به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، استفاده از استخر در فصل تابستان، یکی از رایج ترین تفریح هاست که البته این تفریح در بسیاری از واحدهای ویلایی شمال شهر تبدیل به تفریح اختصاصی شده است. همان طور که آمارها نشان می دهد میزان بارندگی در فصل زمستان و همچنین بهار هشدار کاملا جدی برای جامعه است.
فقط کافی است از کنار ساختمانهای پر زرق و برق خیابانهای بالاشهر تهران عبور کرده باشید خانههایی که استخر آنها، با وسعت قابل تاملی همراه است که چشم همگان را به خود جلب میکند. این خانهها جزو منازلی هستند که کمترین میزان استخر آنها حداقل میزان مصرف روزانه آب یک محله در جنوب تهران است.
طبق گفته برخی از کارشناسان مصرف آب در این روزها ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است که اگر این میزان مصرف کنترل نشود و با توجه به خشکسالی که کشور را به دلیل کاهش بارندگی فرا گرفته است به جرات میتوان گفت که کشور با بحران شدید آبی در دهههای اخیر مواجه خواهد شد.
در این باره قاسم تقی زاده خامسی معاون آب و آبفای وزارت نیرو، گفت: با توجه به کمبود بارش ها، خواهش ما این است که مردم ضمن رعایت بهداشت، نسبت به مدیریت مصرف آب نیز توجه داشته باشند و بدانند که در ۲۰ ثانیهای که دست خود را میشویند، حداقل شش لیتر آب مصرف میشود و اگر جمعیت کشور به طور متوسط پنج بار دست خود را به شیوه نادرست بشویند، میزان مصرف آب عدد بسیار بالایی خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با تاکید بر اینکه تقاضای ما این است که مردم نسبت به استفاده صحیح از منابع آب اهتمام داشته باشند، تصریح کرد: با رعایت مصرف میتوان مقابل مشکلات احتمالی ایستاد و آب زیادی را ذخیره کرد.
حال اگر از مقوله کرونا فاصله بگیریم مصرف آب گویا به غیر از مصارف خانگی میزان بالایی آب در استخرهای لاکچری شمال تهران مصرف میشود، به طوری که مصرف آب در دو روز گذشته در مدت یک روز سه میلیارد و ۶۵۳ میلیون لیتر (۱.۱ درصد افزایش نسبت به سال گذشته) مصرف کردهاند که به استناد آمار، ۴۷ درصد از میزان مصرف آب بخش خانگی مرتبط با استفاده پر مصرف هاست که در مناطق یک تا ۳ شهر تهران ساکن هستند.
در واقع با یک حساب سر انگشتی میتوان دید که پر مصرفهای لاکچری نشین در یک روز ۶۱۲ هزار و ۷۷۶ متر مکعب آب مصرف میکنند. با احتساب یارانه ۲ هزار تومانی هر مترمکعب آب و یک ضرب ساده مشخص میشود که در هر روز یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان از بیت المال صرف پر کردن آب استخرهای مناطق مرفه نشین تهران و آبیاری فضای سبز این واحدهای مسکونی میشود.
با این حال برای روشن شدن این موضوع تماسی با شرکتهایی که به قول گفتنی معلوم نیست چطور آب شرب را وارد تانکر کرده و آن را در استخرهای لاکچری بالای شهر تهران خالی میکنند.
یکی از این شرکتهایی که کار پرکردن آب استخرها را بر عهده دارد در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تمامی آبهایی که ما برای استخرها حمل میکنیم آب شرب خانگی است و برای متراژهای پایین اصلا خدمات نداریم!
او گفت: برای پر کردن استخری با عمق ۱۲ متر چیزی بالغ بر ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان باید پرداخت کنید.
این شرکت خدماتی آب استخر در ادامه در خصوص اینکه مجوزی برای پرکردن این آب شرب از شرکتهای مربوط دارید یا خیر؟ اضافه کرد: خیر هیچ مجوزی نداریم کار ما آبرسانی با تانکر است و فقط هزینه را دریافت میکنیم.
بر این اساس با یک شرکت خدمات تانکر ابرسانی هم در این باره تماس گرفتیم که در این باره گفت: آبی که ما در اختیار استخرها خانههای شمال تهران و یا حتی جاهای دیگر قرار میدهیم از آب چاه است و هزینه یک استخر ۱۲ متری نزدیک یک میلیون تومان میشود.
با این حال هیچگونه نظارتی بر نحوه آبرسانی و یا حتی قیمت این استخرها نیست به طوری که برای یک حجم خاصی چیزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان اختلاف نظر وچود دارد.
طبق نظر کارشناسان مصرف سرانه آب در بخش خانگی در کشور بهطور متوسط در طول سال ۱۵۷ لیتر در روز به ازای هر نفر است که شامل پنج لیتر آشامیدن، ۱۰ لیتر پختوپز، ۵۰ لیتر حمام و شستوشو، ۲۰ لیتر لباسشویی، ۱۵ لیتر ظرفشویی، ۳۰ لیتر مصارف بهداشتی، ۱۰ لیتر نظافت خانه و ۱۷ لیتر مصارف متفرقه است.
محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: در تهران ۱۰ هزار حلقه چاه آب وجود دارد که عمدتا این چاهها در مناطق شمالی تهران قرار دارند و آبی که برای استخرهای شمال تهران استفاده میشود هم از آب این چاهها است.
او ادامه داد: در حال حاضر آپارتمانهای بزرگی که در شمال شهر تهران ساخته میشوند در طبقات منفی خود استخرهای بزرگی ساختهاند که عمده آنها با آب شرب پر میشوند؛ به همین منظور با توجه به محدودیت منابع آبی که در کشور وجود دارد، باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اضافه کرد: مشترکانی هستند که برای پر کردن آب استخر خود از آب شرب استفاده میکنند که در اصطلاح به این مشترکان پر مصرف گفته میشود، به لحاظ قوانین و مقررات علاوه بر ۷ درصد آب بها، ۱۶ درصد هم اضافه اخذ میشود.
بختیاری با اشاره به این نکته که متاسفانه برخی از شهروندان از مشقت تامین آب اطلاعاتی ندارند و بیرویه آب شرب را مصرف میکنند، گفت: راه حل این مشکل، فرهنگسازی و واقعی کردن بهای هر متر مکعب آب است، زیرا در حال حاضر مردم تنها ۲۵ درصد بهای تمام شده آب را میپردازند.
او گفت: متاسفانه تانکرهایی در شهر تهران دیده شدهاند که از آب شرب برای پرکردن استخر خانهها استفاده میکنند که قطعا با آنها برخورد قانونی و قضایی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران بیان کرد: ولی عمده آب استخرهای تهران از چاههای زیرزمینی پر میشوند و امسال سال ویژهای برای کشور از لحاظ بارندگی است به طوری که امسال میزان بارندگی به طور جدی پایین بود.
بختیاری در پایان تصریح کرد: متاسفانه شرایط اقلیمی کشور متفاوت شده به طوری که یک سالتر سالی و سال دیگر خشکسالی را در کشور تجربه میکنیم، در حال حاضر استان تهران ۲۵ درصد آب شرب کل کشور را مصرف میکند، خواهش ما از مشترکان این است که در مصرف آب به خصوص در ایام تابستان صرفه جویی کنند.
قاسم تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به هزینه آب خانههای شمال تهران که صرف پرکردن استخرهایشان میشود گفت: در واقع تعرفه آب مصوبه هیئت وزیران است که هرساله محاسبه و سپس برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ میشود.
او ادامه داد: میزان مصرف آب در بخش خانگی برای خانوارهایی که کاهش مصرف داشته باشند ۷ درصد محاسبه میشود و برای خانوارهایی که بیش از حد مصرف داشته باشند این عدد دو برابر و با حدود ۱۶ درصد محاسبه میشود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بیان کرد: در واقع برای انجام این کار از سوی وزارت نیرو کنتورهای هوشمند روی چاههای آب نصب شده است، در واقع این استخرها با اب چاه پر میشوند واگر غیر از این باشد باید هزینه را خود مشترک پرداخت کند.
طبق گفته مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران، بهای تمام شده تولید هر مترمکعب آب در تهران ۲۷۰۰ تومان و متوسط قیمت فروش ۷۰۰ تومان است
به طوری که در هر مترمکعب آب ۲۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت میشود. البته این یارانه برای کالایی ضروری مثل آب بد نیست، اما وقتی حجم زیادی از آب مصرفی شهری مثل تهران در خانههای ویلایی لوکس شمال شهر صرف آبیاری درختان و پرکردن استخرها میشود، باید به موضوع به شکل دیگری نگریست.
این در حالی است که اسفند سال گذشته نمایندگان مجلس در مصوبهای مقرر کردند تعرفه آب، مشترکین کم مصرف و خانوارهای کم مصرف خانوارهای محروم برابر صفر تعیین شود.
براین اساس تعرفه امسال مشترکین خانوارهای کشور را به گونهای اصلاح کنند که با رعایت مناطق جغرافیایی کشور، تعرفه مشترکین کم مصرف خانوارهای محروم (از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی) برابر صفر، مشترکین تا الگوی مصرف به صورت یارانه ای، مشترکین پرمصرف بالاتر تعیین شود.
گویا، وزارت نیرو قصد دارد مشترکان پرمصرف را شناسایی و آنها را موظف به استفاده از آب چاه برای آبیاری فضای سبز و پرکردن استخرها کند، در غیراین صورت انشعاب آب آنها قطع میشود.
انتهای پیام/
چه خبره؟؟؟؟
چه قدر خود خواه!!
ای بابا درد ما خودمونیم ،
که قوانین رو و انسانیت رو به این پول... می فروشیم ...
ما چرا همه جا باید به راحتی بی قانونی کنیم..
همیشه هم طلبکاریم و غر غر میکنیم...
اونوقت می گیم دنیا چرا بد شده...؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
استخردار های لاکچری نشین شمال شهر را قطع کنند .
امروزم ۶ساعته آب قطعه
دم شما گرم
حرفیه؟