نمکی گفت: موضوع غذا در مقوله کمیت و کیفیت قابل بحث است به همین منظور بخش‌های متعددی باید در امنیت غذایی گام بردارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه روز جهانی ایمنی غذا اظهار کرد: من هر وقت به سالن دارالفنون در علوم پزشکی تهران می‌آیم همواره حسرت میخورم چه شد با حضور امیرکبیر مملکت از ریل توسعه خارج شد و ما همواره ریل توسعه را رفتیم و برگشتیم. شاید علت مهم خروج از ریل فرمایشات برخی عزیزان باشد که دیروز نمونه‌ای از آن را شاهد بودیم البته من به اندازه همکارانم از مناظره دیروز نرنجیدم، چرا که همیشه می‌گویم «وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم؛ که در طریقت ما کافریست رنجیدن».

نمکی ادامه داد: ما به هیچ حزب و گروهی وابسته نیستیم و در نمایش دیروز از راست و چپ خوردیم و این نشان می‌دهد ما زیر پرچم هیچ جناحی نیستیم، دل در رضایت خدا و عشق مردم داریم البته برای دلجویی همکارانم به اختصار به موضوع مناظره‌ها خواهم پرداخت.

او افزود: از دیشب تحت فشار هستم و مدت‌ها پیش به همکارانم نوشتم در انتخابات ورود نگنید. از روزی که آمدم همه تلاشم این بود که وزارت بهداشت را از سیاست زدگی عاری کنم و بار‌ها گفته ام وزیر بهداشت همه مردمان اعم از شیعه، سنی، کلیمی، اصول گرا و اصلاح طلب، بی خط و زندانی محکوم به اعدام هستم و برای تایید این مردم باید بپذیرند که وزیر بهداشت سیاسی نیست.

وزیر بهداشت ادامه داد: برخی ناشیانه ابراز ارادت و علاقه من به مقام معظم رهبری را تفسیر خطی کردند و اشتباه کردند. رهبری پدر همه ملت ایران و خطوط است و پدر خانواده‌ای به نام ملت ایران است، من به هیچ جریان سیاسی وابسته نیستم و سوار قطار سیاست نمی‌شوم؛ گرچه سیاست را بلدم و اجزای آن را از کسانی که ادعا می‌کنند ماهرانه‌تر می‌دانم، اما در این وادی ورود نکرده ام، چون ورود به این وادی انسان‌ها را کلیشه‌ای بار می‌آورد و صداقت و رفتار صادقانه را از انسان می‌گیرد. از همکارانم خواسته ام به این عرصه ورود نکنند و اگر کسی چیزی گفت نرنجند.

نمکی گفت: این عزیزان دل‌شان می‌سوزد و دلشان می‌شکند. برای اینکه این‌ها در طول این ١۶ ماه گذشته با دست‌های خالی و بسته، اما با چشم‌های باز و دل‌هایی مالامال از عشق، لحظه‌ای درنگ نکردند. کرونا؛ نشانی از لیاقت و بی لیاقتی مدیریت کشور‌ها خواهد بود و در آینده کشور‌ها را به این گونه نمره خواهند داد که هر کشور چگونه این پاندمی را مدیریت کرد. با دست خالی، با خزانه تهی و بانک مرکزی بی پول، فقط با ایثار و گذشت این بچه‌ها ایستادند. من کوچکترین سرباز این گروه بودم. فرماندهان اصلی مدیریت کرونا آن‌ها بودند که شهید شدند. آن‌هایی بودند که روز‌هایی که ما ماسک نداشتیم، تن بر آتش زدند و رفتند جلو و خودشان را به طوفان بلا سپردند.

او افزود: گروهی زمانی که گوشت و مرغ و تخم مرغ نبود نگذاشتند در ۴٧٠٠ قلم دارو کمبود ایجاد شود و یک روز نگذاشتند مثل انگلیس و فرانسه یک بیمار پشت درب بیمارستان سرگردان شود. حتی نگذاشتند یک بیمار غیر کووید ١٩ هم اگر ضربه مغزی شد پشت درب بیمارستان سرگردان شود و اگر یک مورد بیمار مغزی نیاز به‌ آی سی یو داشت و نمی‌دادیم اصحاب رسانه آن را نشان می‌دادند. البته من مدیون اصحاب رسانه و صدا و سیما هستم به ما بی نهایت کمک کردند و تا حد کتک خوردن از کسانی که رعایت نمی‌کردند و ماسک نمی‌زدند پیش رفتند.

وزیر بهداشت گفت: مدافعان سلامت روز‌های سختی سپری کردند و نگذاشتند یک لحظه اتاق عمل اورژانسی یک لحظه بگوید داروی بیهوشی نیست. ارزی که ما در سال ٩٩ استفاده کردیم یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون یورو کمتر از سال ٩٧ بود که برای نظام سلامت سال آرامی بود. این بچه‌ها این گونه شرایط را مدیریت کردند و یک آدمی نفهمیده است که کرونا یعنی چه و نمی‌داند ویروس با سیب زمینی چه فرقی دارد اظهار نظر می‌کند و می‌گوید سه ماهه مردم را واکسینه می‌کنم. می‌گوییم سه روز تمام اختیارات را با تفویض کامل به شما می‌سپاریم و بیایید اسب سرکشی که دهانه آن را گرفته ایم هدایت کنید و ما هم به شما رای می‌دهیم و می‌گوییم سه ماهه که هیچ سی روزه می‌توانید همه چیز را درست کنید.

