علیرضا فارسی معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فرصت مطالعاتی دانشجویان اظهار کرد: فرصتهای مطالعاتی امسال شامل ورودیهای ۹۷ مقطع دکتری میشود.
او افزود: فقط دانشجویان دوره روزانه میتوانند از فرصت مطالعاتی دانشگاه استفاده کنند. گفتنی است که این فرآیند در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصمیم گیری شده و مربوط به دانشگاهها نیست.
فارسی تصریح کرد: زمان فرصت مطالعاتی ۶ ماهه است، منتهی در شرایط خاص قابل تمدید تا ۹ ماه خواهد بود، همچنین زمان ثبت نام از ۲۲ خرداد آغاز شده و تا ۱۶ تیر ادامه دارد و در صورت جاماندن دانشجویان از ثبت نام امکان ثبت نام مجدد وجود دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی ادامه داد: فرصت مطالعاتیی در همه کشورها به جز اسکاتلند و عربستان وجود دارد.
او درباره شرایط اعزام دانشجویان به فرصت مطالعاتی گفت: شرایط اعزام دانشجویان به فرصت مطالعاتی شامل موارد زیر میشود:
۱- دانشجوی روزانه و پذیرفته شده از طریق کنکور سراسری و استعداد درخشان.
۲- امتحان جامع را گذرانده باشد.
۳- طرح تحقیقاتی او تصویب شده باشد.
۴- امکان تکمیل طرح تحقیقاتی دانشجو در داخل ناممکن و اعزام او به خارج از کشور از نظر استاد راهنما و گروه مربوطه حیاتی باشد.
۵- در حال حاضر استاد برجسته داخلی در گرایش تخصصی دانشجو در سایر دانشگاههای کشور حضور نداشته باشد و یا به دلایل گوناگون با پذیرش راهنمایی وی در دوره فرصت مطالعاتی موافقت نکرده باشد.
۶- امکانات آزمایشگاهی و مواد و تجهیزات لازم برای تکمیل طرح تحقیقاتی دانشجو در داخل کشور موجود نباشد.
۷- دانشجو برای دفاع از پایان نامه به مرحله کفایت تحقیقاتی نرسیده باشد.
۸- دانشجو دارای مدرک معتبر زبان باشد (تافل، تولیمو، ایلتس و ...).
معاون دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی تاکید کرد: خیلی از دانشجویان بعد از اتمام مراحل فوق ممکن است در دریافت ویزا برای کشورهای اروپایی، کانادا، آمریکاو ... دچار مشکل شوند، اما تا جایی که بنده اطلاع دارم بیشتر دانشجویان دانشگاههای کشور میتوانند به راحتی پذیرش از دانشگاههای معتبر دنیا دریافت کنند، اما چالش اصلی انها اخذ ویزا است.
او با بیان اینکه استادان خارجی تمایل به همکاری با دانشجویان دانشگاههای سطح یک کشور دارند، تاکید کرد: اشکال عمده دانشجویان برای شرکت در فرصت مطالعاتی در زمینه دریافت ویزاست و احتمال دارد که آنها در این زمینه تا حدودی دچار چالش شوند.
فارسی ادامه داد: طی سالهای گذشته ارز به صورت مستقیم داده میشد، اما در حال حاضر با توجه به رشتهها و کشورها مبلغ هزینه فرصت مطالعاتی از طرف وزارت علوم به صورت ریالی داده میشود و دانشجویان خودشان تصمیمات لازم را برای هزینه کرد ۶ ماه میگیرند و با توجه به قیمت دلار امروزی حداقل حدود هزار دلار به دانشجو در هر ماه پرداخت می شود.
انتهای پیام/