به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی امام جمعه مشهد در خطبههای نماز جمعه مشهد در جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع)، بعد از حمد و ثنای پروردگار و دعوت به تقوای الهی، گفت:کلام ما در تقوای عملی در تعامل با جوانان بود و هفته گذشته مطالبی در خصوص ازدواج جوانان بیان کردم.
او افزود: بسیاری از مشکلاتی که جوانان در این موقعیت از سن و زندگی دارند با تعامل درست و صحیح پدر و مادر با جوان حل میشود، تقوا اقتضا میکند که پدرها و مادرها وظیفه خودشان را در تعامل با جوانان بدانند و بشناسند و عمل کنند.
امام جمعه مشهد ادامه داد: دو بینش در کانون خانواده وجود دارد که مشکلآفرین است و هر دو بینش انحرافی است، یک دید و بینش پدر و مادر نسبت به جوان این است که از او متوقع میشوند، چون او به ثمر رسیده و به مرحله کمال میبینند، دوم بینش خود جوان نسبت به خودش است که فکر میکند با این توسعه کمال جسمانی و با اینکه از نظر نمو و اعضای بدن به یک مرحله بالایی هم از زیبایی هم از نظر قدرت رسیده پس فکر میکند یک موجود کامل است و همین موضوع برای او ایجاد غرور و خودبرتربینی میکند.
علمالهدی بیان کرد: پدر و مادر وقتی خلاف توقع خود را از جوان میبینند با پرخاش با او برخورد میکنند و از این طریق میخواهند مشکل را حل کنند.
او با بیان اینکه غروری که جوان احساس میکند باعث مشکل برای جوانها میشود که باید به آن توجه داشت؛ تصریح کرد: توسعه کمال جسمانی به معنای کمال نیست یعنی یک جوان وقتی به سن ۲۰ سالگی رسید تازه سلولهای مغزیاش کامل شده است و از سن ۲۰ سالگی تا ۲۲ سالگی یا ۲۵ سالگی پردههای میلین سلولهای مغز را میپوشانند.
امام جمعه مشهد تاکید کرد: روایت داریم از وجود مقدس پیغمبر اکرم که فرمودند فرشتهای است هر شب از آسمان نازل میشود و ندا میکندای بچههای ۲۰ ساله جدیت کنید و کوشش کنید یعنی اینکه ساختمان مغز کامل شده است.
علمالهدی با بیان اینکه پردههای میلین در سن ۲۰ سالگی هنوز سلولهای مغز را نپوشانده است، اظهار کرد: در نتیجه این که سلولهای مغز کامل میشود جوان در این سن از قدرت ابتکار بالایی برخوردار است، اما تجربه ندارد و هنوز کاملاً ابتکارات و نظریاتی که از مغز او ترشح میشود نمیتواند یک جریان پخته در زندگانی او ایجاد کند و تجربه او در زندگی ناقص است برحسب احساسی که جوان در این لحظه پیدا میکند.
او این غرور جوانی و بی تجربگی را منتهی به سرکشی و عصیانگری دانست و افزود: از این حالت سرکشی در لسان روایات ما به مستی جوانی تعبیه شده است یعنی آن غرور و خود برتربینی کم کم برای او حالت مستی به وجود میآورد؛ حضرت علی (ع) میفرمایند در زندگی انسان یک مستیهایی هست که اگر در این مستیها هوشیاری به انسان دست ندهد و در همان حالت مستی بماند خیلی ضرر خواهد کرد؛ مستی مال، مستی قدرت، مستی علم و مستی جوانی مواردی است که امیرالمومنین (ع) از آن نام میبرند.
امام جمعه ادامه داد: منظور از این مستی چیست؟ حالت مستی این است که وقتی انسان مست میشود جلوی دیدش گرفته میشود و آن گرایشهای درونی جلوی چشمهای او را میبندد، انسان مست در حالت مستی عقلش کار نمیکند یعنی گرایشهای باطنی انسان اجازه نمیدهد انسان از عقلش درست استفاده کند.
علمالهدی بیان کرد:جوان در مقابل نصیحت موضعگیری میکند، چون حس میکند او را تحقیر کردهاید بنابراین نصیحت تاثیر منفی دارد؛ راه برخورد درست با جوان برخورد عاطفی و عاشقانه پدر و مادر متناسب با سن جوان است.
او با بیان اینکه نوازش جوان با نوازش نوزاد متفاوت است، تصریح کرد: جوان بودن به معنی این نیست که نوازش نیاز ندارد و باید فقط نصیحتش کرد، این جوان در ازدواج، اشتغال، مسکن و اقتصاد مشکل دارد و این برخورد شما و نصیحت کردن جوان اشتباه است، باید نوازش جوانانه نسبت به این دختر و پسر جوان داشته باشید.
انتهای پیام//ا.د