به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم کمتر از ۲۴ ساعت دیگر در سراسر کشور آغاز میشود. در این انتخابات ۴ نامزد یعنی محسن رضایی میر قائد، عبدالناصر همتی، ابراهیم رئیسی و سیدامیر حسین قاضی زاده هاشمی با یکدیگر به رقابت میپردازند.
در این دوره از انتخابات از همان روزهای اول گمانه زنیهای از گوشه و کنار به گوش می رسید که این انتخابات به دور دوم کشیده میشود. تحلیلهایی که جای بسی تفکر و تامل دارد که آیا به راستی برگههای تاریخ انتخابات ورق خواهد خورد و یک بار دیگر واقعه سال ۸۴ تکرار خواهد شد یا خیر؟!
بر اساس قانون انتخابات، انتخابات ریاست جمهوری با کسب اکثریت مطلق آرا است. ماده ۱۳ قانون انتخابات تاکید دارد که نامزد پیروز باید اکثریت مطلق آرا را به دست آورد و چنانچه در مرحله اول برای هیچ یک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نشد، انتخابات دو مرحلهای خواهد شد بدین معنی که دو نامزدی که بیشترین آرا در مرحله اول داشته اند در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند. اکثریت مطلق یا اکثریت تام از نظر لغوی به معنای «نصف به علاوه یک یا تعداد آرایی که لااقل مساوی نصف به علاوه یک باشد» آمده است. در اصطلاح حقوقی نیز همانند معنای لغوی اکثریت مطلق به نصف به علاوه یک کل نفوس یک گروه (اعم از حاضرین و غایبین) معنا شده است.
در قوانین معتبر و جاری کشور تنها تعریفی که به صراحت از اکثریت مطلق مشاهده میشود، تعریفی است که قانونگذار در قانون آئین نامه داخلی مجلس شواری اسلامی مصوب ۱۳۷۹ از این تأسیس حقوقی به دست داده است. ماده ۹۶ قانون مزبور پس بیان نصاب رسمیت جلسات مقرر میدارد «… اکثریت مطلق وقتی حاصل میشود که بیش از نصف نمایندگان حاضر، رأی مثبت دهند…» به این ترتیب برای پیروزی یک نامزد در مرحله اول انتخابات، کسب بیش از ۵۰ درصد آرا لازم است.
بیشتر بخوانید
چنانچه در مرحله اول برای هیچ یک از داوطلبان اکثریت مطلق حاصل نگردید، انتخابات دو مرحلهای خواهد شد، بدین معنی که دو نامزدی که بیشترین آراء را در مرحله اول داشتهاند در انتخابات مرحله دوم شرکت میکنند. بر اساس ماده ۱۴ قانون انتخابات انتخابات مرحله دوم در جمعه هفته بعد انجام خواهد گرفت و بر اساس ماده ۱۵ - چنانچه در هر مورد مرحله از انتخابات ریاست جمهوری به هر دلیل، فقط یک نامزد در جدول انتخابات باقی بماند بلافاصله دستور شروع مجدد انتخابات صادر میشود. فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از تاریخ اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ مرحله دوم ادامه خواهد یافت.
بیشتر بخوانید
جزئیات اولین باری که انتخابات دو مرحلهای شد
اولین بار دو مرحلهای شدن در انتخابات سال ۸۴ رخ داد. انتخاباتی که در مرحله اول آن اکبر هاشمی رفسنجانی با ۲۱ درصد آرا و محمود احمدی نژاد با ۱۹ و نیم درصد آرا به مرحله دوم راه یافته و نهایتا در سوم تیر آن سال، احمدی نژاد پیروز انتخابات شد. به جز احمدی نژاد و هاشمی رفسنجانی، در آن انتخابات محمد باقر قالیباف، علی لاریجانی، محسن مهرعلیزاده، مهدی کروبی، و مصطفی معین هم حضور داشتند. در رقابت دور دوم علی اکبر هاشمی رفسنجانی ۱۰٬۰۴۶٬۷۰۱ رای و ۳۵٫۹۳ درصد آرای کل را بدست آورد و محمود احمدینژاد ۱۷٬۲۸۴٬۷۸۲ رای و ۶۱٫۶۹ درصد آرای کل را به دست آورد و به عنوان نهمین رئیس جمهور کشور برگزیده شود.
حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه آیا انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد؟ اظهار کرد: اگر همه نامزدهای جبهه اصولگرا انصراف خودشان را اعلام کنند و دولت ائتلافی شکل بگیرد، انتخابات به دور دوم کشیده نخواهد شد.
دبیر کل حزب سبز اظهار کرد: منتظر هستیم که تعداد نامزدهای جریان اصولگرا و انقلابی که انصراف بدهند بیشتر بشوند و احتمالا تا روز رای گیری فقط دو نفر از نامزدها یعنی ابراهیم رئیسی و محسن رضایی در گردونه رقابت انتخابات ریاست جمهوری و از سوی جبهه انقلاب باقی بمانند.
