همزمان با ششمین روز از هفته قوه قضائیه، سالن ملاقات خانواده‌های زندانیان و کارگاه اشتغال زندانیان نسوان زندان مرکزی شیراز مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حجت الاسلام و المسلمین سیدکاظم موسوی رئیس کل دادگستری فارس هدف از بازدید امروز قضات و مسئولان قضایی استان فارس را مرتفع کردن مشکلات قضایی و حل مشکلات مددجویان کانون اصلاح و تربیت دانست.

او افزود: در این بازدید‌ها که همزمان در سراسر استان هم انجام شده است به افراد واجد شرایط مرخصی اعطاء می‌شود و پرونده متقاضیان آزادی مشروط در اولویت قرار می‌گیرد.

موسوی اظهار داشت: در بازدید قضات از کانون اصلاح و تربیت، تا جایی که امکان قانونی وجود دارد مقدمات آزادی مددجویان فراهم خواهد شد.

رئیس کل دادگستری فارس گفت: از ابتدای امسال، ۲۹ فقره قتل عمد به سازش منتهی شده که عمده آن متعلق به شعبه حل اختلاف ویژه زندان است و امروز در این بازدید نیز با حضور خانواده‌های محترم اولیای دم، ۳ پرونده قتل به مصالحه ختم شد.

حجت الاسلام موسوی با اشاره به جایگاه ویژه استان فارس در بحث مصالحه و گذشت پرونده‌های قتل، گفت: استان فارس در زمینه مصالحه، در سطح کشور رتبه پنجم و در زمینه گذشت پرونده‌های قتل، طی ۷ سال متوالی رتبه برتر کشور را دارد که سهم عمده آن در رضایت پرونده‌های قتل، مربوط به شورای حل اختلاف شعبه زندان است.

او یادآور شد: پارسال ۲۳ هزار مورد مرخصی به زندانیان اعطاء شد و امسال نیز برنامه مجموعه قضایی استان، اشتغال ۸۰ درصدی زندانیان واجد شرایط است که در این بازدید‌ها افراد واجد شرایط شناسایی می‌شوند.

رئیس کل دادگستری فارس همچنین به راه اندازی سالن ملاقات خانواده زندانیان و کارگاه اشتغال زندانیان نسوان هم اشاره کرد و گفت: سالن ملاقات خانواده‌ها در راستای تکریم ارباب رجوع و رعایت حقوق شهروندی آنان با امکانات مناسب راه اندازی شده است تا خانواده‌ها به راحتی بتوانند با زندانیان ملاقات داشته باشند.

حجت الاسلام موسوی گفت: کارگاه اشتغال راه اندازی شده، یک کارگاه بسیار مجهز است که ۸۰ نفر از زندانیان زن در آن مشغول به کار هستند و ظرفیت برای اشتغال ۱۵۰ نفر را دارد که در این زمینه مجموعه قضایی همکاری می‌کند.

او تأکید کرد: خیرین نیک اندیش استان و شیراز ضمن بازدید از کارگاه اشتغال زندانیان می‌توانند برای اشتغال این افراد تجهیزات لازم همچون چرخ خیاطی و سایر ابزار کار را تأمین کنند تا علاوه بر اینکه بتوانیم افراد بیشتری را مشغول به کار کنیم از جرایم احتمالی بعدی که ممکن است گریبان گیر این افراد شود نیز جلوگیری شود.

مدیرکل زندان‌های فارس نیز گفت: این سالن کارگاهی با اعتباری یک میلیارد تومان با کمک خیرین ساخته شده است.

اسحاق ابراهیمی افزود: حدود ۸۰ نفر از زندانیان زن اشتغال به کار، در این کارگاه در حرفه‌های مختلف مشغول شده اند و امیدواریم با راه اندازی این کارگاه ها، در کاهش آسیب و توانمندسازی زندانیان تأثیرگذار باشیم.

او ادامه داد: در این کارگاه، حرفه‌های خیاطی، قالی بافی، قطعات خودرو و... توسط مربیان اداره کل فنی و حرفه‌ای آموزش داده می‌شود و کارت مهارت دریافت می‌کنند و تمامی کار‌های تولیدی زندانیان نیز توسط بخش خصوصی در بازار کار به فروش می‌رسد.

مدیرکل زندان‌های فارس گفت: بخشی از آموزش نیز علاوه بر آموزش فنی و حرفه‌ای توسط بخش خصوصی که با بنیاد تعاون زندانیان قرار داد منعقد کرده به صورت حرفه‌ای و عملی آموزش داده می‌شود.

ابراهیمی یادآور شد: بیش از ۵۵ درصد محکومان زندان‌های استان در مشاغل کارگاهی داخل زندان، خوداشتغالی در بخش‌های صنایع دستی و هنری و اشتغال اعزام بکار زندانیان رأی باز در قالب عقد قرارداد تامین نیرو به موسسات و شرکت‌های خصوصی مشغول به کار هستند و براساس اولویت‌های سازمانی در سال جدید این رقم به ۸۰ درصد می‌رسد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار