به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ابتدا میلاد با سعادت امام رضا (ع) را تبریک میگوییم. در ابتدای جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای شورا حماسه پیروزی مردم در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و انتخاب جناب حجت الاسلام و المسلمین رئیسی را تبریک گفتند و حجت السلام و المسلمین حسن روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کردند که همه ظرفیتهای ملی برای دولت بعد آماده است و شورای عالی انقلاب فرهنگی هر نوع همکاری که در این زمینه نیاز باشد را انجام خواهد داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دستور جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستور این جلسه ساماندهی نظام سنجش و پذیرش کنکور در مقطع کارشناسی بود و تصمیمات مهمی در این جلسه اتخاذ شد.
عاملی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۴۸ کنکور در ایران شروع شده است، بیان کرد: تصمیمات این جلسه مهمترین تصمیمات ۵۲ سال گذشته در زمینه کنکور به حساب میآید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مصوبه اول مبنی بر این بود که در آزمون سراسری سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۴۰ درصد خواهد بود. تصمیم دوم این بود که کنکور سراسری مختص دروس تخصصی باشد و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل میشود و سوابق تحصیلی مبنای ارزیابی نهایی خواهد بود، مصوبه سوم برگزار آزمون سنجش (کنکور) دو بار در سال برگزار شود که فشار و اضطراب از روی دانش آموزان ما برداشته شود و دانش آموزان ما وقتی در این آزمون شرکت میکنند نگران نباشند که تا سال دیگر فرصت دیگری نخواهند داشت.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران توضیح داد: به این ترتیب کنکور دو بار برگزار خواهد شد، مصوبه چهارم این است که نتایج آزمونی که دانش آموزان در آن شرکت میکنند تا دو سال اعتبار خواهد داشت و دانش آموزان میتوانند از نتایج آن تا دو سال استفاده کنند.
عاملی اظهار کرد: مصوبه پنجم درباره پذیرش بود که دانشگاههای کشور میتوانند یک حد نصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را پذیرش میکنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایینتر باشد این اختیار به دانشگاهها داده میشود که داوطلب را پذیرش نکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با این رویکرد که اضطراب زدایی از جامعه داوطلبان کنکور مخصوصا در رشتههای پر متقاضی انجام شود و هم اینکه سنجش با عمق بیشتری صورت بگیرد و فرد با سوالات کیفی که در طی دوره تحصیل در آموزش و پرورش با آنها رو به رو میشود و مورد سنجش قرار میگیرد.
عاملی در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که دانش آموز ۱۲ سال تحصیل میکند و این ۱۲ سال تحصیل باید در موفقیت او در دانشگاه بروز داشته باشد. با طرح تاثیر ۶۰ درصد سوابق تحصیلی و ۴۰ درصد آزمون این امکان فراهم میشود تا عمق یادگیری دانش آموز سنجش شود.
عاملی گفت: مرکز سنجش آموزش و پرورش این امکان را فراهم کرده که سوالات استاندارد شده در سراسر کشور مورد آزمون قرار بگیرد و امیدواریم که این روش شرایطی را فراهم کند که داوطلبان به صورت عادلانهتر به دانشگاه وارد شوند و رشتههایی که پر داوطلب نیست بدون کنکور برای دانشگاههای مقصد خود اقدام کنند. در حال حاضر حدود ۱۷ درصد صندلیهای دانشگاهها بدون کنکور پر میشود و حدود ۱۳ درصد ظرفیت دانشگاهها نیازمند شرکت داوطلبان در کنکور دو مرحلهای است. این مصوبه از سال ۱۴۰۲ اعمال میشود و در کنکور ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این مصوبه اعمال نخواهد شد.
گفتنی است؛ بررسی سایر بخشهای سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در جلسه بعد ادامه خواهد یافت. تصمیم اتخاذ شده محصول کار کارشناسی گسترده در دو سال گذشته است و تجربه موفق جهان و چالشهای بزرگ ملی در حوزه سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است.
طرح ساماندهی سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه محصول توافق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش و حضور موثر کارشناسان و رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور است.
انتهای پیام/
کتابا رو تغییر ندید
کنکور خودش با این وضع کم مشکل داره؟؟؟
چرا تصمیماتون همیشه به ضرر ماست ؟ امیدوارم مقام معظم رهبری شخصاً وارد این مسئله بشن
دقیقاً همینه
چرا آخه اینکارو میکنین قبلش کامل جوانبو در نظر بگیرین
ثروتمندان و افرادی که پارتی دارن نمراتشون رو خریدن
در ثانی با این نظام مزخرف آموزشی واقعا معدل یه چیز مزخرفه.
مثلا میگن رشته علوم تجربی : کتاب فیزیک و ریاضی یک کتاب بیهوده و مسخره داخل این رشته هستش
تو کشور ما کلا انقدر بر پایه چیزهای الکی مثل نمره و رتبه و .... نظام اموزشی رو بردند که همین خودش موجب تفاوت طبقاتی و ارزش گذاری بین مشاغل میشه
امیدوارم روزی بیاد که همه بفهمند که اگه کارگر نباشه ، ساختمونی نیست که پزشک مطب بزنه ، و اگه مهندس هم نباشه ، ساختمونی نیست که کارگر بخواد توش کارکنه و کلی شغل دیگه
مثلا شما فکر کن یک روز کارگر های شهرداری نباشند ، کل شهر رو اشغال بر میداره؟!
اما حقوق اینها کجا و حقوق بعضیها کجا
همه مشاغل با ارزش و مکمل همدیگه اند ، امیدوارم عدالت شغلی و اموزشی بیاید
میگم شما فامیل رئيس جمهور قبلی (روحانی) نیستی که از وضع آموزش و پرورش راضی هستی؟؟
کنکور دیگه باید برچیده بشه کنکور دیگه شده برا از ما بهتران و کسانی که ثروت و امکانات دارن
کنکور فقط باید تو رشته های پر متقاضی برگزار بشه اونم هر شهرستان سهمیه خاص داشته باشه
مثلا برا پزشکی هر استان تقریبا 3 درصد (استانهای کم برخوردار کمی بیشتر) هر شهرستان هم دانش آموزان معدل بالای 17 فقط کنکور شرکت کنن بعد هم تا 10 سال توهمون استان خودشون موظف به خدمت باشن اینجوری حق بچه های مظلوم و فقیر تضییع نمی شه
بقیه افراد در سایر رشته ها بدون کنکور تو هر رشته ای که خواستن تا تکمیل ظرفیت اون رشته
فکر نمیکنید اول نظام آموزشی باید درست بشه بعد مصوبه و قانون تصویب کنید.
کنکور هم زمانی 2 بار خوب میشه که اول مافیای کنکور رو قیچی کنید نه الان.
برام سوال شده افرادی که در نظام قدیم امتحان دادن اگر بخواهند در سال ۱۴۰۲ در کنکور سراسری شرکت کنند شرط معدل برای آن ها چگونه اعمال میشود؟ خیلی از افراد نظام قدیم معدل خوبی نداشتند لطفا برای این دسته افراد هم تصمیم بگیرید
مافیای کنکور بدتر از همیشه .....
ولی برای رشته های پر متقاضی مثل پزشکی نمیشه
برای دانشگاه های درجه یک مثل شریف و امیر کبیر و تهران و ... باز نمیشه چون همه میخوان برن اونجا،اگه با معدل هم بخوان کنکور حذف بشه کنترل سالانه آزمون ها به صورت کشوری خیلی مشکله
خوشحال شدم
ما که سوختیم بلکه آیندگان رشد کنند انشالله
البته درستش سه باره
تو رو خدا یکی بگه