به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، استان خراسان جنوبی بعد از استانهای فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان رتبه چهارم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده و در استان ۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایر با ۸۱ هزار نفر جمعیت وجود دارد و این عشایر حدود ۱۳.۲ درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند.
امسال به دلیل کاهش بارندگیها و خشکسالیهای متوالی عشایر استان همچنان با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم میکنند و آب ارسالی اداره کل امور عشایری جوابگوی نیاز عشایر نیست چرا که خشکسالی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات عشایر خراسان جنوبی در چند سال اخیر مطرح است که این امر باعث شده تا عشایر خطه کویر با کمبود آب شرب و دامهای آنها با کمبود آب و علوفه روبهرو شوند.
همه ساله در آغاز فصل گرما عشایر خراسان جنوبی برای کمبود آب دامهای خود دغدغه دارند که امسال نگرانیها برای تأمین آب با هزینههای سنگین افزایش یافته است.
تأمین آب مورد نیاز روستائیان و عشایر در اولویت برنامههای قرارگاه آب استان
فرهادی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه تأمین آب مورد نیاز روستائیان و عشایر در اولویت برنامههای قرارگاه آب استان است اظهار کرد: با تأمین تانکر برای آبرسانی سیار مشکلی نخواهیم داشت و به موقع آب مورد نیاز روستائیان و عشایر به محل ارسال میشود.
وی با تاکید بر اینکه تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شده است افزود: بنابراین مردم در روستاها و مناطق عشایری نگران کمبود آب و آبرسانی نباشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به این که در سال زراعی که پشت سر گذاشتیم با کمبود بارندگی روبهرو بودیم و در نتیجه ذخیره سدها در سطح کشور به شدت کاهش یافته، تأمین برق نیز با مشکل روبهرو شده است.
فرهادی با اشاره به این که کاهش بارندگیها، مشکلاتی را در بحث آبرسانی رقم زده است تصریح کرد: یکی از ضروریترین اقدامات در شرایط فعلی صرفهجویی در مصرف آب است.
وی ادامه داد: در این راستا برای مدیریت شرایط موجود، حوزههای متولی باید با ساخت و سازهای غیرمجاز و نیز مشترکانی که الگوی مصرف آب را به درستی رعایت نمیکنند، برخورد کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: همچنین سازمان مدیریت و برنامهریزی باید به منظور تسهیل در آبرسانی سیار به روستاها و مناطق عشایری، در نخستین فرصت، تنخواهی را در اختیار اداره کل امور عشایری و شرکت آب و فاضلاب قرار دهد تا برای آبرسانی سیار، دغدغهای نداشته باشند.
فرهادی به تجهیز مجتمعهای آبرسانی مهم استان به دیزل ژنراتور تأکید کرد و اظهار داشت: این اقدام در کاهش هدررفت آب ناشی از قطعی برق مؤثر است.
وی همچنین با اشاره به افزایش دما و گرمای زودرس در کشور و استان تصریح کرد: از مردم و فرمانداران تقاضا میشود با صرفهجویی در مصرف برق و رعایت الگوی مصرف در مدیریت شرایط موجود همکاری کنند.
تشکیل قرارگاه آب برای حل چالش آب
امامی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از اتفاقات بسیار خوب در حوزه آب و حل چالشهای مرتبط با آن در خراسان جنوبی تشکیل قرارگاه آب به دستور استاندار خراسان جنوبی و به ریاست معاون عمرانی استاندار است.
وی با بیان اینکه نهایت تلاش خود را میکنیم که عشایر و روستائیان از آب پایدار بهرهمند شوند افزود: در حال حاضر برای بهبود وضعیت آبرسانی به روستائیان چهار تانکر جدید خریداری کردهایم تا با سهولت بیشتری بتوانیم خدمترسانی داشته باشیم.
امامی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵۰ روستا با تانکر آبرسانی میشوند یادآور شد: سال گذشته در فصل پیک مصرف تعداد روستاهایی که با تانکر آبرسانی میشدند به ۴۳۰ روستا رسید و امسال با توجه به کاهش شدید بارندگی به نظرم به ۴۵۰ تا ۵۰۰ روستا برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانجنوبی با بیان اینکه در حال حاضر برای آبرسانی به روستاهای مرزی از ظرفیت قرارگاه سپاه نیز استفاده میکنیم بیان کرد: برای استفاده از ظرفیت ارتش و تانکرهای آن مکاتباتی صورت گرفته و هماهنگیهایی انجام شده تا تابستان و ایام پیک را با کمترین چالش سپری کنیم.
از آنجا که عشایر خراسان جنوبی تنها مرزبانان استان هستند باید گره از مشکلات آنان برداشته شود، زیرا در صورت برطرف نشدن مشکلات و نیازمندیهای عشایر و مهاجرت آنان به شهرها در آینده امنیت مرزهای شرق کشور هزینههای سنگینی را برای دولت به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام / ط آ