فردا روز سرنوشت ساز ملت ایران است اما امسال با توجه به شیوع کرونا باید برخی نکات بهداشتی را در شعب اخذ رای و هنگام حضور رعایت کرد تا انتخابات سالمی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یک هزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

امسال انتخابات با دوره‌های قبل تفاوت بسیاری دارد چرا که در این دوره انتخابات زیر سایه کرونا برگزار می‌شود و به همین دلیل اجرای آن با سال‌های قبل تفاوت بسیاری دارد و تمهیداتی اندیشیده شده است تا سلامت رای دهندگان و عوامل اجرایی انتخابات در خطر نباشند و انتخابات باشکوه اما سالم برگزار شود و از این رو تصمیماتی گرفته شده است تا سلامت مردم کشور حفظ و انتخاباتی پر شور برگزار شود.

تضمین سلامت انتخابات و رای دهندگان در دستور کار دولت

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با بیان اینکه اجرای کامل و صحیح شیوه‌نامه‌های بهداشتی در روز انتخابات تضمین کننده سلامت مردم و رای دهندگان و اجرای صحیح انتخابات خواهد بود، گفت: تضمین سلامت انتخابات و رای دهندگان در افزایش مشارکت مردم موثر است.

روحانی بیان کرد: دولت همه تلاش خود را بکار گرفته که انتخاباتی سالم همراه با تضمین سلامت مردم و رای دهندگان برگزار شود و شاهد رقم خوردن افتخار دیگری برای جمهوری اسلامی ایران باشیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اجرای انتخابات باید توام با شفافیت ، دقت و جدیت باشد، گفت: جدیت در برخورد با متخلفان از رعایت دستورالعمل های بهداشتی و اجرای مقررات، شفافیت در اطلاع رسانی و گزارش به مردم در این زمینه و همچنین داشتن دقت کافی در هماهنگی با دستگاه های مختلف در اجرای شیوه‌نامه‌ها و اعمال نظارت ها، لازم و ضروری است.

اقدامات وزارت کشور برای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی  در روز انتخابات

وزارت کشور بنابر برنامه ریزی‌های ستاد ملی مقابله با کرونا باید به استانداران ابلاغ کند که در هر استان، مکان‌های مناسب و منطبق با شرایط وزارت بهداشت تعیین و برای اجرای درست انتخابات اعلام کند. وزارت کشور برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

شعبه‌های اخذ رأی در اماکن شلوغ افزایش یابد.

فاصله اجتماعی در شعب اخذ رأی (خط کشی محل ایستادن رأی دهندگان و ..) رعایت شود.

شعب سیار برای عدم تراکم در شعب پر ازدحام و نیز دسترسی بیماران در قرنطینه برنامه ریزی شود.

شعبه‌ها حتی الامکان در فضای باز استقرار یابند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت کشور به منظور اعلان شعبات اخذ رأی نزدیک و خلوت به مردم نسبت به ایجاد نرم افزار شعبه یاب اقدام کنند.

به وزارت کشور اجازه داده می‌شود با هماهنگی شورای نگهبان به منظور جلوگیری از ازدحام در شعب، ساعت اخذ رأی را از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد آغاز و در صورت لزوم در شعبه‌های شلوغ تا ساعت ۲ صبح روز بعد تمدید کند.

در انتخابات پیش رو در کشور اخذ اثر انگشت در فرآیندهای مختلف به دلیل شیوع بیماری کووید-۱۹ ممنوع است.

مقامات استانی، ناجا، بسیج و سپاه مجری این مصوبات هستند و نظارت عالی بر اجرای این دستورالعمل بر عهده وزارت بهداشت و درمان است. عدم رعایت این دستورالعمل و سایر شیوه نامه‌های بهداشتی تخلف انتخاباتی محسوب می‌شود و برابر با قوانین مربوطه اقدام خواهد شد. تشخیص تخلف انتخاباتی بر عهده قاضی رسیدگی کننده است.

شعب اخذ رای

در تهران آمار رای دهندگان معادل ١٣ استان است

علیرضا زالی فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان درباره شیوه‌نامه‌های بهداشتی روز برگزاری انتخابات گفت: پروتکل عمومی روز انتخابات قبلا از طریق ستاد ملی کرونا اعلام و ابلاغ شده و در تهران آمار رای دهندگان معادل ١٣ استان است و به همین نیروی انسانی به همین میزان انتخاب شده است و به طور متوسط در هر شعبه ٢۵ نیروی اجرایی و نظارتی حضور دارند و این افراد آموزش های لازم را برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی و اقدام برای تحقق مفاد آن را دیده اند.

