینهای گروه «К»، ویتامین گروه «В»، ویتامین گروه «Е» و همچنین بتاکاروتن، منیزیم، کلسیم و آهن است.
دانههای غلات مانند برنج قهوهای و گندم سیاه تاثیر مثبتی بر سیستم هضم دارد. همچنین جریان صفرا را تحریک میکند تا از تشکیل سنگ و مسمومیت کبدی جلوگیری کند.
ذرت
ذرت حاوی گلوتن است که فرآیندهای خود ایمنی را تقویت میکند.
ذرت منبع مهمی از ویتامینهای E، A، BH و همچنین آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، اسیدهای آمینه - تریپتوفان و لیزین است. مصرف ذرت به بهبود عملکرد معده، کیسه صفرا و هچنین برای سلامتی روده و تکثیر باکتریهای مفید در آن کمک میکند.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/