به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، یکی از کارشناسان ارشد اداره نمودارگیری مدیریت خدمات ویژه شرکت ملی حفاری ایران برای نخستین بار در این شرکت به عنوان مجری، یک طرح پژوهشی صنعتی مشترک میان بنیاد نخبگان و وزارت نفت را با موفقیت اجرا کرد.
احسان لرکی گفت: پیشنهاد و تهیه پروپوزال این طرح را با توجه به نیازسنجی و خلاءهای علمی و تکنیکی موجود در صنعت حفاری، در جهت رفع کاستیهای موجود در این زمینه ارائه داده است.
او افزود: موضوع این طرح با محوریت بررسی فشار منفذی و پیش بینی آن در نقاط حفاری نشده به کمک الگوریتمهای پیشرفته ریاضی و Machine Learning در بازههای مخزنی و گاه غیر مخزنی پیشنهاد شد که در آن با استفاده از مدل طراحی شده میتوان فشار منفذی را به صورت سه بعدی در گستره وسیعی از میادین نفتی و گازی با دقت به نسبت خوبی تخمین زد.
لرکی اظهار داشت: از آنجا که طراحی سیال حفاری و بررسیهای ژئومکانیکی مانند پایداری دیواره چاه، به مقدار عددی فشار منفذی وابسته است، فقدان نمودارهای فشار منفذی در گستره میدان به خصوص برای پروژههای کلید در دست در مدیریت پروژه ها، میتواند چالش بزرگی باشد که با کاربست این طرح، نگرانیهای موجود به حداقل میرسد.
مجری طرح با اشاره به همکاری یکی از اعضای بنیاد نخبگان در اجرای طرح، بیان کرد: همچنین طرح دیگری را به عنوان مشاور با محوریت محاسبه فشار منفذی از روی دادههای حفاری با همکاری رضا خوشنویس زاده یکی از اعضای خلاق بنیاد نخبگان به انجام رسانده که راستی آزمایی آن با دقت شگفت انگیز ۹۹ درصد مورد تایید قرار گرفت و در پایگاه دادههای اشپرینگر (Springer) از شمار معتبرترین منابع علمی تخصصی بین المللی منتشر شد.
او که دارای کارشناسی ارشد در رشته ژئوفیزیک است و ۱۰ سال سابقه کار در شرکت ملی حفاری ایران دارد، گفت: تاکنون مشاوره بیش از ۲۵ پایان نامه کارشناسی ارشد در رشتههای اکتشاف، حفاری، ژئوفیزیک، الکترونیک و زمین شناسی نفت در دانشگاههای مختلف را در کارنامه خود دارد و همواره تلاش نموده در طرح پایان نامهها نیازها و کمبودهای محسوس در صنعت حفاری را کانون توجه خود قرار دهد که بیشتر طرحهای پیشنهادی مورد استقبال و تأیید مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری واقع و به مرحله صنعتی راه یافته است.
این پژوهشگر حوزه نفت و انرژی ادامه داد: در زمان حاضر بر روی تلههای گازی کم عمق از منظر ردیابی و رفتار ژئومکانیکی آنها درحین حفاری مطالعه و تحقیق میکند که در زمینه ردیابی به نتایج به نسبت خوبی رسیده و انتظار دارد با نتایج حاصل از این پژوهش که براساس مدلهای پیچیده ریاضی تدوین گردیده تا حد مطلوبی از تکرار حوادثی همچون فوران چاه در نفت شهر و رگ سفید جلوگیری شود.
لرکی در پایان از مدیریتهای خدمات ویژه و پژوهش و فناوری شرکت که با حمایتهای معنوی و ایجاد انگیزه زمینه موفقیت او را فراهم نمودند، قدردانی به عمل آورد.
انتهای پیام/گ