وی ادامه داد: برای اولین بار ساعت شروع انتخاب به ٧ تغییر کرده است و از سالمندان و گروه های پر خطر خواهش می کنیم تا در ساعات اولیه به شعب مراجعه کنند و در تهران تعداد شعب افزایش پیدا کرده و تقریبا ٢۵ درصد ظرفیت شعب رشد داشته و مقرر شده است تا بازتوزیع صندوق ها از نظر جغرافیایی پاسخگوی نیاز مردم باشد و در مناطق پرتراکم تعداد صندوق‌ها بیشتر در نظر گرفته شده است و آمایش جغرافیایی شعب انتخاباتی را ‌استاندار ابلاغ کرده اند.

نیروهای هلال احمر ناظر بر اجرای شیوه‌نامه‌های ضد کرونایی انتخابات

زالی گفت: امسال برای اولین بار هلال احمر ناظر بر اجرای انتخابات است و دانشگاه‌های علوم پزشکی هم سرکشی خواهند داشت و امسال ٢٠ تا ٣٠ درصد صندوق ها افزایش پیدا کرده است و صندوق های شناور به بیمارستانها به ویژه مراکز درمانی سانتر کرونا می روند تا افراد مبتلا هم در رای گیری شرکت کنند.

زالی گفت: با تدبیر استانداری انگشت زدن حذف و مواد ضدعفونی در حوزه‌های انتخابی در نظر گرفته شده است تا افراد بعد از رای دادن دست خود را ضدعفونی کنند.

زالی با تاکید بر پرهیز از هر گونه تجمع در روز انتخابات گفت: جمعه انتخابات میان دوره ای مجلس، شوراهای شهرو روستا و خبرگان و ریاست جمهوری همزمان در تهران برگزار می‌شوند و امکان ازدحام و شلوغی نسبت به سایر استان‌ها وجود دارد و درخواست داریم که مجریان مراقبت‌های لازم را انجام می‌دهند.

شیوه‌نامه‌های بهداشتی روز انتخابات

سالمندان و افراد پرخطر در شعب اخذ رای ٢ ماسک استفاده کنند 

وی با توصیه به رای دهندگان بیان کرد: افراد وسایل شخصی مانند خودکار همراه داشته باشند و افراد سالمند و پرخطر در هنگام حضور در شعب رای از ٢ ماسک استفاده کنند و در افراد معمولی استفاده از یک ماسک استاندارد و نو کفایت می‌کند و رای دهندگان کودکان را همراه خود نیاورند تا ازدحام و خطر ابتلا به حداقل برسد.

وی افزود: نکته بسیار مهمی و اصول بهداشتی در انتخابات این است که باید افراد سعی کنند حوزه انتخابیه خلوت را برای حضور افراد پرخطر انتخاب کنند و مردم در هنگام رای گیری به گونه ای عمل کنند تا سالمندان خارج از نوبت رای دهند و فاصله ٢ متر در صف ها رعایت شود و افراد در بیرون حوزه انتخابی و در فضای باز در صف بایستند.

شیوه‌نامه‌های ضد کرونایی برای شرکت سالمندان در انتخابات

صندوق‌های شناور برای کرونا مثبت ها و سالمندان از پا افتاده

وی درباره تمهیدات لازم برای اخذ رای از بیماران کرونا مثبت گفت: افراد علامت دار و کرونا مثبت‌ها از حضور در شعب اخذ رای خودداری کنند و باید توجه داشت که اکنون فصل بیماری‌هایی تنفسی مانند سرماخوردگی نیست و هر نوع علامت بیماری تنفسی به حساب کرونا گذاشته شود و به منظور ارائه خدمات به مبتلایان کروناصندوق‌های شناور در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در استانداری تهران طراحی شده است تا برای افراد سالمند و کسانی که توانایی حضور در شعب اخذ رای را ندارند، صندوق‌های شناور علاوه بر صندوق‌ها برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شود.

تهوبه شعب اخذ رای کلیدی ترین راه برای مبارزه با کرونا

زالی گفت: نکته بسیار مهم این است که در مورد کرونا ۲ فاکتور در زمینه انتقال بیماری می‌تواند موثر باشد که اولین موضوع «زمانِ ازدحام» است؛ هرچه زمان کوتاه تر باشد طبیعتا امکان انتقال بیماری کاهش می‌یابد و عامل دوم «تهویه» است.

وی افزود: از کلیدی ترین راه‌های کنترل انتقال بیماری بحث تهویه فضاهای بسته است و با توجه به اینکه شرایط آب و هوایی هم این امکان را فراهم می‌کند، خواهشم این است که با باز کردن درب‌ها و پنجره‌ها و استفاده از مسیر طبیعی جریان هوا به گونه ای باشد که تهویه به خوبی صورت گیرد.