نمکی تاکید کرد: اگر می‌خواهید بروید به اقتصاد و فرهنگ حمله کنید، اما پایتان را در عرصه کرونا نگذارید، چون بلد نیستید. این مجموعه علی رغم اینکه نقصان‌هایی داشته است، اما معتقدیم با امکاناتی که داشته ایم بی نقص ترین و موفق‌ترین در مدیریت کرونا بوده ایم و این را سازمان جهانی بهداشت می‌گوید. ٢٠ روز پیش گروهی آمدند و از مدیریت کرونا در ایران حیرت کردند و اگر دوستانی تشکر نمی‌کنند نمک به زخم نپاشند چرا که این نیرو‌ها ١۶ ماه خواب راحت نداشتند واین هاست که باعث رنجیدن این عزیزان می‌شود.

وزیر بهداشت یادآوری کرد: مملکت داری کار ساده‌ای نیست و آقایان دچار سوء تفاهم نشوند،کار سختی است و آدم‌های با جنبه و فهیمی می‌خواهد که بفهمند خدمتگزار چه کسانی هستند. وقتی کسی نمی‌تواند شعر استاد شهریار را از رو بخواند، تن شهریار در قبر می‌لرزد و می‌گوید وزیر بهداشت شعر می‌خواند. این باید افتخارتان باشد که وزیر بهداشت ایمونولوژیست و فارماکولوژیست بوده و بهداشت بلد است و هزاران بیت شعر در حافظه دارد، در شب خیام سخنرانی می‌کند و خیام شناسان می‌گویند که تاکنون چنین تحلیلی نشنیده بودیم و اینکه عیب نیست. شما می‌گویید مملکت به زمان حکمای قدیم برگردد، بوعلی سینا مجموعه همه این‌ها بود البته نمی‌خواهم مقایسه کنم و اگر کسی در جمع مدیران قابلیت متفاوتی داشت باید تحسین کنید و اگر در شما هنری نیست نباید به هنرمندی دیگران خرده بگیرید.

نمکی اظهار کرد: باز هم به همه همکاران نازنینم که در این ایام سر از پا نشناختند، بیمار شدند و شهید شدند می‌گویم بدانید که شما با خدا معامله کردید و مردم شما را دوست دارند. من شرمسار مردم هستم و از محبت آن‌ها به همکاران از خود گذشته ام شرمسار می‌شوم. در عین حال نازنینی مانند مقام معظم رهبری بار‌ها و بار‌ها از شما تشکر کرده‌اند. وقتی شما با خدا معامله کرده اید مهم نیست هر که هر چه می‌خواهد بگوید. امیدواریم خداوند همه ما را به راه درست هدایت کند و ان‌شاءالله که برای این مملکت که حقش فراتر از خیلی چیزهاست روز و روزگار بهتری رقم بخورد و حاصل این انتخابات هم فهیم‌ترین و مناسبترین چهره برای این مملکت خواهد بود.

او با بیان اینکه ایمنی غذا مقوله پر اهمیتی است، گفت: باید به عنوان یک عنصر و موضوع چند وجهی به غذا نگاه کرد. معنقدم متولی گری در مقوله غذا به دلیل اینکه ما در وزارت بهداشت، سازمانی به نام غذا و دارو داریم، تنهابا ما نیست.

وزیر بهداشت ادامه داد: اگرچه ممکن است که ما بتوانیم به عنوان یکی از عناصر موثر در سیاست‌گذاری و اصلاح رویه‌های تامین غذای سالم ، نقش‌آفرینی کنیم اما به اعتقاد من بخش‌های متعددی از حکومت باید در زمینه امنیت غذایی گام بردارند.

نمکی یادآوری کرد: امروز دنیا به دلیل بی عدالتی، فقر فرهنگی و جهل نسبت به آنچه که اسمش را «غذای سالم» می‌گذاریم با آلاینده‌های زیست محیطی، صنعتی شدن و عدم استفاده درست از ابزار صنعتی و توسعه بی رویه ناپایدار و تمام زیرساخت‌هایی که به آن به عنوان ابزار کافی برای تهیه غذای سالم و امنیت غذایی صحبت می‌کنیم، لگدمال می‌کند.

او افزود: خاک، آب، زمین حاصل خیز و هوای سالم از مسائل مهمی است که امنیت غذایی کشورهای در حال توسعه را به شدت تهدید می‌کند. اگر بحث غذا را تقسیم بندی و ارزیابی کنیم باید امنیت غذایی و تامین غذای سالم را از بعد کمی و کیفی ارزیابی کنیم.

