به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، به نقل از روابط عمومی گروه تئاتر سعدی، نمایش «لوپوس» ، برخلاف نمایشهای واقعگرایانه در فضایی تجربی و با بهرهگیری از مولفههایی مرتبط با تئاتر ابزورد طراحی شده است.
لوپوس با برخورداری از تمام شاخصههای یادشده و نیز بیانی نمادگرایانه، دور تسلسلی را به تصویر میکشد که در لایههای زیرین خود نقدی جدی به قدرت و مفسدههای ناشی از آن وارد میکند.
از ویژگیهای تئاتر لوپوس، میتوان به توجه گروه اجرایی به شکل و شیوه اجرایی تجربی آن در کنار بیان داستانی نمادگرایانه اشاره کرد، اجرایی که بر خلاف بسیاری از نمونههای مشابه خود از قصه گفتن به مخاطب غافل نبوده و تلاش دارد در کنار استفاده از جلوههای بصری در تصاویر و میزانسنهای طراحی شده داستانی را در جهان ساختگی نمایش برای مخاطب روایت کند.
کارگردان لوپوس عنوان کرد: «لوپوس» برگرفته از نام یک بیماری پوستی است با توجه به نزدیکی محتوای اجرا انتخاب شده است.
فرهادی درباره این نمایش توضیح داد: نمایش در زمان و مکانی نامشخص و در جغرافیایی ساختگی، با الهام از تجربیات شخصی در طول دوران فعالیت خود در تئاتر روی میدهد.
او با بیان اینکه مصائب و مشکلات پیش روی فعالان این عرصه هنری، روایتگر این ماجراست، ادامه داد: این نمایش داستان نیروهای انجمن تجهیزکاری را روایت میکند که وظیفه دارند محوطهای را برای برگزاری مراسمی با حضور اعضای مجمع عمومی تجهیز کنند؛ تا اینکه خبری مبنی بر حمله نیروهای مهاجم، اغتشاش و ناآرامی را در بین اعضای دسته نیروهای تجهیزکار موجب میشود و کمکم انضباط گروهی و به دنبال آن حفظ منافع جمعی جای خود را به منفعت فردی افراد میدهد و با تخطی از دستورات مقام ارشد آسیبهایی جبرانناپذیر به انجمن و اتحادیهای که متعلق به آن هستند، وارد میشود.
این کارگردان تئاتر تاکید کرد که این داستان ممکن است برای هر جامعهای که به صورت گروهی در کنار هم زیست میکنند و سلامت آن جامعه در گروه حفظ منافع جمعی است، رخ دهد.
ابوالفضل فرهادی که خود نویسندگی این اثر نمایشی را بر عهده دارد، از دانشآموختگان هنرهای نمایشی است و پیش از این با همراهی دیگر اعضای تئاتر سعدی، با نمایش «گذشتن از گذشتهای که نمیگذرد» برگزیده جشنواره فجر استان فارس شد.
در کارنامه او آثاری دیگر همچون کسوف، درس، کلهپوکها و راز کلبه شکلاتی نیز دیده میشود.
لوپوس پنجشنبه سوم تیرماه با حضور بازیگرانی همچون حامد شکوهیان، مهدی رعیتپیشه، مهران زارع، احسان موسوی، سینا برزگر، نرگس شیرازینژاد و ابوالفضل فرهادی در جشنواره بینالمللی دانشگاهی بر صحنه تالار مولوی تهران خواهد رفت.
گفتنی است در این تئاتر سعید کامکار به عنوان دستیار کارگردان، مریم شاهداعی مدیر اجرایی، فاطمه غیثی منشی صحنه، ابوالفضل کرمدار مدیر صحنه، فرناز فتحیزاده و فرزانه رادفر طراح گریم، سارا شیرازینژاد طراح لباس، فائزه غیثی عکاس، عیسی زارع ساخت موسیقی، ابوالفضل فرهادی طراح صحنه و نور، صیاد مرئی و میثم نظری ساخت و اجرای دکور و سمیرا متین نژاد مدیر روابط عمومی همکاری میکنند.
جشنواره بینالمللی دانشگاهی که از ۲۹ خردادماه آغاز شده است تا پنجم تیرماه ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/