زالی تاکید کرد: تهویه مناسب می‌تواند به حد قابل توجهی شانس ابتلا را کاهش دهد و فضاهای مسقف، بسته و فاقد تهویه با بسته بودن پنجره‌ها احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد و بنابراین تاکید ما که جزو اصول اصلی بهداشتی این بوده که تهویه هوا و تامین فضای مکفی حتما مدنظر قرار گیرد‌.

نکات بهداشتی که در روز رای گیری باید رعایت شود

۱. برنامه ریزی برای رای گیری در اماکن و فضا‌های باز با رعایت فاصله گذاری و تجمعات حداقلی (از هر طرف حداقل ۱.۵ متر فاصله)
۲. صندوق‌های اخذ رای با فاصله بیش از ۲ متر و در فضا‌های روباز قرار گیرند.
۳. ضد عفونی کامل ابزار و ادوات اخذ رای از قبیل میز، صندلی و سایر ابزاری که به صورت مشترک توسط رای دهندگان استفاده می‌شود.
۴. رای دهندگان از خودکار شخصی استفاده کنند.
۵. قبل و بعد از رای دادن، دست‌ها ضدعفونی شود.
۶. ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تمام مدت حضور در شعب اخذ رای
۷. اطلاع رسانی به مردم در رسانه‌های گروهی به ویژه صدا و سیما در خصوص نیاوردن کودکان و خردسالان به شعب اخذ رای
۸. استفاده از ماسک به صورت مستمر توسط رای دهندگان و مسئولیت اجرایی و نظارتی در محل‌های برگزاری انتخابات.
۹. اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی مرتبط با برگزاری انتخابات.
۱۰. تشدید نظارت بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی مرتبط با برگزاری انتخابات در شهر‌های دارای وضعیت حاد بیماری توسط کمیته‌های نظارت استانی و شهرستانی
۱۱. اخذ رای به کمک صندوق‌های سیار از بیماران قطعی مبتلا به کووید ۱۹ با تجهیزات کامل حفاظتی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی.
۱۲. همه رای دهندگان در محل اخذ رای بایستی از ماسک استفاده کنند.
۱۳. علامت‌گذاری مکان استقرار در شعب اخذ رای برای حفظ فاصله مکانی (حداقل ٢ متر) رای دهندگان.
۱۴. کنترل ورودی و خروجی به منظور جلوگیری از تجمع رای دهندگان به صورتی انجام شود که فاصله حداقل ۲ متر در تردد رعایت شود.
۱۳. در صورت امکان، تعیین ورودی و خروجی مجزا برای شعب.
۱۴. در هنگام شمارش آراء رعایت فاصله ۲-۱ متری حفظ شود.
۱۵. پس از پایان عملیات رای گیری و پیش از باز کردن صندوقها، مجدد صندوق‌های رای ضدعفونی گردند.
۱۶. برای باز کردن پلمب‌ها از قیچی‌های ضدعفونی شده استفاده گردد.
۱۷. تامین ماسک و دستکش برای شمارش کنندگان با توجه به زمان طولانی حضور، الزامی است.
۱۸. تنظیم صورتجلسه نهایی با خودکار شخصی انجام شود.
۱۹. نظافت، شستشو و ضدعفونی سرویس‌های بهداشتی باید انجام شود.
۲۰. از سیستم لوله کشی صابون مایع استفاده گردد.
۲۱. آبخوری‌ها و آبسردکن‌ها در شعب اخذ رای جمع آوری و غیر فعال شوند.
۲۲. پسماند‌ها به شیوه بهداشتی در سطل‌های دردار پدالی و کیسه‌های پلاستیکی محکم بدون درز و نشت دفع شوند.

