معاون صنایع دستی میراث فرهنگی زنجان گفت: پارسال یک‌میلیون و ۳۳۰ هزار دلار صادرات صنایع‌دستی از زنجان به کشور‌های مقصد به صورت چمدانی و رسمی انجام شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، از قدیم الایام از زنجان به‌ عنوان یکی از مهمترین استان‌ها در حوزه صنایع دستی کشور  یاد می شود.

ملیله‌کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم‌ و جاجیم و گیوه‌ از جمله صنایع دستی استان زنجان است که آوازه هنر زنجانی ها را به گوش جهانیان رسانده است.

بیش از ۵۵ رشته صنایع‌دستی در استان زنجان وجود دارد که ملیله کاری یکی از رشته‌های شاخص در حوزه صنایع دستی  این استان است به طوریکه شورای جهانی صنایع‌دستی در سال ۱۳۹۸  زنجان را به‌عنوان شهر جهانی ملیله ثبت کرد.

 

 

ملیله زنجان

 

صادرات بیش از یک‌میلیون دلاری صنایع‌دستی استان زنجان

صادرات صنایع‌دستی که همواره یکی از موضوعات مهم حوزه  کسب درآمد و رونق اقتصادی استان زنجان به شمار می رود به طوری که  پارسال  یک‌میلیون و ۳۳۰ هزار دلار صادرات صنایع‌دستی از زنجان به کشورهای مقصد به‌صورت چمدانی و رسمی انجام شد.

صادرات صنایع دستی

مقصد صادرات چاقو و گیوه ی زنجان کشور عراق، زیورآلات سنتی کشور‌های جنوب خلیج‌فارس و صنایع چرمی هم کشور ترکیه بوده و ملیله  به برخی از کشور‌های اروپایی صادر می‌شود که در این میان بیشترین میزان صادرات به کشور عراق صورت می گیرد.

برگزاری ۳۱ دوره آموزش رشته های مختلف صنایع‌دستی در زنجان

پارسال ۲ دوره کلاس آموزشی بازاریابی داخلی و خارجی صنایع‌دستی و طراحی محصول صنایع‌دستی بومی استان زنجان به صورت مجازی برای شاغلین این حوزه برگزار شد و ۳۱ دوره آموزش عمومی هم در رشته های گلیم بافی، قلمزنی، ملیله‌کاری، گیوه بافی، میناکاری، منبت‌کاری، چرم‌دوزی و چارق‌دوزی در زنجان برگزار شد.

ملیله کاری

ثبت رشته  تنورسازی در فهرست ملی میراث ناملموس

تنورهای سفالینه ای که هنر دست بانوان میانسالی است که  هنر تنورسازی را از مادران خود به ارث برده‌ و توانسته اند این هنر زیبا را که از نیاکانمان به ارث رسیده و یاد آور نان تنوری و لبنیات محلی است زنده نگهدارند.

رشته تنورسازی و سفالگری سنتی در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسیده است.

تنورسازی

 

اعطای ۵۴۷  مورد تسهیلات کرونایی به شاغلین حوزه صنایع دستی

الناز خدایی فرد معاون صنایع دستی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان بااشاره  اینکه شناسایی، آموزش، پرداخت تسهیلات و حمایت از فعالان حوزه صنایع‌دستی باهدف رونق تولیدات این حوزه و اشتغالزایی در اولویت برنامه‌های معاونت صنایع‌دستی است، گفت: ۱۷۶ نفر از فعالان حوزه صنایع‌دستی و جویای کار که متقاضیان دریافت تسهیلات برای خوداشتغالی بودند، پرونده تشکیل شد و سپس از طرف اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی به بانک‌های عامل معرفی شده و تسهیلات دریافت کردند.

 

خدایی فرد معاون صنایع دستی استان زنجان

او افزود: ۵۴۷ کارگاه صنایع دستی با اشتغالزایی برای ۸۸۳ نفر وام تسهیلات کرونا دریافت کرده اند که جمعا به مبلغ ۷۸۰ میلیارد ریال بوده است.

خدایی فرد ادامه داد: ۱۱۹ مورد وام بلاعوض نیز در سال های ۹۸ و ۹۹  به صنعتگران صنایع‌دستی استان زنجان پرداخت شده است.

 

گزارش از شیرین محمودی 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
لیوانا چه خوشگلن