نمکی با بیان اینکه موضوع غذا در مقوله کمیت و کیفیت قابل بحث است، گفت: کمیت غذا آن است که متخصصان مشخص می‌کنند که یک فرد در طول روز باید چه میزانی مواد پروتئینی و ریز مغذی را مصرف کند. آنچه که امروز در دنیا به شدت زیر سوال است، کیفیت این کمیتی است که از آن صحبت می‌کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: باید ببینیم ١٠٠ گرم گوشتی که از آن حرف می زنیم پروتئین لازم را دارد یا خیر و یا دامی که گوشت آن تهیه را می‌کنیم، تغذیه مناسب داشته و باقیمانده سموم در آن مورد ارزیابی قرار گرفته است یا خیر.

او با بیان اینکه مقدار زیادی از کودهای شیمیایی و نیترات به تالاب انزلی می رود، افزود: شیرابه ایستگاه سراوان نیز به تالاب انزلی و دریای خزر سرازیر می شود؛ با این حال به مردم توصیه می کنیم، ماهی بخورند!.

نمکی گفت: دو رودخانه زرجو و گهر رود حدود ۱۷ کیلومتر سم را به تالاب انزلی می‌برند که زیستگاه تخمگذاری ماهیان خاویاری خزر است.

وزیر بهداشت بیان کرد: اطراف این تالاب زمین‌های کشاورزی و شالیزارهاست. مقدار کود شیمیایی که در این شالیزار‌ها به کار می‌بریم از نیترات و نیتریت است که وارد این تالاب می‌شود. به غیر از حوضچه‌های آب زیرزمینی که از این باقی مانده نیترات و نیتریت مملو می‌شوند، اثرات مخربی در مواد غذایی ما می‌گذارند.

نمکی تصریح کرد: ایستگاه زباله سراوان را داریم که در شرایط خشک چهار لیتر در ثانیه و در شرایط بارندگی ٢۴ لیتر در ثانیه شیرابه زباله‌ها را به سمت تالاب انزلی می‌برد. حال ما به مردم توصیه می‌کنیم که ماهی بیشتر بخورند، اوضاع ما در خلیج فارس و آب‌های ساحلی آنجا هم به دلیل فاضلاب‌های صنعتی که ما در منطقه ایجاد کرده‌ایم، بهتر از این نیست. نوع سم‌پاشی‌ها موارد این چنینی چه در گندمزار، چه در باغ و شالیزار ما مناسب نیست.

او گفت: باید بدانیم که باقی مانده سموم یکی از تهدید کننده‌های جدی سلامت است. ما مردم را به خوردن سبزی توصیه می‌کنیم، اما آبی که از باقی مانده فلزات سنگین مانند کادمیوم می‌رود و سبزی را سیراب می‌کند، ماحصلش چیزی است که آیا باید توصیه کنیم مردم بخورند؟. اینجاست که اگر کمیت را با کیفیت مناسب ارزیابی نکنیم، امنیت غذایی هیچگاه تامین نخواهد شد و برعکس مردم باید هزینه‌های سنگینی را برای درمان بیماری‌ها، سرطان‌ها و بیماری‌های غیر واگیر بپردازند و گاهی اوقات غذا نخوردن، از غذای مسموم خوردن بهتر است. بسیاری از هپاتیت‌ها و موارد این قبیل به کیفیت موادغذایی بر می‌گردد و اینجا سازمان غذا و دارو یکی از نقش آفرین‌ترین دستگاه‌هایی است که می‌تواند در امر نظارت بر کیفیت غذا کار کند و من خواهشم این است که در طرحی که برای ردیابی غذا از مزرعه تا سفره دارند را تشدید کنند و به عنوان حرکتی بسیار اساسی و ملی آن را دنبال کنند.

وزیر بهداشت ادامه داد: نکته دیگری که در ارتباط با امنیت غذایی اهمیت دارد همکاری بین بخشی است و باید دانست تقویت همکاری بین بخشی در قالب شورای عالی غذا و تغذیه یکی از رسالت‌های اصلی ما در وزارت بهداشت است. اگر سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه‌های ناظر بر قاچاق کالا و ... دخالت نکنند، باز هم کامیابی درستی در بحث امنیت غذایی کشور حاصل نمی‌شود، به هر حال مقدار زیادی از موادی که در برخی سوپرمارکت‌ها وجود دارد حاوی رنگ‌های غیر مجاز و ... است که حتما باید عزیزان در سازمان غذا و دارو آن را دنبال کنند.

نمکی افزود: در عین حال همکاری بین بخشی در بحث قاچاق در اختیار ما نیست. ما فقط گزارش و نظارت می‌کنیم، این حجم انبوهی که هم بر تولید داخلی و هم بر سلامت مردم اثر سوء می‌گذارد، از حیطه مسئولیت و اقتدار ما خارج است و بنابراین باید به شدت بحث همکاری بین‌بخشی را پیگیری و دنبال کنیم.

در سراسر کشور نمی‌توان با یک الگوی واحد برخورد کرد

او با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه غذا گفت: آموزش نه فقط برای کادر خودمان، بلکه آموزش برای همه گروه‌های هدف باید مورد توجه قرار گیرد، شیوه تغذیه ما شیوه غلطی است. به نظر من باید از مدرسه شروع کرد، بهترین گروه هدف دانش آموزان هستند و آن برش اجتماعی که می‌توان در آن حرف‌هایی را زد که ماندگار، چون نقش بر سنگ بماند، مدرسه است. ما طرح کوچ را که مبارزه با اضافه وزن و چاقی در مدرسه است، با آموزش و پرورش شروع کردیم و بسیار همکاری موفقی بود.

نمکی تاکید کرد: ما باید آموزش تغذیه را از مدرسه شروع کنیم البته یادمان نرود که ما همیشه گرفتار بحثی به اسم چاقی نیستیم. این سرزمین، سرزمین گسترده‌ای است که در آن هرگز نمی‌توانیم بگوییم که یک استان یک الگوی واحد در زمینه تغذیه دارد. نمی‌توان با یک الگو با این سرزمین برخورد کرد. دو روستا در یک شهرستان داریم یکی ترک زبان و یکی کرد زبان و در یکی رشد جمعیت زیر یک و دیگری بالای ۴ است. نمی‌توان با یک الگوی واحد برخورد کرد و به همان نسبت که تفاوت اقلیم داریم تفاوت خرده فرهنگ داریم، ما در جا‌هایی بچه‌های چاق داریم و در همانجا کودکانی داریم که از گرسنگی و فقر دنده‌هایشان بیرون زده است و دارند ضعف می‌کنند. می‌شناسم روستا‌ها و نقاطی از این سرزمین را که بچه‌ها به سختی خانواده‌شان قوت لا یموت کودکان را تامین می‌کنند. باید این تصور را تقویت کنیم که در نقاطی که چاقی مشکلمان است، لکه‌هایی ناشی از سوءتغذیه ناشی از کمبود مواد غذایی هم داریم و در جا‌هایی هم که می‌گوییم استانی است که از نظر امنیت غذایی رتبه پایینی دارد، همانجا هم خانواده‌هایی با کودکان چاق داریم و باید این تصور را از ذهنتان بیرون کنیم که کشور را به یک الگوی واحد می‌توان مدیریت کرد.

آموزش اصلی‌ترین رکن امنیت غذایی است

وزیر بهداشت ادامه داد: آنچه که امروز در آموزش‌های ما رتبه اول را دارد، استفاده درست از مواد غذایی است. سوءتغذیه همیشه مشکلش نبود مواد غذایی نیست، بلکه هله هوله خوردن و پرهیز‌های غلط غذایی مانند پرهیز از مصرف گوشت هم می‌تواند عامل سوءتغذیه باشد. به هر حال آموزش اصلی‌ترین رکن امنیت غذایی است. بسیاری از افراد مواد غذایی را که تهیه کردند هنگام پخت خراب می‌کنند. آموزش برای همه گروه‌های هدف، آن هم با زبان قابل فهم برای آنها، یکی از رسالت‌های بزرگ ماست. مدرسه هم بهترین جایی است که باید آموزش دهیم.

نمکی بیان کرد: در سال نزدیک ٣٨۵ هزار مرگ غیر کووید داریم که در این مرگ‌ها ٣١٣ هزار مرگ به دلیل بیماری‌های غیرواگیر و حدود ١٠٠ هزار مورد به دلیل فشار خون بالا یا عوارض ناشی از آنان است. مصرف بی رویه نمک و سبک زندگی غلط عامل اصلی این مرگ‌های خاموشی است که از آن خبر نداریم؛ بنابراین شیوه درست زندگی، تغذیه مناسب، استفاده درست از مواد غذایی، آموزش خانم خانواده برای طبخ مناسب غذا بسیار نکته پر اهمیتی است.

او افزود: امروز با توجه به امکان آموزش از راه دور و آموزش از طریق موبایل، تهیه پکیج آموزشی کار ماست و من هزینه‌های این پکیج آموزشی را قبول می‌کنم. اینکه چطور به گروه‌های هدف متفاوت، آموزش تغذیه درست دهیم و چگونه در مدارس حضور پیدا کنیم و به بچه‌هایی که در بهترین برش سنی برای آموزش تغذیه مناسب و سبک زندگی درست دارند، ارائه دهیم.

نمکی اظهار کرد: یکی دیگر از نکاتی که از کارشناسان این حوزه می‌خواهم دنبال کنند، جلب مشارکت سایر دستگاه‌ها در هدف‌دهی به امنیت غذایی کشور است. در سیاست‌گذاری باید کمک کنیم، زیرا خیلی از دستگاه‌ها نمی‌دانند. وقتی می‌گویم باید گروه‌های هدف را در حوزه آموزش مشخص کنیم، در سیاست‌گذاری تولید محصول اگر یک کشاورز از یک هکتار زمین به جای ٢.۵ تن گندم ١٠ تن برداشت کرد هم در افزایش بهره‌وری زندگی خودش موثر است هم در تامین کالا‌های اساسی برای مردم عمل کرده است.

وزیر بهداشت گفت: ما باید از وزارت جهاد کشاورزی بخواهیم بگوید که چگونه می‌شود ظرفیت شیلات و دامپروری را افزایش داد. آیا در دامپروری باید به سمت پرورش بیشتر گوسفند یا گوساله برویم؟. باید مقدار آب و علوفه مصرفی را مشخص و بررسی کنیم که چگونه می‌توانیم بهره‌وری را در تولید اقلام غذایی کشور بالا بریم؟. باید در بخش‌های دیگر کشور تاثیر بگذاریم و در نهایت هم بحثی که در سازمان غذا و دارو برای ردیابی محصول از مزرعه تا سفره مردم دنبال می‌شود باید به جدیت پیگیری شود تا به نقطه‌ای قابل تشخیص برسیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۱
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۴:۳۵ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰
عزیزدل جناب آقای نمکی : این دعاوی جناحی را به حساب مردم ایران نگذارید من به عنوان عضو کوچکی از همین مردم که دچار کرونا شده بودم جهاد و تلاشهای عزیزانمان را در عرصه خط مقدم بهداشت از نزدیک دیدم و لمس کردم و به شما و کادر درمان دست مریزاد می گویم خسته نباشید دلاوران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
از آمار مبتلایان و فوتی های ما که تو دنیا جزو رکورد دارها هستیم معلومه که کی فرق کرونا با سیب زمینی نمیفهمه
-
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۲ خرداد ۱۴۰۰
البته امثال شما که جلوتر از نوک دماغتان را نمی بینید وبه اخبار تلگرامی و رسانه های آنور آبی وابسته هستید جزو همین کسانی هستید که سیب زمینی را از کرونا تشخیص نمی دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
با سلام و عرض ادب. بنده صمیمانه از جناب دکتر نمکی تشکر و قدردانی می کنم. ولی بعضی از رفتارها و کنش های مدیران سلامت در استانها بر خلاف فرمایشات جنابعالی است. برای نمونه خدمتتان عارضم که در استان یزد در زمان اوج کرونا (اسفند سال 1399)و محدودیت های سختگیرانه، طبق مجوز رسمی جنابعالی در یکی از دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برای تولد ریاست دانشکده و با اجبار حضور تمامی کارکنان که تعداد انها بیش از 50 نفر میشده در محل دانشکده جشن و دورهمی برگزار کردند. در ساعت اداری در محل دانشکده دولتی و با حضور کارکنان کنارهم با اطلاع و موافقت کتبی شما جشن تولد می گیرند، انوقت سخنگوی وزارت بهداشت از مردم برای عدم رعایت محدودیت ها و دورهمی ها گله مند است. عکسهای برگزاری این مراسم مستند در کانال های اجتماعی است. ایا ستاد ملی کرونا برای این رفتار جوابی دارد، یا شاید مدیران شما عزیزان شما بوده و قبلا در مقابل کرونا واکسینه شدند. چرا رفتار شما با گفتار شما مغایرت دارد. چرا به مردم دروغ می گویید. ما باید کدام را باور کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
سلامت موادغذایی بااهمیت است ونیازبه تقویت مقررات-آزمایشگاهها- بازرسی ونظارت بیشترداردتا به بحران نرسد.
Sweden
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
خواهشا پزشکهای محترم و پرستار ها و خدمه و امبولانس و با خودت مقایسه نکن... حالا یه سوال دارم خدمتتان چرا سن بالا ها باید سینو فارم بزنن?.... پزشکها استرازنکا و بهارات البته که بهارات و دیگه نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
جناب دکتر نمکی شما هم زیادی حساس شدی
این بنده خدا از یک تا هفت را بلد نیست بشماره شما توقع داری که فرق کرونا و سیب زمینی بدونه؟
Sweden
ناشناس
۰۹:۲۶ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
دیدم مدیریتت و در بستن جاده ها تو عید.. همون همه رو بیچاره کرد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
سلام. از کی تا حالا بستن جاده های شده وظیفه وزارت بهداشت؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
شما ازوزیرکشورتوقع بی مورد داری دکتر نمکی وزیر ایران است نه عراق وسوریه دیگر کشورها زورش به مردم خودمون نمیرسه ازبس عده رعایت نمیکنن بعد بره به کشورهای دیگه چی بگه که چرا ماسک نمیزین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
خیلی پیاز داغشا زاد نکن آش شور بشه . دستت درد نکنه . همن و بس تو حتماً گند زده ای که نمی خواهی بعد وزیری وکیلی ... بشی . نکنه ناقلا داری برای دوره بعدی رئیس جمهوری خیز برمیداری ............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