ضوابط اجرایی در زمان بعد از انتخابات

پس از مشخص شدن نتیجه قطعی، نامزد‌ها دعوت و نتیجه به آنان اعلام شود.
نامزد‌های پیروز و هواداران آنها، از برگزاری هرگونه تجمع در جلوی فرمانداری، در خیابانها، میادین و ... خودداری کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۴:۱۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
خداییش چه اونایی که طرفدار رئیسی هستن و چه اونایی که مخالف رئیسی هستن غیرتمندانه و بخاطر ایران جمعه بیان و رای بدن و نذارن رسانه ها و دولت های بیگانه خوشحال بشن. انتقام از شرایط بد اقتصادی رو با رای ندادن تلافی نکنید. بدونید که چی رو فدای چی میکنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
اثر انگشت هم می گیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
مشارکت حداکثری با رعایت کامل اصول بهداشتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
به خاطر خون شهدا و امنیتی که داریم رای می دهیم . اما این دوره در برکه های رای حتما نام کاندید را کامل به همراه کد بنوییسید و گر نه باطل اعلام می کنند . واقعا خدا به داد ما مردم برسد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
اتفاقا به حرمت خون شهیدان نباید رای بدیم. سالهاست این جماعت رو همین خون شهیدان عزیزمون دارن موج سواری میکنن وقتشه که زیر همین موج غرق بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۱ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
اتفاقا به حرمت خون شهیدان باید رای داد ولی این بار با فکر . مثل دوره قبل رای ندیم که به زندگی همه گند بزنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
ما صبح شنبه خواهیم فهمید که انتخابات بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
مگه کسی هم رای میده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
آره چرا رای ندیم
فرق میکنه کی بیاد
یعنی از نظر تو فرق نداره همتی که مساوی روحانیه بیاد یا رئیسی؟
کوته فکرایی مثل شما ۸ سال ما رو اسیر روحانی کرد

لطفا با انتخاب صحیح کشور رو نجات بدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
به کوری چشم بعضیا بله رأی می‌دیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
نه از نظر من همتی هیچ فرقی با رئیسی نداره چنانچه قبلیها هم نداشتن.
البته اگه وای جی سی نظرمو بذاره
اگه فرقی داشتن الان وضعمون این نبود خودم هم اولین نفر رای میدادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
شما که میگی " همتی هیچ فرقی با رئیسی نداره " معلومه نمیدونی افراد طرز تفکر متفاوتی دارن و هیچ آشنایی با تفکر این دو آدم نداری . همین شما بودی که 8 سال زندگی هممون رو به فنا دادی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
لابد حسن جون توخودتم جز افتخارات انتخاب قبلی میدونی وافتخاری نسبت ملت بدبخت کردی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
22 تا نکات بهداشتی رو باید رعایت کنیم موقع اخذ رای فردا خدا به داد مردم برسه هم به داد دولت فردا روز سختی در پیش داریم هم واسه دولت وه واسه مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
رای ما فقط دکتر محسن رضایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
رضایی امسال بوتاکس کرد
رای ما رئیسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
شهر ما صندوق سیار به فرمانداری گفتیم بیار برای سالمندامون گفتن فقط برای زندانها هست و نمیارن
چرا بعد میگن مشارکت کنین
لطفا پیگیر بشین این مسئله مهمه
جمعیت سالمند هم زیاد داریم
پیگیر بشین حتما حتما شهرها و همه جا رو مجبور کنن صندوق سیار ببرن برای سالمندان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
کیان
۰۹:۵۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
چی شد
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۹:۵۱ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
قبول دارید ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۹:۵۰ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
ما تا سیاست خصوصی سازی که باعث فقیر شدن قشر کارگر و ثروتمند تر شدن ثروتمندان میشه برقراه //
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
اصلا تهویه خوبی مساجد ندارند متاسفانه!
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۸:۵۴ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
برای حمایت از کادر درمان فردا در خانه میمانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
۴تا کوته فکر مثل شما ۸سال مارو اسیر روحانی کردند
اندکی تفکر
واقعا که

رای ما رئیسی
برای نجات کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
متاسفانه صادق نیستید.
حاضرید تظاهر کنید برای کادر درمان در خانه می مانید اما برای 4سال پیش روی همان کادر درمان و فرزندان و کشورمان حاضر نیستید چند دقیقه صرف کنید. شما دلتون برای کسی نسوخته حقیقت قلبتون را بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
خود کادر درمان هم رأی میدن ، شما دلت برای خودت بسوزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۶ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
هیچ دلیلی نمیتونن بیارن که بتونه مردم رو تو خونه نگه داره از حربه ی حمایت از کادر درمان استفاده میکنن
Iran (Islamic Republic of)
محمدصالح
۰۸:۴۲ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
درود بر ملت ایران . من به هزار و یک دلیل حتماً در انتخابات شرکت خواهم کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
جمعه صبح امتحان دارم انلاین درس دارم وقت هیچی ندارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
تا ساعت 12 شب؟!
انتخابات از امتحانات مهمتر نیست؟! سرنوشت خودت و میلیون ها آدم و امنیت کشور؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
بجای پیام گذاشتن بشین سر درس ات، معلومه چقدر سرت شلوغه!!
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۴:۱۵ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
رای دادن یربع یا نهایت نیمساعت بیشتر وقتت رو نمیگیره. بهونه نیار و هدفت اقتدار کشورت باشه