شرکت در انتخابات علاوه بر تحکیم پایه‌های نظام آثار دیگری هم در جامعه جهانی دارد.

سجاد تنها کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اهمیت انتخابات جمهوری اسلامی ایران را در امتداد واقعه غدیر یاد کرد و گفت: با نگاه قرآنی به سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری متوجه خواهیم شد که به دلایل متعدد، حضور در انتخابات یک وظیفه و تکلیف شرعی برگرفته از تجدید بیعت با رهبر انقلاب در غدیر عصر حاضر خواهد بود، همانگونه که خداوند در آیه ۲۳ سوره احزاب می‌فرماید: «مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللهَ عَلَیهِ فَمِنهُم مَّن قَضی نَحبَهُ وَ مِنهُم مَن یَنتَظِر وَ ما بَدَّلُوا تَبدیلا»؛ در میان مؤمنان مردانی هستند که بر عهدی که با خدا بسته اند وفا کرده اند، بعضی پیمان خود را به آخر بردند و برخی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود نداده اند.


بیشتر بخوانید


وی افزود: بدون شک، شرکت در انتخابات مصداق کامل و بارز نصرت پروردگار است، زیرا یکی از مصداق‌های یاری خدا همان یاری دین است که موجب برپا شدن احکام الهی و تقویت حکومت الهی است. همچنین با بررسی و کنکاش در آیات قرآن مشاهده می‌کنیم که به در آیات الهی ما دستور داده می‌شود از امانت‌های الهی محافظت کنیم «إِنَّ اللَّهَ یأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا»؛ خداوند به شما دستور می‌دهد که امانت‌ها را به اهل آن برگردانید.

شرکت در انتخابات همان بیعت در واقعه غدیر است / انتخابات ۱۴۰۰؛ در امتداد غدیر
این پژوهشگر دینی ادامه داد: حکومت دینی که امام راحل بنیانش نهاد امانتی بود که با طی مسیر طولانی در قالب جهاد نفس گیر پیامبران، اولیاء الهی و شهداء به دست ما رسیده است، امانتی گرانبها و منحصر به فرد که امروز ما وارث و محافظ آن هستیم و چشمان همه جهادگران تاریخ امروز به رأی ما دوخته شده است. قرآن کریم بر غفلت و کوتاهی برخی در حفظ این میراث عظیم نهیب می‌زند و می‌فرماید «إنَّ اللهَ لایُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ وَ إذا أَرادَ اللهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ والٍ»؛ همانا خداوند حال قومی را تغییر نمی‌دهد تا آنکه آنان حال خود را تغییر دهند و هرگاه خداوند برای قومی آسیبی بخواهد، پس هیچ برگشتی برای آن نیست و در برابر او، هیچ دوست و کارساز و حمایت کننده‌ای برای آنان نیست.

شرکت در انتخابات همان بیعت در واقعه غدیر است / انتخابات ۱۴۰۰؛ در امتداد غدیر
تنها مطرح کرد: با توجه به شرایط زندگی مسلمانان در گذشته، وفاداری آن‌ها نسبت به حکومت در قالب بیعت در زمان‌های مختلف مطرح بود. با تغییر سبک زندگی در جامعه مسلمانان، رای دادن جای بیعت را گرفت و امروزه بقا و تداوم هر حکومتی بستگی به التزام شهروندان به انجام این وظیفه الهی دارد.

او گفت: با کمی تورق در تاریخ مشاهده می‌کنیم وقتی حضرت علی (ع) و امام حسن مجتبی (ع) با توجه به بیعت نکردن مردم، مجبور به ترک حکومت شدند، حکومت اموی جایگزین اسلام ناب محمدی شد در صورتی که اگر بیعت می‌کردند طبق فرمایشات امام حسین (ع) که فرمودند: «اگر بر بیعت خـود استوار مانید، به رشد و کمال خود می‌رسید. شما سعادت خود را نشناختید و نصیب ایمانی خود را تباه ساختید و هرکس پیمان شکنی کند، تنها به زیان خود پیمان مـی شکند و خـدا نیز از شما بی نیاز خواهد بود»، این وقایع تلخ در تاریخ اسلام و جهان اتفاق نمی‌افتاد.

شرکت در انتخابات همان بیعت در واقعه غدیر است / انتخابات ۱۴۰۰؛ در امتداد غدیر
این کارشناس مذهبی گفت: در قرآن کریم بیعت مردم با پیامبر (ص) نیز همان بیعت با خدا تعریف شده است. در غدیر خم پیامبر (ص) عشق و رحمت در خصوص ولایت حضرت علی (ع) فرمودند: «هنگامی که سخنرانی ام به پایان رسید، شما را به دست دادن با خویش بـر بـیعت با علی و اقرار بدان فرا می‌خوانم. پس از دست بیعت به او دادن، آگاه باشید که من با خدا بیعت کردم و علی نـیز با من بیعت کرده و من از شما برای او از جانب خداوند عزّوجلّ بیعت می‌گیرم و هـرکه بیعت بشکند بـه زیان خویش بیعت شکسته است».

شرکت در انتخابات همان بیعت در واقعه غدیر است / انتخابات ۱۴۰۰؛ در امتداد غدیر
تنها توضیح داد: آنچه که از قرآن کریم و سخنان اهل بیت (ع) می‌توان برداشت کرد این است که اسلام، رابطه بین حاکمان و مردم جامعه را براساس حقوق متقابل بین آن دو پایه ریزی کرده و هریک را در برابر دیگری مسئول قرار داده است. همان گونه که در جامعه اسلامی تمامی افراد بدون در نظر گرفتن شرایط خاص از حقوقی متقابل برخوردار هستند، در بـرابر حکومت نیز وظایفی بـر عهده دارند که شرکت در انتخابات، انتخاب درست و اصلح از مهمترین این وظایف به حساب می‌آید.


بیشتر بخوانید


وی در پایان گفت: با این بینش که در جامعه اسلامی هر عملی که موجب تقویت اسلام می‌شود می‌تواند رنگ عبادی به خود گیرد، شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح نیز مشمول همین قاعده است. مردم نیز باید به عنوان یک تکلیف شرعی در انتخابات شرکت کنند تا با انجام این فریضه الهی سبب استحکام پایه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی شوند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۳۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
احمدی‌نژاد : تنها دولتی که یارانه‌ها را هدفمند کرد دولت ما بود ، از مردم می خواهم با پول یارانه‌ها پرده و میز وصندلی نخربد این پول رو پس انداز کنید . قیمت دلار به هیچ عنوان تغییر نخواهد کرد اما .....

روحانی : آنچنان رونق اقتصادی ایجاد می‌کنم که اصلاً کسی دنبال یارانه نداشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۴ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
جالبه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
باید به اندازه مردم عادی دولتمردان حقوق دریافت کنند تا بفهمند در جامعه با مدیریت و تفکر خود چه مشکلاتی برای هم نوع خودش داره درست می کنه کشی که ماهانه بالای ۱۵ میلیون تومان حقوق می گیره هیچ وقت فقر و فشار به هم نوع خودش را درک نخواهد کرد تورم ،فقر،و.......شما تمام پدران و مادران رو شرمنده فرزندانشان کردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
در این زمانه گمشده مملکت بی ایمانی و بی صداقتی است بی ایمانی باعث این همه اختلاس و رانت و بی صداقتی هم باعث معطل کردن ۷،۸ ساله مملکت به خاطر بر جام بی خاصیت
درود بر آیت ا... رئیسی و دکتر جلیلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
آره وقتی موقع انتخابات شد همه نامزدها یادشون میاد که باید چه بگن .چند ساله همش همین حرفا رو توگوش مردم میزنن
ولی خودشون حقوق های نجومی ودر کاخ ها زندگی میکنن
من بین این هفت نامزد ،اصلح نمیبینم .
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
آخه اگه یه ذره وجدان داشتید می دیدید که توی این همه سال مردم اصول گرا و اصلاح طلبها رو که ضربه گیر نظامند و هر داوطلب با هر عنوانی مثل داوطلب آزاد و... رو امتحان کرده اند حالا نیز تمامی این نامزدها هریک پست های بزرگی دارند که هیچ خیری از ایشان به ملت ایران نرسیده همه اینها با هر ادعایی دین را وسیله کرده اند تا به اهداف خود برسند هرکسی که به خدا واقعا اعتقاد داشته باشد و لقمه حرام وجدانش را کور نکرده باشد به وضوح در میابد که در این مملکت چه خبر است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
من رای میدهم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۰ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
سلام، با اینکه کلا با دموکراسی از هر نوعی مخالفم، ولی وظیفه ام حکم میکنه به خاطر دینم و وطنم در انتخابات شرکت کنم، خودم ضرر وحشتناک کردم در بورس جوری که رهن خونه نداشتم، سفره ام هم چیزی جز نون میست، ولی عزت ایران و ایرانی، یکپارچگی وطن، خون شهدا من ملزم میکنه با تمام وجود در انتخابات شرکت کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
ما در انتخابات حتما شرکت خواهیم کر هر چند کاندیدا نداریم و لی امام راحل شفارش کردند که در انتخابات شرکت کنید
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۷:۲۶ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
ماهرچه سرمون میادازبی بصیرتی هست ،۱۴۰۰سال پیش امیرالمومنین صلوات الله علیه رومردم تنهاگذاشتن اون مصیبت عظمابه سرآل الله اومدتنهایی مولاشهادت همسرنازنینش ،الان هم مردم بایدمتوجع باشن دولت قبلی روتکرارنکنن ،به یک انسان باتفکرغربی رای ندن همتی وعلیزاده اصلامواردخوبی نیستن
Netherlands
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا ﴿٢﴾ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کَانَ تَوَّابًا ﴿٣﴾
Netherlands
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴿۱﴾

الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۲﴾ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿۳﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿۴﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿۵﴾ اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ ﴿۶﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿۷﴾
Netherlands
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾
Netherlands
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
یا رَبِّ الْعالَمِین
یا ذَالجَلالِ وَ اْلاِکْرام
یا قاضیَ الحاجات
یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین
یا حَیُّ یا قَیّومُ
لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ المَلِک الحقّ المُبین
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ و عجل فرجهم
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۶:۳۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
همینطور که رای دادن مهم است انتخاب شایسته و نخبه هم مهم است.یک رای یک تک رای نیست رای برای سرنوشت هشتاد ملیون ایرانی حال و صدها ملیون فرزندان و آیندگان این کشور و نامردم و ملت است و اشتباه در انتخاب هم خیانت به حال و آیندگان است .امیدوارم فردی بیاید که طرحهایی بزرگ برای آبادی مردم و سرزمینش در سر بپروراند و طرحها و برنامه و نقشه های زیادی برای پیشرفت کشورش در پنجه داشته باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
متاسفانه یه عده دینشون به شکمشون وصله، کسی که نتونه ولی فقیه رو با یه رای ساده تنها نگذاره، چطور ممکنه امام زمان ع رو با اون همه سختی که در اولش هست یاری میده؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
دوست عزیز لطفا حضرت ولی عصر(عج) با هیچ احدی مقایسه نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
هروقت مسئولین به آیه یک از سوره ی صف( که ای کسانی که ایمان آورده اید چرا چیزی میگویید که خود به آن عمل نمیکنید ) عمل کردند ما هم به انتخابات وجه شرعی نگاه میکنیم...الناس علی دین ملوکهم،غیر از این هست؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
زمانی که به مردم هیچ توجهی نمیشود دیگر مردم هم توجهی نمیکنند...مردم کاندیدایی را میخواهند بدون دلیل رد میکنند...مردم از دست دولت شاکی میشوند آب یخ من تخصصم نیست را... نه عزیز دیگر تمام شد...خودشان تمام کردند وگرنه مردم پای کار بودند اقایان حس بی نیازی از مردم برشان داشته!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۸ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
هر روز یک بهانه،
و در هر موقعیت حساس نظام، فقط زبانِ شبکه های معاند در داخل کشور شدن
خصوصیتی بسیار زشت برای افرادی خاص
آیا بهانه های بنی اسرائیلی را باید جواب داد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
درود به شرفت