یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تا زمانی که حجم معاملات به بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان نرسد، شاهد ورود پول واقعی به میزان حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه نیستیم.

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که، چرا نمادهای کوچک بازار سرمایه با وجود اصلاح 50-60 درصدی قیمت سهام هنوز به تعادل نرسیدند؟ اظهار کرد: در سال 99 به خصوص در اردیبهشت و خرداد ماه بازار سرمایه روند صعودی پرشتابی را تجربه کرد.

وی بیان کرد: این روند صعودی پر شتاب، بسیاری از سهام های کوچک را دچار سفته‌ بازی کرد و سهام های کوچک با رشد بسیار زیادی مواجه شدند. رشد سهام بورسی، رشد بنیادی نبود بلکه ناشی از افزایش تقاضا در تمام سهام ها بود و با واقعیت‌ شرکت ها همخوانی نداشت. برخی شرکت‌ها در سال 99 به چند برابر ارزش ذاتی خود رسیده بودند و همین سبب ایجاد حباب در بازار سرمایه شد.


بیشتر بخوانید

کاهش تورم در کشور به شرط توقف تزریق درآمد نفتی به بودجه ریالی


این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که، چه زمانی شاخص سهام ها به تعادل می رسند؟ گفت: در حال حاضر، در سهام های بزرگ هنوز به اندازه کافی اصلاح قیمتی صورت نگرفته، که بتوان اظهار به بازگشت روند عادی به بازار سرمایه کرد. در هر صورت باید بخشی از حباب قیمتی سهام تخلیه شود تا به برگشت روند عادی به وضعیت سهام ها امیدوار باشیم.

وی بیان کرد: بازگشت روند صعودی به سهام های کوچک نیز زمانی اتفاق می افتد که، در سهام های  بزرگ، روند با ثبات و اصلاح شده، مشاهده شود. در این صورت، باید حداقل یک هفته حجم معاملات بالا و همچنین روند بازار سرمایه صعودی و مثبت باشد. هنوز ما به این شرایط پایدار نرسیده ایم تا بخواهیم به سهام های کوچک بپردازیم.

تاجبر در خصوص اینکه هنوز حباب سهام کوچک تخلیه نشده، اظهار کرد: در زمانی که بازار سرمایه روند نزولی به خود گرفت، اکثر سهام های بورسی، بازارگردان نداشتند. به همین علت، حجم مبنای این سهام ها در حالی که منفی و در صف فروش بودند، پر نمی‌شد و قیمت سهام کاهش نمی یافت.

وی بیان کرد: بنابر این اگر به مقایسه قیمت سهام های کوچک با ۶ ماه قبل بپردازیم، اصلاح قیمتی بسیار زیادی را در قیمت سهام مشاهده نمی‌کنیم. برای همین احتمالاً بازار سرمایه انتظار دارد در زمان بازگشایی، سهام با دامنه نوسان باز، بازگشایی شوند و در آنجا اصلاح قیمتی صورت گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت حال حاضر بازار سرمایه گفت: در حال حاضر در بازار سرمایه پارامترهای بنیادی خوبی وجود دارد ولی بحث ریسک‌های سیستماتیک و نتیجه انتخابات را نیز پیش رو داریم و تا زمانی که حجم معاملات به بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان نرسد منتظر ورود پول واقعی به میزان حداقل ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه نباشیم و همچنین تا زمانی که روند صعودی به مدت بیش از ۱۰ روز ادامه دار نباشد، نمی‌توان گفت که روند بازار سرمایه برگشته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار