به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا، مدعی شد برنامهای جامع برای مقابله با چالشهای امنیتی از سوی چین تدوین کرده است و از پنتاگون خواست تا توجه خود را معطوف به پکن کند.
پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد: «لوید آستین برنامهای ارائه کرده تا تمامی سطوح مختلف در وزارت دفاع براساس روندی از سوی کارگروه چین در این نهاد آمریکایی برای مقابله با چالشهای امنیتی از سوی پکن متمرکز شوند.»
این وزارتخانه در ادامه آورده است: «بخشهایی از این برنامه محرمانه هستند، اما در کل تمرکز بر کمک به پنتاگون برای مقابله با چین است.»
لوید آستین نیز در این باره اعلام کرد: «برنامه پیشنهادی امروز بخشی از رویکرد گسترده دولت آمریکا در مواجه با چین است و به راهبرد دفاعی ما کمک خواهد کرد.»
این مقام آمریکایی همچنین مدعی شد این برنامه تواناییهای پنتاگون برای همکاری با متحدان و شرکای خود را ارتقا بخشیده و قدرت مقابله این کشور را افزایش خواهد داد.
این برنامه در حالی ارائه شد که هفته گذشته «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا، در اظهاراتی از دولت کنونی آمریکا و رویکرد آن در قبال چین انتقاد کرد و گفت: «دولت فعلی به قدری فاسد و ترسو است که به جای ادامه تحقیقات از چین، به محض روی کار آمدن، پژوهش درباره منشأ ویروس کووید-۱۹ از این کشور را متوقف کرد.».
پیشتر کاخ سفید در گزارشی اعلام کرده بود جو بایدن ۲۸ شرکت چینی که به مجتمع «نظامی-صنعتی» پکن مرتبط هستند را به لیست سیاه آمریکا اضافه کرده است تا تعداد شرکتهای چینی لیست سیاه در دوره ترامپ، که ۳۱ عدد گزارش شده بود، به ۵۹ عدد افزایش یابد. کاخ سفید مدعی بود این اقدام برای مقابله با اقدامات ناقض حقوق بشر اتخاذ شده که امنیت ملی و دموکراتیک آمریکا را هدف قرار میدهد.
این در حالیست که گزارش کمیسیونِ بررسی اقتصادی و امنیتی آمریکا و چین در کنگره اعلام کرده بود: «اتاق بازرگانی آمریکا در درست کردن لیستی از فناوریهای حساسی که باید پیش از صادرات به چین مورد بررسی قرار گیرند کوتاهی کرده است.»
کنگره آمریکا از سال ۲۰۱۸ سختگیری بر صادرات و سرمایهگذاری در قبال شرکتهای چینی را پیش گرفته و محدودیتهایی در این زمینه اعمال کرده است.
روز گذشته نیز «وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین، گفت: «بزرگترین تهدید برای آمریکا از جانب خودش است. چین خود را متعهد به توسعه روابطی با آمریکا میداند که در آن هیچ منازعه و تقابلی وجود نداشته باشد و دو طرف بر اساس همکاری برد-برد به همدیگر احترام بگذارند. ما با تمام قدرت از حاکمیت ملی، امنیت و منافع خود در بخش توسعه حمایت میکنیم و به آمریکا توصیه میکنیم طرز فکر خود را تغییر دهد و یک رویه عاقلانه را در رابطه با توسعه چین و روابط چین-آمریکا در پیش بگیرد.»
انتهای پیام/