به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) در سال ۶۵ به صورت یک شرکت سهامی خاص تاسیس شد، اما در سال ۹۷ این شرکت به سهامی عام تغییر کرد.
۲۷ فروردین ۹۹، ۱۰ درصد از سهام شرکت شستا به عنوان پانصد و سی و هفتمین شرکت با قیمت ۸۶۰ تومان در بورس عرضه اولیه شد.
در زیر مجموعه شستا ۱۶۶ شرکت مدیریتی و ۸۹ شرکت غیر مدیریتی وجود دارد که ۹۱ درصد شرکتها بورسی و ۹ درصد غیر بورسی هستند.
بیشتر بخوانید
حوزه فعالیتهای اقتصادی شستا بسیار گسترده است و در بخشهای بانک و بیمه، اینترنت، تولید برق و نیروگاه، سیمان و ساختمان سازی، کانیهای فلزی و غیر فلزی، تولید دارو، لوازم خانگی و دامداری، حمل و نقل دریایی و ریلی و نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت دارد.
در حال حاضر محمد رضوانی فر مدیر عامل شرکت شستا است.
شرکتهای اصلی هلدینگ شستا شامل صبا تامین، تاپیکو، تیپیکو، تاصیکو، سیمان تامین (سیتا)، کشتیرانی، صنایع عمومی، رایتل و انرژی میشود که هر کدام دهها شرکت در زیر مجموعه خود دارند.
طبق اعلام شرکت شستا سود خالص این شرکت در پایان خرداد ماه امسال ۳۲ میلیارد و ۹۵ میلیون و ۸۶۶ هزار تومان بوده است که رشد ۶۷ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
سود خالص دلاری شستا برای امسال ۱،۵۳۳،۰۰۰،۰۰۰ دلار اعلام شده است که نسبت به سال ۹۷ رشد ۵.۱ درصدی را نشان میدهد.
طبق اعلام شستا تعداد شرکتهای زیان ده این هلدینگ در سال ۹۶، ۴۰ شرکت بود که در سال ۹۷ به ۲۸ شرکت، در سال ۹۸ به ۱۴ شرکت، سال ۹۹ به ۸ شرکت و در سال ۱۴۰۰ به صفر کاهش پیدا کرده است.
محمد رضوانی فر مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افزایش سرمایه شرکت تامین اجتماعی با نماد شستا اظهار کرد: افزایش سرمایهای از محل تجدید ارزیابی داراییها در دستور کار داریم و امروز گزارش کارشناس رسمی به کمک همکاران کانون کارشناسان و وکلای دادگستری تهیه شده است.
او بیان کرد: برآورد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی در شستا ۱۲۰۰ درصد است، همچنین از گزارش رسمی نیز رونمایی شده و به جایی رسیدهایم که فقط تایید سازمان بورس باقی مانده است.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی گفت: افزایش سرمایه ۱۲۰۰ درصدی جزو بزرگترین افزایش سرمایهای است که میتواند در تاریخ بورس ایران اتفاق بیفتد و شاید سرمایه ثبت شده شستا بعد از این افزایش سرمایه به عددی حدود ۱۷۰ – ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برسد.
او بیان کرد: سال گذشته نیز شرکت شستا، با افزایش سرمایهای در خرداد ماه از سرمایه ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومانی به ۸ هزار میلیارد تومان رسید و در پایان سال ۹۹ هم از محل سود انباشته افزایش سرمایه از ۸ هزار میلیارد تومان به ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت.
او گفت: بازار سرمایه، بورس، بانک و بیمه، خدمات اپراتوری با سرویس رایتل، نیروگاه برق با دو هزار مگابات، کانیهای فلزی و غیر فلزی، تولید و توزیع دارو با ۲۵ درصد در دست داشتن بازار تولید، همچنین حوزه نفت و گاز و پتروشیمی با درصدی بین ۸ تا ۹، لوازم خانگی و دامداری، هلدینگ سیمان و ساختمان حوزههای کاری شستا است که در آن به طور مستمر فعالیت داریم.
رضوانی فر بیان کرد: به جهت، جهت گیریهای انجام شده در امنیت غذایی و ایجاد پدافند غیرعامل و در واقع توسعه متوازن در کشور در حال حاضر ۲۰ پروژه دامداری بزرگ با استعداد ظرفیتی در حدود ۱ میلیون تن شیر را در حال اجرا داریم.
وی عنوان کرد: هلدینگ سیمان و ساختمان نزدیک به ۳۰ درصد تولید سیمان در کشور در اختیار شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی ملقب به شستا است که رقمی بین ۳۱ تا ۳۲ میلیون تن در سال ظرفیت تولید داریم.
وضعیت شستا در آخرین روز معاملاتی بورس
نمودار تغییرات قیمتی شستا طی یک سال گذشته
آذر ماه سال گذشته بود که محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از واگذاری ۲ درصد از سهام شستا به بازنشستگان تامین اجتماعی، خبر داد و گفت: پیشنهاد واگذاری ۲ درصد از سهام شستا به بازنشستگان تامین اجتماعی را به دولت مطرح کردیم.
شریعتمداری تصریح کرد: با توجه به اینکه بیمه گذاران مجموعه تامین اجتماعی تعداد زیادی از افراد هستند و برای اینکه واگذاری این ۲ درصد سهام به بازنشستگان مشکل حقوقی نداشته باشد، کمیسیون حقوقی دولت این موضوع را باید بررسی کند.
انتهای پیام/