به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، مالکی مدیر امور عشایر شهرستان سربیشه گفت: خشکسالی بیسابقه در سال آبی جاری تولید محصولات لبنی عشایر را تا ۹۰ درصد و تولید کرک، مو و پشم را نیز تا ۲۰ درصد کاهش داد.
او با اشاره به اینکه تولید گوشت در مناطق عشایری۵۰ درصد کاهش یافته افزود: خشکسالی و کمآبی مشکلات متعددی را در زمینه تامین آب و علوفه دام برای عشایر ایجاد کرده است و عشایر منطقه از این موضوع نگران هستند.
مالکی گفت: بر اثر خشکسالی تعدادی از قنوات، چشمهها و چاههای مالداری عشایر منطقه خشک شده که عشایر را در تامین آب دامها با مشکل مواجه کرده است و برای حل مشکل کمآبی عشایر ماهانه ۱۵۰ سرویس آب را حمل میکنیم.
مدیر امور عشایر شهرستان سربیشه افزود: امسال به دلیل خشکسالی و گرمای هوا آبرسانی سیار به عشایر را تا ۵۰ درصد افزایش دادیم، اما آب ارسالی جوابگوی نیاز عشایر نیست.
مالکی بیان کرد: یکی از مشکلات ما در زمینه آبرسانی سیار به عشایر، کمبود اعتبار است و در حال حاضر در این زمینه ۱۵۰ میلیون تومان دیون داریم.
وی درباره تامین علوفه دام عشایر گفت: ماهانه به ازای هر راس دام سبک، چهار کیلوگرم نهاده دامی یارانهای را توزیع میکنیم که با توجه به فقر شدید مراتع باز هم عشایر در تامین علوفه دام خود با مشکلاتی مواجه هستند.
مدیر امور عشایر سربیشه اظهار کرد: امسال ۲ میلیارد تومان تسهیلات چهار درصد با بازپرداخت پنج ساله و سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۱۰ درصد طرح زنجیره گوشت قرمز به عشایر این شهرستان پرداخت شده است.
وی افزود: خرید دام تضمینی عشایر هم امسال توسط شرکت پشتیبانی امور دام آغاز شد که تا حدودی باعث قطع دست دلالان شده، اما در این طرح به خاطر اینکه دام با ترکیب خاصی خریداری میشود، عشایر دچار مشکلاتی در فروش دام خود هستند.
در حال حاضر سه هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر در شهرستان مرزی سربیشه زندگی میکنند که ۱۳۵ هزار راس دام سبک و سنگین را پرورش میدهند.
انتهای پیام / ط ا