در هفته‌ای که گذشت شاخص کل در محدوده یک میلیون و صد و چهل تا یک میلیون و صدو پنجاه در نوسان بود که عده‌ای این مسئله را به سبب منتظر بودن سهامداران برای مشخص شدن کاندیدای نهایی می‌دانند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته ای که گذشت شاخص کل اولین روز کاری خود را با یک میلیون و ۱۵۱ هزار واحد شروع کرد  و به مرور در آخرین روز کاری یعنی ۲۶ خرداد ۱۴۰۰  به سبب مسائلی که در پیش روی سهامداران وجود داشت  از جمله نزدیک شدن  به بحث انتخابات به یک میلیون و ۱۴۷ هزار واحد رسید.

تلاطم‌های زیاد در هفته سوم خرداد ۱۴۰۰ به سبب انتخابات سیزدهیم ددوره ریاست جمهوری

وضعیت بازار در 22 خرداد ۱۴۰۰

تلاطم‌های زیاد در هفته سوم خرداد ۱۴۰۰ به سبب انتخابات سیزدهیم ددوره ریاست جمهوری

وضعیت بازار در تاریخ 26 خرداد ۱۴۰۰

این مسائل در حالی مطرح شد که در هفته ای که گذشت بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که شرایط تزریق نقدینگی از جانب حقیقی ها به بازار سرمایه روند بهتری را پیش گرفته و امید می رود که با برگزاری سیزدهمین دوره انتخاباتی و مشخص شدن رئیس جمهور برای یک دوره چهارساله وضعیت بازار سرمایه کمی به ثبات برسد.

حال به علت آنکه  از دلایل نوسانات این هفته بازار سرمایه مطلع شویم با چند کارشناس به گفت و گو پرداختیم.

سهامداران بازار سرمایه چشم انتظار نتایج انتخابات ریاست جمهوری

‌نوید اختر زاده کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح روند بازار سرمایه طی هفته‌ای که گذشت، اظهار کرد: در هفته‌ای که گذشت بازار سرمایه با نوسانات شدیدی مواجه نشد، از لحاظ شاخص نیز تقریبا در محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد در نوسان بود.

او بیان کرد: در کل می‌توان گفت چندان شاهد اُفت و خیز‌های شدیدی در شاخص نبودیم که دلیل عمده آن می‌تواند به سبب بی تصمیمی سهامداران به منظور چشم انتظار‌ی آنان برای انتخاب سیزدهمین رئیس جمهور منتخب دانست.

استقبال سهامداران از سهم های خودرویی به سبب امید به بازگشت ایران به برجام

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نماد‌های پرتراکنش این هفته مربوط به شرکت ایران خودرو، پارس خودرو، سایپا و شرکت توسعه و عمران استان کرمان می شد که خب چنین مسئله ای  نشان از آن دارد در هفته‌ای که گذشت بیشترین اقبال سهامداران به سمت سهم‌های خودرویی بوده که این امر بیانگر افزایش امید فعالان بازار نسبت به بازگشت ایران و آمریکا به برجام است.

اخترزاده گفت: در رده‌های بعدی گروه‌های بانکی، پالایشی قرار داشتند از طرف دیگر لازم است اشاره کنم که قیمت نفت در هفته‌ای که گذشت حتی به ۷۴ دلار نیز رسید.

او گفت: نکته مثبتی که در هفته گذشته شاهدش بودیم مربوط به افزایش ورود سرانه نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی بود که از دلایل آن می‌توان به بحث مشخص بودن منتخب سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و بحث مجامع اشاره کرد.


بیشتر بخوانید


تاثیر پذیری بازار سهام از معرکه سیاسی ها 

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، درمورد اوضاع بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت، گفت: در هفته‌ای که گذشت با توجه به آنکه به بحث انتخابات نزدیک می‌شدیم با تلاطم زیادی در زمینه سیاست مواجه بودیم به همین خاطر سهامداران در خرید و فروش سهم با کمی تعلل رفتار می‌کردند.

او افزود: نمی‌توان از بازار توقع داشت که اگر تمام متغیر‌های اقتصادی نیز درست عمل کردند، اما اوضاع سیاسی مطلوب نبود شاخص روند رو به رشدی را در پیش داشته باشد، زیرا در تمام بازار‌های سهام در سطح جهان از اوضاع سیاسی متاثر می‌شوند.

حجم معاملات روزانه به سه هزار میلیارد تومان رسید

این کارشناس بازار سرمایه گفت: طی هفته‌ای که گذشت وضعیت معاملات به نسبت قبل روند بهتری را در پیش گرفت، به طور که حجم معاملات روزانه به بیش از سه هزار میلیارد تومان نیز رسیده است.

میرزایی گفت: در هفته سوم خرداد که کمی روند معاملات بهتر شد برخی از سهامداران توانستند سهام خود را بفروشند، این امر در حالی رخ داد که تا چند هفته گذشته این مسئله امکان پذیر نبود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: روز سه شنبه ما به سبب ورود یک کاندید به تالار  شیشه ای  با اُفت ناگهانی مواجه شدیم که بایک بررسی ساده علت ریزش را متوجه خواهیم شد.

در پایان می توان گفت با توجه به تفاسیر کارشناسان نسبت به حجم معاملات در هفته ای گذشت، سهامداران تا حدودی درگیر بحث انتخابات بودند و به همین خاطر چندان رغبتی به خرید سهام نداشتند اما امید می رود که در هفته آینده با توجه به مشخص شدن کاندید نهایی برای گذراندن یک دوره چهار ساله روند معاملات بهبود یابد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار