جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تاکنون ۴ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۸۰۷ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۷۶۵ هزار و ۲۱۳ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۶۱ هزار و ۲۰ دُز رسید.
تبریزی درباره علل توقف موقتی واکسیناسیون کرونا در ایران گفت: تولیدکنندگان واکسن کرونا علی رغم اینکه ما قرارداد خرید واکسن را نهایی و پول آن را پرداخت کردهایم اما بد عهدی کردند و محمولههای واکسن به موقع به دستمان نرسید.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت بیان کرد: مقرر شده است که تا پایان هفته و به احتمال زیاد دوشنبه یا سه شنبه محمولهای حاوی یک میلیون دُز واکسن به دستمان میرسد البته تا محمولهای به ایران نرسد نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد زیرا پیش از این هم مواردی مشاهده کردهایم که محموله هنگام بارگیری تغییر کرده است.
او درباره اینکه برخی افراد بالای 70 سال با وجود ثبت نام هنوز واکسن یا پیامک تزریق دریافت نکردهاند، بیان کرد: موجودی واکسن برخی استانها صفر شده است اما در بیشتر استانها هنوز واکسن موجود است و این واکسنها برای دُز دوم تزریق میشوند و ما تزریق دُز اول را تا زمان رسیدن محموله واکسن متوقف کردهایم.
تبریزی بیان کرد: شامگاه پنج شنبه شب محموله حاوی 100 هزار دُز واکسن اسپوتنیک وی وارد کشور شد که این محموله برای تزریق دُز دوم مورد استفاده قرار میگیرد و با ورود محموله جدید واکسن ما تزریق گروههای سنی بالای 70 سال را تکمیل میکنیم و بعد واکسیناسیون گروه های سنی بالای 65 سال اعلام میشود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره فاصله بین دوز اول و دوم واکسنها بیان کرد: فاصله بین دوز اول و دوم واکسن اسپوتنیک وی 4 تا 12 هفته، سینوفارم بین 4 تا 8 هفته و آسترازنکا 3 تا 4 ماه است.
تبریزی بیان کرد: تا آخر خرداد ماه واکسن ایرانی مجوز مصرف داوطلبانه میگیرد و پس از دریافت مجوز بر اساس اولویت بندیها و در قالب گروه های سنی تزریق میشود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: واکسن ایرانی برکت به اندازه سایر واکسنها موثر است و عوارض کمی دارد و مشکلی از نظر مصرف نخواهد داشت .
انتهای پیام/