پس چرا وزیر شدی وقتی کاری از دستت بر نمی آید؟
اگر هم عمدی در کار هست پس چرا محاکمه نمی شوی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
تا خوب نشی خوب نمیشه الحمدالله که امنیت هست سوریه نیستم دو الان کسی گرسنه نیست خیلی ها همه چی دارند ناشکر هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
آقای نمکی انسان شریفی هستند وکل مجموعه بهداشتی ایران فعلأ در رابطه با واکسن کرونا در حال دوز بازی هستند واین دوز بازی کی تمام خواهد شد تا واکسن کرونای ایرانی تولید شود خدا میداند شاید بعد از تولید واکسن کرونا توسط کشورهای هم سطح افغانستان که نتیجه می‌شود گرفت یا نمی خواهند واکسن ایرانی تولید شود چون نان در واردات است ویا اصلأ واکسن ایرانی کارائی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
نمره دکتر نمکی و همکارانشان در مقابله و کنترل کرونا در کشور واقعا 20 هست و بسیار عالی و دلسوزانه عمل کردند و کلا دولت و مسئولین مربوطه واقعا تلاش کردند, به استثنای ایام پایانی اسفند 99 و نوروز 400 که معلوم نشد چه فرد یا افراد بی توجهی در ستاد ملی مقابله با کرونا کوتاهی کردند و توصیه های وزارت بهداشت تصویب نشد . بیشترین سهم و درصد همین وضعیت کنونی کرونا در کشور ما مربوط به جمعی از خود مردم است که متأسفانه آگاهانه یا ناآگاهانه هنوز هم موازین بهداشتی را رعایت نمیکنند .
Iran (Islamic Republic of)
علي
۰۸:۱۶ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
اقاي نمكي يك داروساز است و نه يك پزشك متخصص
و من به عنوان يك داروساز به عملكرد و مديريت ايشان در مورد كرونا به شدت انتقاد دارم
و با اين عملكرد، اعتماد به نفس ايشان براي من بسيار عجيب است!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۸ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
خوب چرا همین وزرات بهداشت با شکایت کردن جلوی این همه کارخانه و جاهایی که سم وارد آب های تالابها و دریاها میکنند را نمیگیره چرا اقدامی هیچ وقت صورت نگرفته و یا چرا به کشاورزان به جای اینکه آموزش بدن از کودهای سالم استفاده کنند این همه کود سمی استفاده میشه در شهرهای بزرگ به جای استفاده از ماشینهای حمل و تقل عمومی برقی و گازسوز این همه ماشین دود زا استفاده میشه و یه عالمه چیزای دیگه که تا حالا هیچ دولتی به اون نه فکر میکنه نه رسیدگی و فقط حرف زده میشه ای کاش واقعا به سلامت مردم بیشتر اهمیت داده میشد که این بیشترین سرمایه هر ملتی هست بعد تازه میگن چرا بچه دار نمیشین به چه امیدی با این همه آلودگی و نگرانی
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۰۳:۰۱ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
سلام آقای نمکی فعلا که همه از جمله شما ادعای بلد بودن روش توسعه دارند.یک عده بدون تخصص وزیر بهداشت میشوند و فقط آمار کشته میدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۶ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
خدا قوت
لطفا" همچنان به راه زیبا و خداپسندانه خود ادامه دهید و خدا خیرتا دهد ، شما واقعا" جزو غنیمتهای این جامعه هستید با افکار مثبت و پیشرونده تان برای اقشار مردم در پزشکی
امیدوارم در دولت بعدی هم باشید چون واقعا" ازجنس و ذات انسانهای شریف و دغدغه مند هستید
به امید حرکتهای هم افزا و بشر دوستانه شما در کنار دولت آینده و
خلاصه همه در کنار هم به یاری خدا .
انشاالله
و من الله التوفیق
Iran (Islamic Republic of)
یزدی
۰۱:۱۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
سلام آقای دکتر نمکی امیدوارم همیشه سالم تندرست و برقرار باشید همین که با خدا معامله میکنی کافیه ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
من دیروز مناظرات رو دیدم واقعا دلخور شدم که در مورد کادر درمان و وزیر بهداشت اینجوری صحبت شد .
این بنده های خدا 16 ماه خیلی اذیت شدن .اروپا و آمریکا هم نتونستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۷ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
او گفت: باید بدانیم که باقی مانده سموم یکی از تهدید کننده‌های جدی سلامت است. ما مردم را به خوردن سبزی توصیه می‌کنیم، اما آبی که از باقی مانده فلزات سنگین مانند کادمیوم می‌رود و سبزی را سیراب می‌کند، ماحصلش چیزی است که آیا باید توصیه کنیم مردم بخورند؟


