به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، محمدی قیداری مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: در حال حاضر ۲ خانه کودک و نوجوان دختران در زنجان وجود دارد که در ۲ رده سنی ۶ تا ۱۲ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال فعالیت می کند و در مجموع ۲۱ دختر بی سرپرست و بد سرپرست در شیرخوارگاه و خانههای کودک ونوجوان استان زنجان نگهداری میشوند.
او افزود: حضور دختران در جامعه و پذیرش نقشهای اجتماعی آنها نسبت به گذشته بیشتر شده و نیاز به آموزشهایی چون مباحث حقوقی و اجتماعی ضروری است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست، ادامه داد: افرادی که سرپرستی آن ها به موجب حکم مراجع صلاحیت دار به بهزیستی سپرده شده و تا ۲ سال از تاریخ سپردن آن ها به سازمان، پدر یا مادر و یا جدپدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری برای سرپرستی آن ها مراجعه نکرده باشند به موجب ماده ۸ این قانون و با رعایت مفاد این ماده و با تشخیص دادگاه و مصلحت کودک یا نوجوان، حکم سرپرستی به متقاضیان سرپرستی اعطاء میشود.
محمدی گفت: درخواستکننده منحصر یا درخواستکنندگان سرپرستی باید متعهد شوند که تمامی هزینههای مربوط به نگهداری و تربیت و تحصیل افراد تحت سرپرستی را تأمین کنند.
او ادامه داد: این حکم حتی پس از فوت سرپرست منحصر یا سرپرستان تا تعیین سرپرست جدید برای کودک یا نوجوان جاری است و بدین منظور سرپرستان، موظفند با نظر بهزیستی خود را نزد یکی از شرکتهای بیمه بهنفع کودک یا نوجوان تحت سرپرستی بیمه عمر کنند.
محمدی افزود: در صورت فوت سرپرست که مشمول یکی از صندوقهای بازنشستگی بودهاند، افراد تحت سرپرستی در حکم افراد تحت تکفل متوفی محسوب شده و تا تعیین سرپرست جدید از مزایای مستمری وظیفه بازماندگان برخوردار خواهند شد.
او گفت: خانههای سلامت مأمن و سرپناهی برای دختران در معرض آسیب به شمار میرود چرا که بیرون ماندن آنها میتواند معضلات و مشکلاتشان را به مراتب افزایش دهد و حمایتهای اجتماعی از آنها تا زمان رفع مشکل ادامه دارد.
انتهای پیام/م