به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،عملیات اجرایی آبرسانی به ۵ روستای عشایرنشین شهرستان میانه شامل دادلو؛ حلاج علیا؛ حلاج سفلی؛ قویجاق و بولانلیق با اعتبار ۳ و نیم میلیارد تومان تا پایان شهریورماه به بهره برداری می رسد.
علایی مقدم رئیس سازمان امور عشایر کشور در مراسم کلنگ زنی این طرح از تصویب ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای جامعه عشایر کشور طی امسال خبر داد.
علایی مقدم با اشاره به ایجاد ۱۷ ظرفیت قانونی در برنامه پنج ساله ششم توسعه برای عشایر نشینها وجود ظرفیتهای قانونی را سبب جذب اعتبارات بیشتر برای این جامعه دانست و افزود: در کشور ما ۴۶ هزار خانوار با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت زندگی میکنند که در اقتصاد مقاومتی، توسعه پایدار، امنیت غذایی و تولید گوشت قرمز در کشور نقش مهمی ایفا میکنند.
او با بیان اینکه این جامعه محدود به تنهایی از ۸۸۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور ۲۰۰ هزار تن یعنی ۲۵ درصد آن را تامین میکنند افزود: ۳۴ میلیون هکتار مرتع در اختیار عشایر کشور است یعنی عشایر در ۵۹ درصد سرزمین جغرافیایی ایران حضور دارند و این قشر باغیرت و متعصب به کیان و تمامیت ارضی ایران به عنوان مرزدارانی بی مزد در این مناطق پاسداری میکنند.
علایی مقدم تولید ۴۰ درصد فرش صادراتی ایران از سوی عشایر به ویژه بانوان عشایر ۳۵ درصد صنایع دستی تولید ۴۵۰ تن شیر و فرآوردههای لبنی را از دیگر تلاشهای این قشر زحمتکش با کمترین مزاحمت و بیشترین اثرگذاری عنوان کرد.
رییس سازمان امور عشایر کشور؛ تحقق مطالبات جامعه عشایر در تمامی حوزهها را مستلزم همراهی و همکاری سایر دستگاههای اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با سازمان امور عشایر خواند و خاطرنشان کرد: هر عشایر به تنهایی گوشت قرمز ۱۶ ایرانی را تولید میکند و توجه به این جامعه عین منفعت است.
او رسیدگی به ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری و تامین آب شرب سالم و بهداشتی برای عشایر و آب لازم برای دام آنها را از ضرورتها برشمرد و افزود: در اول انقلاب آب شرب سالم و بهداشتی در جامعه عشایر تنها ۵ درصد بود که باتلاشهای ۴۰ ساله و دستور رهبر معظم انقلاب در سال ۹۸ برای تخصیص بودجه از محل بند (ه) تبصره ۴ قانون بودجه و از محل صندوق توسعه ملی، شاخص برخورداری از آب سالم و بهداشتی از ۴۳ درصد سال ۹۸ به ۶۳ درصد در آخر سال ۹۹ رسید.
علایی مقدم همچنین با اشاره به خشکسالی امسال برآورد خسارت در ۳۴ میلیون هکتار از مراتع عشایر را ۶۲ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: ۸ هزار میلیارد ریال از اعتبارات مدیریت بحران اعتبار در نظر گرفته شده که ۴ هزار میلیارد ریال برای تسهیلات کم بهره؛ ۲ هزار میلیارد ریال برای آبرسانی سیار و ۲ هزار میلیارد ریال برای تامین علوفه در نظر گرفته شده است تا جامعه عشایر به سلامت از خشکسالی امسال عبور کنند.
شهرستان میانه ۸ روستای عشایر نشین با یک هزار خانوار دارد.
انتهای پیام/ک