به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،صفری مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نشست مدیران پرستاری و کارشناسان مراکز مشاوره و ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل آذربایجان شرقی با بیان اینکه موضوع بیمه و تعرفه یکی از چالشهای مراکز مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل است، گفت: تعرفههایی که برای این مراکز اختصاص یافته، به هیچ عنوان با وضعیت کنونی جامعه همخوانی نداشته و در نتیجه در برخی مواقع مراکز مشاوره پرستاری بحث تعرفه را رعایت نمیکنند که این امر خلاف قانون بوده و دانشگاه علوم پزشکی باید وارد میدان شود.
صفری خواستار رفع مشکلات مربوط به موضوع تعرفهها و نظارت بر این مراکز به صورت ریشهای شد و گفت: یکی از چالشهای اساسی ما عدم شناخت عمومی از مراکز بوده و برخی مردم از خدمات مراکز مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل اطلاع کافی ندارند که باید در این خصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سیاستهایی را تدوین کند تا ضمن شناسایی مراکز مجاز، مردم بتوانند از خدمات این مراکز به صورت ارزان بهرهمند شوند.
او با اشاره به لزوم شناسایی مراکز غیرمجاز خدمات پرستاری در منزل، گفت: در این ارتباط با انجام نظارتهای دانشگاهی و صنفی مراکز غیرمجاز شناخته شده اند.
صفری گفت: در بحث کرونا مشاهده کردیم که اگر نظارت واقعی بر مراکز خدمات پرستاری در منزل وجود نداشته باشد، سوء استفادههایی میشود، هرچند که در شرایط کرونا خلاء بحث مراکز خدمات پرستاری در منزل را به طول کامل لمس کردیم، چون مراکز مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل میتوانستند یار و یاور دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها در بحران کرونا باشند.
او با بیان اینکه هر یک از مراکز مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل میتوانند برای چندین نفر در حوزههای زخم، نوزادان، درد، سرطان، قلب و سایر امراض به صورت تخصصصی خدمات ارائه دهند، افزود: با توجه به اینکه یکی از چالشهای اساسی کشور ما بحث بیکاری و عدم اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهها است، از این رو این مراکز میتوانند یکی از ظرفیتهای کشور باشند که پرستاران تنها منتظر استخدام در بیمارستانهای دولتی نباشد و اگر استخدامی از سوی وزارت بهداشت صورت نگیرد، بیکار نمانند.
رجایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست، گفت: در ایام کرونا موضوع خدمات پرستاری در منزل اهمیت بیشتری پیدا کرد و خلاء این نوع پرستاری به طور کامل مشاهده شد که از این رو باید در راستای ساماندهی این بخش گام برداریم.
رجایی با اشاره به ضرورت ساماندهی خدمات پرستاری در منزل، گفت: متاسفانه به رغم اینکه این مراکز در شرایط کرونا نیز خدمات ارائه میکردند، اما شاهد فرصت طلبی برخی افراد بودیم و سوء استفادههایی انجام میگرفت و آنطور که باید و شاید ساماندهی در این خصوص انجام نشده است.
او گفت: موضوع سوء استفاده گری و فرصت طلبی را در حوزههای مختلف از جمله مراقبت پوستی و طب سنتی نیز شاهد هستیم و شرایطی ایجاد شده است که افراد غیرعلمی نیز در این زمینه فعالیت کنند.
رجایی ابراز امیدواری کرد خروجی چنین نشستهایی ساماندهی این مراکز و سوق دادن آنها به سمت عملیاتی و اقدامات فنی و کارشناسانه باشد.
انتهای پیام/ک