مدیرکل صدا وسیمای مرکز زنجان گفت: استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی و توسعه تصفیه فاضلاب‌ها بایستی در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، لطیفی مدیرکل صدا و سیمای مرکز زنجان بحران کم آبی را مهمترین معضل عصر حاضر دانست و گفت: اگر به این موضوع مهم توجه ویژه‌ای صورت نگیرد می‌تواند بحران‌های اجتماعی را در تعامل با تحولات اقلیمی تشدید کند.

او با تاکید بر تدوین ساز و کار ملی مواجهه با کم آبی، افزود: به دلیل کاهش نزولات جوی و هدر رفت آب در حوزه شرب و کشاورزی باید به سمت استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی و توسعه تصفیه فاضلاب‌ها برای تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی و صنعت حرکت کنیم.

لطیفی  با اشاره به اینکه کشور ما به لحاظ بهره برداری از منابع انرژی از جمله آب در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، گفت: باید در راستای فرهنگ سازی عمومی‌برای اصلاح الگوی مصرف گام‌های جدی‌تر و موثرتری از سوی مسئولین امر برداشته شده و از ظرفیت بالای رسانه ملی در این راستا بهره گیری مناسبی صورت گیرد.

رئیس رسانه استانی رسالت صدا و سیما را در ترویج فرهنگ مصرف بهینه سنگین و خطیر دانست و ادامه داد: آشنایی عموم شهروندان با دشواری و هزینه بر بودن تولید آب شرب بهداشتی و تصفیه فاضلاب شهری گام موثری در این زمینه است و ما این آمادگی را داریم که با مشارکت اداره آب و فاضلاب تهدید پیش روی کشور در حوزه کم آبی را به شکل مبسوط منعکس کنیم.

مدیر عامل شرکت آبفای استان زنجان هم با قدردانی از دقت نظر رسانه استانی در ترویج استفاده بهینه از منابع آبی، گفت:تصفیه خانه فاضلاب در شهر‌های زنجان، ابهر، ماهنشان و دندی در دست بهره برداری بوده و در شهر‌های زرین آباد، ارمغانخانه و خرمدره نیز در دست احداث است.

او افزود: این شرکت با رشد ۹ درصدی در جمعیت تحت پوشش تاسیسات فاضلاب شهری، بیش از ۳۰۱ هزار نفر را تحت پوشش خدمات جمع آوری بهداشتی فاضلاب قرار داده است.

جزء قاسمی حجم فاضلاب جمع آوری شده در این شهر‌ها را بیش از ۴۰هزار مترمکعب در شبانه روز عنوان کرد و گفت: تعداد کل مشترکان فاضلاب خانگی در استان زنجان بیش از ۹۲ هزار واحد و تعداد مشترکان فاضلاب غیرخانگی نیز بیش از ۴هزار واحد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب زنجان ادامه داد: طرح افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب با هدف جلوگیری از آلودگی منابع زیرزمینی ناشی از دفع فاضلاب به صورت چاه جذبی، بازگشت آب مصرفی به چرخه استفاده در صنایع و کشاورزی و پیشگیری از مشکلات زیست‌محیطی ناشی از هدایت فاضلاب در مسیر‌های اصلی و فرعی عمومی‌شهر زنجان اجرا می‌شود.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.