به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جمال رازقی در چهل و ششمین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: در این زمینه باید گروهی نخبه بر تصمیم گیریهای اقتصادی کشور نقش داشته باشند و مستقل برای اقتصاد و صنعت تصمیم گیری کنند.
او افزود: در دهههای متوالی شاهد عدم برنامه مدون ومنسجم در حوزه اقتصاد کشور بودیم و دولتهای مختلف هر کدام با روزمرگی و بدون برنامه در این بخش کار کردند که شاهد این موضوع برنامه ایران ۱۴۰۴ و برنامههای پنج ساله توسعه کشور است که علیرغم تایید همه ارکان نظام کشور، هیچ کدام از دولتها نتوانستند کشور را به سمت تحقق این برنامهها سوق دهند.
رازقی اظهارداشت: مهمترین دلیل ناکارآمدی اقتصادی کشور در سالهای مختلف نتیجه عدم اهلیت حرفهای بسیاری از تصمیم گیران اقتصادی کشور در دهههای متوالی بوده است که آنچه واقعیتهای اقتصادی کشور و ناکارآمدها را بیشتر مشهود میکند تحریم ها، عدم تصویب لوایح FATF و به ویژه بیماری کرونا است.
او اضافه کرد: تحریم عامل اصلی خرابی کشور نبوده و نیست و این درحالی است که تاثیر تحریمها را انکار نمیکنم، اما ۶۵ درصد از منابع ارزی کشور حاصل از صادرات نفت و گاز و صادرات کالایی بوده است و این درحالی است که کشور ما در ۱۵ سال اخیر همواره تحریم را داشته است و چگونه کشوری مانند چین با یک سوم این منابع توانسته به چین کنونی تبدیل شود.
رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه بیشتر مشکلات بخش اقتصاد ما ملی است و ناشی از تصمیم گیریها و سیاست گذاریها در کشور است ادامه داد: آنچه در سالهای متفاوت و به ویژه در مناظرات انتخاباتی امسال شاهد بودیم خرید محبوبیت و نه اصلاح بلند مدت و توسعه پایدار کشور بود.
رازقی عنوان داشت: عدم تمایل به رشد و جهش تولید در رویههای جاری کشور کاملا مشهود است و در سالهایی که مقام معظم رهبری عناوین سالها را اقتصادی و در حمایت از تولید نام گذاری کردند، اما آنچه مشاهده شد آن است که بسیاری از تصمیم گیران اقتصادی بر خلاف این رویه حرکت کرده و میکنند.
او تصریح کرد: به عنوان مثال در ماده ۸ قانون هدفمندی یارانهها به صراحت ذکر شده که ۳۰ درصد از منابع کشور باید به تولید اختصاص یابد، ولی نه تنها این میزان محقق نشد بلکه منابع در اختیار تولید نیز کاهش یافت که این را در مناظرات انتخاباتی نیز از تمام کاندیدها شنیدیم.
رازقی افزود: واقعیت این است که تولید دست آویز ژستهای توسعه خواهی تصمیم سازان شده است و خرید محبوبیت به جای مانع زداییها جای گرفته است و به نظر میرسد تنها راه حل ممکن در این شرایط روند کشورهایی مانند کره جنوبی، تایوان، سنگاپور و چین است.
او بیان کرد: دشمنان ما با اعمال تحریمها ضربه به بخش تولید ما را هدف گرفته اند و و در این زمینه ما چارهای به جز استفاده از علم و منطق عقلانی ناشی از تجربه نداریم و این درحالی است که اگر از علم اقتصاد فاصله بگیریم، تولید را سودآور نکنیم، به جای گدا پروری به رفع مشکل اشتغال نپردازیم و انسانها را با کار و نه یارانه دادن تکریم کنیم؛ مشکلات و وضعیت اقتصاد ما بهبود نخواهد یافت.
انتهای پیام/