به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از جروزالم پست، «مایک پمپئو» وزیر خارجه پیشین آمریکا، در اظهاراتی فروش جنگنده «اف-۳۵» آمریکا به امارات را در عادیسازی روابط ابوظبی با تلآویو مهم دانست.
بر اساس این گزارش، پمپئو در مصاحبه با یدیعوت آحارونوت اظهاراتی را مطرح کرده که با ادعاهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونستی مغایرت دارد. نتانیاهو پیشتر مدعی شده بود فروش این نوع از جنگنده بخشی از روابط سهجانبه آمریکا، امارات و رژیم صهیونیستی برای عادیسازی در ماه اوت ۲۰۲۰ (مرداد ۱۳۹۹) نبوده است.
نتانیاهو در سخنان خود تلاش کرده بود تا توافق با امارات را به نوعی «صلح در مقابل صلح» نشان داده و این واقعیت که کشورهای عربی در ازای منافعی دست به عادیسازی روابط خود با تلآویو میزنند را رد کند.
این در حالی است که یک منبع اطلاعاتی به نشریه جروزالم پست گفته بود: «قرارداد فروش جنگنده اف-۳۵ بخشی از توافق عادیسازی روابط با امارات بود.»، اما مقامات دیگر از جمله مقامهای وزارت جنگ رژیم اشغالگر قدس این مسئله را رد کرده و گفتند فروش فناوری پیشرفته به کشورهای عربی نادرست است.
اکنون پمپئو که شخص بسیار نزدیکتری به مقامهای صهیونیستی است، فروش جنگنده به امارات به منظور عادی سازی روابط را تایید کرده است؛ اما برخلاف تصدیق این مقام ارشد سابق آمریکا، مقامهای صهیونیستی همچنان پافشاری میکنند که از نظر رژیم صهیونیستی، فروش جنگنده بخشی از توافق با امارات نبوده است.
پمپئو در بخشی دیگر از سخنان بی اساس خود مدعی شد: «از جمله دلایل دیگر امارات برای عادیسازی روابط، مصمم بودن دولت ترامپ و اقداماتی از قبیل ترور سردار سلیمانی، بود.» او در بخشی دیگر مدعی شد: «فروش جنگنده به امارات صورت گرفت که این کشور را برای اقدامات جسورانه آماده کرد.»
پمپئو در این مصاحبه با تکرار ادعاهای بی اساس خود، از دولت کنونی آمریکا به ریاست جمهوری «جو بایدن» به دلیل عدم حمایت کافی از رژیم صهیونیستی و رویکرد کنونی این کشور به روابط با تلآویو انتقاد کرده و گفت: «دولت آمریکا با تمایل به بازگشت به توافق هستهای ایران، اسرائیل را تضعیف کرده و باعث آزاد شدن میلیونها دلار برای اقدامات تروریستی ایران میشود.»
گفتنی است پیشتر نیز «جرد کوشنر» مشاور ارشد دولت پیشین آمریکا در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اعلام کرده بود: «فروش جنگنده به امارات یکی از بخشهای اصلی توافق عادیسازی با امارات بود.»
انتهای پیام/