به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اصغر رستمی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اهمیت کشت گلخانه و توجه به آن در سالهای اخیر گفت: استان اصفهان از حیث تولیدات گلخانهای رتبه سوم را در بین دیگر استانها در اختیار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در استان خیار، گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان و برخی گلهای زینتی بهصورت کشت گلخانهای تولید میشود و بخش قابل توجهی از آن برای صادرات اختصاص مییابد.
رستمی با بیان اینکه استان اصفهان از حیث منابع آبی وضعیت خوبی ندارد گفت: توسعه کشت گلخانهای شیوه مناسبی برای صرفه جویی در آب و انرژیهای مورد نیاز است که بهره وری در این مقولهها را بیشتر میکند.
او تصریح کرد: استحصال محصولات در ایام مختلف سال و با شرایط آب و هوایی متنوع از مزایای این شیوه کشت به شمار میرود و از سوی دیگر اشتغال دائمی به همراه خواهد داشت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به وجود بیش از ۲ هزار و ۵۰ هکتار گلخانه در استان اصفهان، اظهارکرد: توسعه گلخانهها در این منطقه ضروری و نیازمند حمایت بیشتر است.
استان اصفهان با داشتن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت استان و ۳.۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با برخورداری از شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد، بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته و در مناطق سرد و کوهستانیاش بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد، انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی استان اصفهان حدود ۴۸۶ هزار هکتار است که در سالهای طبیعی از حیث بارندگی حدود۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی و گیاهان زینتی اختصاص مییابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود چهار میلیون و پانصد هزار تُن برآورد میشود.
مجموع اراضی باغی این دیار نیز حدود ۸۰ هزار هکتار است و بطور عمده شامل انواع سیب درختی، انار، به، انگور، بادام، پسته، گلابی و زردآلوست و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای استان در شرایط عادی حدود ۸۰۰ هزار تُن برآورد میشود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/م