یعقوبی رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: از بهمن سال ۹۹، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در کشور و همچنین در استان خراسان جنوبی با حضور ۵ نفر از معتمدین تشکیل شده است.
او افزود: در تمام شهرستانها و بخشهای استان هیئتهای نظارتی تشکیل شده و در حال حاضر منتظر نهایی شدن شعب اخذ رأی و مکان شان هستیم.
یعقوبی ادامه داد: بعد از نهایی شدن شعب، چینش ناظرینی که از قبل تعیین و آموزش داده شده اند، نهایی میشود.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی خراسان جنوبی تصریح کرد: بحث آموزش ناظرین به صورت مجازی است مگر ناظرینی که وظیفهی خاص دارند و یا تعداد شان محدود است.
او عنوان کرد: تمام مراحل اجرا، نظارت و نظم انتخابات از طریق مردم انجام میشود و به هیچ عنوان همهی آنها از کارمندان شورای نگهبان نیستند و در استان کمتر از ۱۰ نفر از این کارمندان در دفاتر نظارت هم همکاری میکنند.
یعقوبی اظهار کرد: شبکه برگزاری انتخابات کاملا مردمی است و برای بحث نظارت بر انتخابات در لحظه رأی گیری تعدادی از عوامل اجرایی حدود ۵ تا ۷ نفر، نمایندهای از طرف فرماندار هر بخش در هر شعبه، ناظرین شورای نگهبان ۲ تا ۵ نفر، از عوامل انتظامی برای برقراری نظم و حفاظت از صندوقهای رای در هر شعبه تعدادی سرباز و نیروی کادری انتظامی و ۱ نفر از بازرسین وزارت کشور حضور دارند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی خراسان جنوبی همچنین گفت: علاوه بر آن هر نامزد میتواند در هر شعبه یک نفر ناظر از سمت خود معرفی کنند که البته اگر تعداد نامزدها بیش از ۶ نفر باشد برای جلوگیری از ازدحام، برای هر دو شعبه یک ناظر میتوانند از طرف خود معرفی کنند.
او در پایان افزود: نظارتها از یک ساعت قبل آغاز رای گیری تا زمان پایان پلمب ها و تحویل آنها ادامه دارد و تمام رای گیریها طبق روال گذشته به صورت دستی و کاغذی انجام میشود به جز انتخابات شورای بیرجند که برای اولین بار به صورت الکترونیکی است.
انتهایی پیام / ط ا