یا خداااااااااااا. سبزی کدوم مناطق خوب هستند؟
Iran (Islamic Republic of)
Taiebeh
۰۰:۴۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
خدا حفظتون کنه دکتر نمکی ،شما امیرکبیر زمان ما هستین
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۰۰:۲۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
جناب وزیر زودتر واکسیناسیون ملی و سراسری را آغاز و کرنا را ریشه کن کنید و تولید واکسن را به هشتاد ملیون در ماه نزدیک سازید .
آفرین مرد عمل باش نه مرد سیاست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۹ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
یه جوری حرف میزنی انگار تا حالا مردم به بیمارستان راشون نیفتاده.تو بیمارستان.دکتر.پرستار و..... هیچ ارزشی برای بیمار قائل نیستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
در قلب مایی دکتر ناراحت نشو بیاید جو او را گرفته بود باید یه چیزی میگفت تو جدی نگیر
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۰:۰۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
برادر من..ول کن این حرف ها..از اینا زیاد شنیدیم...واکسن بیار...پدر و مادرهای مار رو گرفتار کردی...نکنه دوز دوم واکسن ر
اینا رو از یه نوع دیگه بزنی..
ما ایرانی می زنیم ولی اینا رو گرفتار بی تدبیری خودتان نکنید..
ای کاش فردا انتخابات باشه و از دست این دوستان خودشیفته خلاص شیم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
درود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
کمتر حرف بزن و‌صاحبه کن ، کار انجام شد تمام و کمال بیا اعلام کن
Iran (Islamic Republic of)
سیر
۲۳:۴۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
سلام شما که فرق سیب زمینی و کرونا رو میدانید میشه به من بی سواد بگید چرا تو عراق کرونا نیست ؟تو افغانستان و ترکمنستان نیست ؟؟؟؟ سوریه چرا نیست ؟؟ اصلا مردم سوریه میدوننند ماسک چیه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
برو تحقیق کن بعد حرف رایگان بزن نادان ! کی گفته در عراق و سوریه و افغانستان کرونا نیست . حتما تو و امثال تو . اولا که هست و زیاد هم هست , اما امکانات لازم برای تشخیص و پیشگیری و درمان ندارند و کلا موضوع را رها کرده اند و خیلی محدود اقدام میکنند و آمار مبتلایان و تلفات را درست اعلام نمیکنند , مثل عربستان. همین آقای محتشمی پور که چند روز پیش در اثر کرونا فوت کرد ' کجا به کرونا مبتلا شده بود ؟ حتما در منزل تو ! نخیر در عراق و در نجف مبتلا شده بود و برای اینکه در عراق امکانات پزشکی و مراقبتی به اندازه کافی موجود نیست برای درمان به ایران منتقل شد که آخرش هم از دنیا رحلت نمود . ثانیا بدن عربها به لحاظ ژنتیکی, معمولا در برابر ویروسهائی مانند آنفولانزا و کرونا و امثالهم , بسیار مقاومند
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۲۱:۴۶ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
چرا تحقیق نکردی حرف مفت میزنی کرونا در همه جای دنیا هست و همه جا کشته داده اول تحقیق کن بعد کامنت بذار. تازه ایران خیلی کمتر فوتی داشته نسبت به کشورهای دیگر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
وزیر محترم بهداشت خیلی عصبانی حقم داره بنده خدا الان 20 ماه داره هشدار میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۴ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
اینا فقط مظلوم نمایی می کنند . راست میگفت جلوی مسافرتها رو می گرفت که مردم بیش از این کشته ندن
United States of America
ناشناس
۲۳:۲۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
این حرف آقای نمکی طلاست که گفت کشور داری شوخی نیست که بعضی از کاندیداها فکر میکنن رئیس جمهور شدن مثل آب خوردنه ریاست جمهوری بسیار و بسیار مسئولیت بزرگیه و باید پاسخگو باشند اینطور نیست کسی که رئیس جمهور شد فکر کنه مدیر یک مدرسه یا دبیرستان شده مدیر یک کشور اونم کشور بزرگی مثل ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
باور نکن . روششون همینه که مظلوم نمایی کنند . چرا جلوی مسافرتها رو نگرفت .
United States of America
ناشناس
۲۲:۵۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
تنها وزیر کار درست آقای روحانی جناب نمکی بود .خدا خیرتون بدهدامیدوارم این مسولیت سنگین را دردوره ی ریاست جمهوری بعد هم به عهده بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
بهترین وزیر کابینه ایشونه.
-
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
نمی دانم شما از درون بهداشت و درمانی یا نه ولی اول خوب بود از پرسنل بهداشت ودرمان سئوال میکردی که وزیر بهداشت خوب بود یانه بعد نظر می دادی وزیر فقط در خدمت پزشکان متخصص وفوق تخصصهاست انگار پرسنلی دیگه توی این وزارت بهداشت ودرمان نیست.16ماهه این پرسنل که با کرونا دارن مبارزه میکنند ی با روزیر از معوقات ومعیشت ومشکلات پرسنل نه صحبت کرد نه مثل وزرای دیگه از پرسنلش دفاع کرد .کجای کارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
درود به غیرتت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۴ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
یا خدا پس ماهی هایی که میخوریم همش سمی؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
مسلما همتی و علیزاده این ها در حد و حدود هیچ منصب اداری نیستند و این ظلم به بیت الماله ، نخبه ها بیکار و این هوچی گران پوچ یک عمر تازاندند ، اصلاح طلب ها خلع مدیریت و بازجویی شوند 80 درصد فساد اتوماتیک از بین می ره اون 20 درصد هم فساد ریشه کرده در بین مسئولین مختلف هست که صدقه سر امثال تفکر مال اندوزی مسئولین اصلاح طلبان است..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
آقای نمکی تنها دلخوری ما از شما اینه که واکسن آسترازنکا رو آوردی ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
چرا هرکی بجز شغل خودش هنری دیگه داشته باشه تو ایران مسخرش میکنند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
ما قدر زحمات شبانه‌روزی شما رو میدونیم و اهمیتی هم به صحبت‌های صد من یه غاز کاندیداهای تشنه‌ی قدرت و حکومت که حاضرند به هر کسی و هر شغلی حمله کنند تا رای بیارند نمیدیم.
انشاالله سلامت و موفق باشید دکتر نمکی
Sweden
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
چی کار کرده ایشون? جز امار دادن?
Netherlands
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
جناب وزیر شما که می دونی برای مردم چه کردی؟ واکسن کرونا هم که متوقف شد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
مهر علیزاده فکر می کنه اگر وارد حاشیه شه رای می گیره ! شما بیانت تند و بی ادبانه است نهایتش نفر ششم شی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
زنده باشی آقای وزیر ما شما رو از خانواده ی خودمون میدونیم این ها هیزم آتیش دشمن هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
اقای نمکی بسیار مردم محترم وزحمتکشی است وبا این امکانات بهترین عملکرد را داشته وبهترین وزیر کابینه است اقای وزیر حرف جاهلان را بدل نگیر اینها فرق سیب زمینی وپیاز را هم نمیفهمد چه برسد به ویروس
United States of America
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
امیدوارم که با جناب علی برکت ا... هر چه زودتر از وزارت بهداشت رخت ببندی جناب معلم انشا عزیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
خزانه بانک مرکزی رو دوستان خودتان با سیاستهای سلیقه ای و غلط خالی کردند مگر میشود وام های کشور دست یازده نفرباشد وتاوان ان روبقیه جمعیت هشتاد میلیونی کشور بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
خودتون ناراحت نکنید آقای نمکی مهرعلی زاده اس دیگه همش بدون منطق ودلیل یه حرفی میپرونه. خسته نباشید بخاطر همه زحمات شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
درود بر شما
Canada
ناشناس
۲۰:۴۳ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
جناب نمکی اول وظیفه تون بود که سنگ. تمام برای ملت بگذارید
به اینخاطر ان پست ومقام را بهتون دادند و
بعد اگر کارایی مثبتی داشتند
الان وجدان راحت و ان کس که باید ببیند .دیده
اگر برای اللله کار کرده اید
تیم پزشکی همیشه در خط اول جبهه کرونا بوده و هستند
ما همه مدیون انها هستیم
فرشتگان پر پر شده هم به ملکوت داده اید
که جبران زخمات تیم پزشکی فقط با خود اوست و بس
Iran (Islamic Republic of)
پرهام
۲۰:۳۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
امنیته غذایی پیشکشتون ، فقط صف تخم مرغ و مرغ برا ما درست نکنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
اینو به اونایی بگو که سه ماهه میخوان واکسیناسیون رو تکمیل کنند نه به وزیر بهداشت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
نقش وزارت کشاورزی در تولید غذایی سالم و امنیت غذایی در درجه اول هست ما هنوز این مسئله رو متوجه نشدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
درود ب تو بزرگ مرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
کدام شرکتی آمد در دوره کدام دولت می خواستند با تکنولوژی نانو مرداب انزلی را پاک سازی کنند اما بدترش کردند