احتمال اینکه انتخابات به دوم دوم کشیده شود زیاد است
علی مطهری فعال سیاسی در اظهاراتی گفت: احتمال اینکه انتخابات به دور دوم کشیده شود زیاد است. من توصیه میکنم همه پشت سر همتی قرار بگیرند بلکه انتخابات به دور دوم برود.
جواد امام دبیرکل حزب مجمع ایثارگران اصلاحطلب درباره پیشبینی اش از نتیجه انتخابات ۲۸ خرداد، خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد انتخابات میان نامزد اصلاحطلب و اصولگرا به دور دوم کشیده میشود.
با وجود اینکه برخی از تحلیل گران معتقدند که انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده میشود و باید منتظر ایستاد تا دور دوم انتخابات برگزار شود و این انتخابات تا تیر ماه به نتیجه نمیرسد. بسیاری دیگر معتقدند پایان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در همین ۲۹ خرداد مشخص و پرونده آن بسته میشود. این اتفاق اگر رخ دهد، دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی است که انتخابات ریاست جمهوری، دو مرحلهای میشود.
گزارش از زهرا قاسمی
انتهای پیام/
شهید مطهری کجایی
واقعا که...
.
چه پای صندوق رای بریم چه نریم.
.
اگه پای صندوق رای بریم یا به کاندید مورد نظرمون رای میدیم یا رای باطله و یا سفید. در هرصورت به ایران رای دادیم
.
اما اگر پای صندوق نریم به دشمن و تروریست رای دادیم.
.
دشمن دنبال نفت ایرانه و نابودیش. فکر نکنید با اومدنش ما زنده میمونیم. داستان دو کاجو یادتونه " سیمبانان پس از مرمت سیم/ راه تکرار بر خطر بستن، یعنی آن کاج سنگدل را نیز / با تبر تکه تکه بشکستند.
تصمیم با شماست:
رای به ایران
رای به دشمن
خوشحااال رفتیم بهش رای دادیم فکرش ومیکردیم که:
درطی این ۸ سال ،چقدر قدرت خریدمون میاد پایین،چقدربین ما آدمای معمولی (که بیشترین افراد جامعه هستیم)و آدم هایی که میدونید چه کسایی ومیگم فاصله به وجود میاد، اونا روزبه روز مفرح تر وبهشون بیشتر توجه شد ما روزبه روزکم توجهی،تااااتونستند سُفرمون کوچیک و کوچیک ترکردن.چون ماهاواسشون مهم نبودیم فقط رای واسشون مهم بود!!!
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن
خدایا، ولى ات حضرت حجة بن الحسن
صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ
که درودهاى تو بر او و بر پدرانش باد
فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ
در این لحظه و در تمام لحظات
وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً
سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش
حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً
تا او را به صورتى که خوشایند اوست ساکن زمین گردانیده
وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا"
و مدت زمان طولانى در آن بهره مند سازى
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿۲﴾ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ ﴿۳﴾ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ﴿۴﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿۵﴾ اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ ﴿۶﴾ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ ﴿۷﴾
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾
یا ذَالجَلالِ وَ اْلاِکْرام
یا قاضیَ الحاجات
یا أَرْحَمَ الرَّاحِمِین
یا حَیُّ یا قَیّومُ
لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ المَلِک الحقّ المُبین
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ و عجل فرجهم
ابراهیم بت کشن ریس جمهور تمام ملت ایران سرافراز
شنبه پایان آرزوهای اصلاح طلبان
هرکس رای بالا آورد قبول کنن
عجبا
دور دوم برسد
چونکه هزینه بر است
سعی کنید تمامش کنید
بخاطر دست داشتن در اینده تون
رای دهید و اگر خدای نکرده مثل دولت روحانی عمل نکردند
وادار به عمل شون کنید
دفعه گذشته انتخاب تون اشتباه بوده
تکرار نکنید .رای دهید تا اصلح رییس جمهور شود
اعتماد به نفستونو برم
مثلا کی میخواد بره دور دوم
واقعا مردم این ۸ سالو فراموش کردن؟
رای ما سید مظلومان
نه به بانیان وضع موجود و رانت خواران
فقط رئیسی
شرکت در انتخابات در اولویته اما بعدش درست تشخیص دادنه
ان شاالله رئیسی
هشت سال جوونامون نابود شدند، هشت سال مردم زیر فشار اقتصادی «لِه» شدند.
اگر دوباره همتی بیاد، این وضعمون، نه تنها بهتر نمیشه، بدتر هم میشه...
مردم تو را به خون شهدا قسم، نگذارید دوباره انقلاب به دست این ها بیوفته؛ همون بار اول و مرحله اول، به نامزد انقلابی رای بدید..