به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، زهرا طهماسبی رئیس اتحادیه بانوان خیاط مشهد میگوید: اگرچه شغل خیاطی سختیهای زیادی دارد اما پول آن بابرکت است. همیشه این کار دغدغههای خودش را دارد.کاری پردغدغه، اما بابرکت است.
او در خصوص تعداد واحدهای پروانهدار و مشغول به کار این اتحادیه میافزاید: در حال حاضر حدود ۳هزار پروانه کسب صادر شده و حدود ۲۰۰ پروانه نیز در دست اقدام است، اما ۷۰۰ واحد صنفی معتبر مشغول به کار داریم و همچنین اتحادیه سعی کرده است با اعطای وام و یا راهاندازی مراکز توانمندسازی در همه شرایط حمایتهای لازم را از بانوان خیاط داشته باشد. برای مثال در سال ۹۸ و پیش از کرونا ۱۳ واحد راهاندازی کردهایم که در هر واحد بین پنج تا ۴۰ نفر مشغول به کار شدهاند. امسال با حمایت اتحادیه، ۴۴ واحد صنفی مزون، لباس عروس، لباس و مانتوهای سنتی راهاندازی شد .
کاهش سفارش لباس عروسی و لباس مجلسی
طهماسبی درباره افزایش قیمت ارز و تأثیر آن روی حرفه خیاطی بیان میکند: در ابتدای افزایش قیمت دلار برخلاف سایر مشاغل، خیاطی رونق گرفت، زیرا با افزایش دلار، واردات لباسهای خارجی به دلیل افزایش قیمت کاهش یافت و مشتری خیاطان به همان نسبت افزایش زیادی پیدا کرد، اما متأسفانه با افزایش بیرویه قیمتها، ملزومات خیاطی مانند دوک و نخ نیز گران شد و شیوع بیماری کرونا نیز سبب کاهش سفارشات شد، زیرا بیشتر مشتریهای ما سفارش دهندههای لباسهای مجلسی هستند که این روزها مراسم عروسی به دلیل کرونا برگزار نمیشود و گاهی لباس محضر و یا لباسهای شومیز ساده سفارش داده میشود.
بیشتر بخوانید
او تصریح میکند: با توجه به شرایط فعلی اگر زیرساختهای اینترنتی و شبکهای بیشتر شود، میتوان در این شرایط باز هم به خوبی کار کرد. برای مثال خیاطانی داریم که دارای سایت هستند و میخواهند کار کنند و اعلام آمادگی کردهاند، اما زیرساختهای اینترنتی در روستا و برخی مناطق وجود ندارد.
رئیس اتحادیه بانوان خیاط مشهد در خصوص افزایش دستمزدها نیز تاکید میکند: در صنف ما به دلیل رکود و کاهش مجالس عروسی و متقاضی دوخت و دوز، افزایش نرخ دستمزدها صورت نگرفته و همکاران ما با همان دستمزدهای قدیم فعال هستند.
طهماسبی برای برونرفت از دوران رکود اظهار میکند: در مشهد مجتمعهای تجاری زیادی ساخته شده، اما در حال حاضر خالی هستند. از این رو در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم در سال اول اجاره این مغازهها را رایگان هماهنگ کنیم تا نگرانی پرداخت اجارهبها را نداشته باشند و با پرداخت وامهای بدونبهره یا کمبهره کارشان را شروع کنند.
قابلیت صادرات هنر دستدوزی
او درباره پیشنهاد همکاری این اتحادیه به کانون بانوان اتاق بازرگانی میافزاید: در حال حاضر میتوانیم با رایزنیهای لازم در بحث صادرات نیز فعالیتهایی داشته باشیم و این در حالی است که در شهر کلات دستدوزیهایی داریم که قابلیت صادرات دارد تا جایی که برخی دستدوزیها پس از استفاده در یک لباس بارها قابل استفاده روی لباسهای دیگر نیز هست، زیرا دارای کیفیت بسیار خوبی است و خراب نمیشوند. حتی دستدوزیهایی که متعلق به ۷۰ سال گذشته است هنوز قابل استفاده در لباسهای جدید است. همچنین بانوان هنرمندی داریم که علاوه بر دستدوزیهای سنتی، نقاشی روی لباس هم انجام میدهند و میتوانیم این افراد را در بحث صادرات ساماندهی کنیم.
منبع: قدس آنلاین
انتهای پیام//م.م