((((طرح مخرب زیست‌محیطی "بایوجمی" با حکم دادگاه به طور دائمی متوقف شد؛ این طرح حدود سه سال پیش توسط سازمان حفاظت از محیط زیست با پشتیبانی و حمایت رئیس این سازمان به اجرا در آمده بود))))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
دمت گرم اقای نمکی واقعا حرفاتون درسته دراین جامعه که گرونی بیداد میکنه ومردم هزینه زیادی بابت خوراک خرج میکنند اما متاسفانه بیشتر مواد غذاییها فاقد انرژی ومواد مغزی هستن میخریم اما از کیفیتش خبر نداریم که چه جوری تولید میشن به سبزی ومیوه ها شک داریم چون اصلا معلوم نیست باچه کودی یا ابی پرورش میدن واقعا نگران بچه ها ونسلهای بعد هستیم کلی هذینه واسه تغذیه خرج میشه اما بیخبر از اینیم که ایا کیفت هست یانه سبزی ومیوه ها طعم واقعی ندارن انگار همه چی مصنوعی شده ممنونیم اقای نمکی بابت دغدغتون
Canada
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
با لو رفتن ایمیل دکتر فویچی
همه رازهای پنهان در مورد کرونا اشکار شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
خودشون از سیب زمینی کم ترن ، چجوری فرق سیب زمینی و کرونا رو بفهمن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
همین دفترچه های رایگان کلی از مشکلات مردم رو کم کرد . کسی که بیمار بوده می فهمه واقعا فرق داشت
کاندیداها حرفهای مسخره ای در مورد بیمه میزدن
کارت سبز
بیمه تکمیلی رایگان
و ...
سر لجبازی و ... کاندید شدید ولی خدایی کارای خوبو خراب نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۱:۴۸ ۲۰ خرداد ۱۴۰۰
به وزیر بهداشت فشار اومد که راجع به مافیای دارو صحبت شده !!
تمام کارها و حرفاشون سیاسیه ولی میگن ما از سیاست دوری میکنیم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
متاسفانه محیط زیست به خاطر سهل انگاری مردم و نظارت کم مسولان در حال از ببن رفتن هست چرا به جای استفاده از کودهای شیمیایی جایگزینی به جاش نمیگذاریم همین غذای الوده وارد چرخه زندگی خودمان میشه و عوارض ان بیماریها و سرطان در کنار این الودگی نابودی و تخریب محیط زیست و جانواران و پوشش گیاهی مسولان با شدت هم که شده با مسببین برخورد شدید کنید تا دیر نشده