فاطمه کوهپایه زاده روانشناس، در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با چگونگی کاهش ترس از تاریکی در کودکان و راهکارهایی برای این منظور به والدین اظهار کرد: احساسات کودک خود را تصدیق کنید و به او بگویید: " میدانم که دوست نداری در تاریکی تنها باشی و شاید، چون نمیتوانی چیزی را در اتاقت ببینی ناراحت هستی. "و اگر خودتان هم قبلا از تاریکی میترسیدید، در این مورد با فرزند خود صحبت کنید و توضیح دهید که شما هر چه بیشتر در مورد دنیای اطراف خود آموختید ترس شما کمتر شد.
وی بیان کرد: بگذارید کودک ببیند که حتی وقتی چراغها خاموش هستند، اتاق همان اتاق است و این کار را میتوانید با نورهای مختلف انجام دهید. به این ترتیب که ابتدا در حالتی که همه چراغها روشن هستند در اتاق راه بروید و به اشیاء نگاه کنید و کم کم با نورهای کمتر و کمتر و در نهایت با نورِ ضعیف چراغ، این کار را انجام دهید و سایههای شبح مانند در تاریکی را انتخاب کنید و بعد همان نقطه را با چراغ قوه یا چراغ خواب روشن کنید تا کودک ببیند آن شی ناشناس واقعا چه چیزی است.
این روانشناس تصریح کرد: به عنوان والدین اجازه دهید چراغ خواب و حتی لامپ معمولی اتاق خواب فرزندتان روشن بماند که برای این منظور میتوانید از ریسههای چراغهای رنگین کوچک نیز در اتاق خواب کودک خود استفاده کنید، چراکه بسیاری از بچهها حتی زیر پور نورترین چراغها به خواب میروند و ممکن است این نیاز به نور، پس از مدتی از بین برود.
کوهپایه زاده گفت: سعی کنید گاهی شرایطی را فراهم کنید که کودک فرصت تجربه برخی وقایع در تاریکی را داشته باشد تا فضای تاریکی آنقدرها برایش اسرارآمیز نباشد. به طور مثال؛ هنگام غروب قدم بزنید، یک بار با نور شمع شام بخورید و یا شبی که آسمان صاف است، پتویی در حیاط و یا بالکن پهن کنید و از تماشای ستارهها لذت ببرید.
وی با اشاره به آسیبهای منفی تماشای فیلمهای ترسناک روی کودکان ادامه داد: شما به عنوان والدین نباید اجازه دهید که فرزندتان فیلمهای ترسناک ببیند یا کتابهایی بخواند که او را میترساند. این قاعده شامل همه شبانه روز میشود، زیرا بچهها حافظه خوبی دارند و میتوانند حتی چیزی که صبح دیده اند را هنگام خواب به یاد آورند. بنابراین، باید مراقب کودک خود باشید چراکه ممکن است آن چه که از دید آنها ترسناک به نظر برسد، شما را نترساند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/