مدیرعامل آبفای قم گفت:آب سه منطقه در قم کاملا شیرین است و نیازی به استفاده از دستگاه آب شیرین کن ندارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، علی‌جان صادق پور،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم  روز دوشنبه در جلسه شورای اطلاع رسانی قم گفت: کیفیت آب شرب شهری از نظر شوری و شیرینی ارتباط مستقیمی با میزان مصرف مردم دارد و به هر میزان که مصرف آب کمتر باشد از حجم ورودی آب شور کاسته می‌شود.

 او افزود: به دلیل تکمیل نشدن رینگ‌های شمالی و شرقی کیفیت آب دربرخی مناطق پایین‌تر است و آب انتقالی از سرشاخه‌های رود دز عادلانه توزیع نمی‌شود.

صادق پور گفت: ورودی آب به سد‌های استان بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته و دمای هوا حدود ۱۲ درصد افزایش است و میزان بارندگی نسب به سال گذشته تا ۵۰ درصد کمتر شده است.

کاهش منابع آبی قم در سال ۱۴۰۰

او  عنوان کرد: با وجود کاهش منابع آبی قم در سال ۱۴۰۰، اما میزان برداشت آب از سرشاخه‌های رود دز، چشمه‌ها و قنوات و چاه‌های روستایی افزایش پیدا کرده‌است.

صادق پور گفت: افزایش دما، شیوع ویروس کرونا و افزایش جمعیت سه عامل مهم در افزایش مصرف آب در قم بوده که در این بین افزایش دما بیشترین نقش را داشته‌است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم عنوان کرد: پیش بینی می‌شود حجم مصرف آب در استان قم از مرز ۹۰ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب عبور کند و رکورد تازه‌ای از خود برجای بگذارد.

صادق پور ابراز کرد:تخصیص نا مناسب شرب از منابع سطحی، تاثیر قطع برق در کاهش تولید آب، کاهش کیفیت چاه‌های آب شرب، کاهش سطح منابع زیر زمینی، کاهش دبی قنات‌ها و چشمه‌ها و نبود ظرفیت کافی تصفیه خانه فعلی و مشکلات خط انتقال از چالش‌های مهم تامین آب پایدار برای مردم قم است.

او تاکید کرد: افزایش برداشت از چاه‌های روستایی، اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی آب، جمع‌آوری انشعابات غیرمجاز، برنامه‌ریزی جهت کاهش مصارف فضا‌های سبز شهری و مدیریت مصرف انشعابات بزرگ در روستا‌ها مهمترین تدابیر استان برای مدیریت مصرف آب درشرایط دشوار کنونی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم گفت: برای تامین آب پایدار شهری طی ماه‌های اخیر ۱۸ حلقه چاه جدید در استان حفر و ۴۰ کیلومتر خط انتقال بهسازی شده‌است.

او عنوان کرد:پارسال پیک مصرف در قم در بدترین شرایط به ۴۲۰ هزار متر مکعب در ثانیه رسید و امسال برآورد می‌شود این رقم امسال از مرز ۵۹۰ هزار لیتر مکعب عبور کند.

او تاکید کرد: هم اکنون تمام منابع آبی قم در حال استفاده است و در صورتی که مصرف آب از مرز۶ هزار لیتر مکعب بر ثانیه عبور کند به مرحله جیره بندی آب خواهیم رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم افزود: ۱۲ هزار متر مکعب معادل ۱۰ درصد از آب شرب شهری استان قم در فضا‌های سبز شهری مصرف می‌شود.

هدر رفت بالای آب در تصفیه کن‌های خانگی

او با اشاره به هدر رفت بالای آب در تصفیه کن‌های خانگی گفت: ۷۰ درصد آب تصفیه کن‌های خانگی به هدر می‌رود و ۳۰ درصد از آن بصورت آب شیرین مورد استفاده شهروندان قرار می‌گیرد.

صادق پور گفت: آب شهرک‌های پردیسان، قدس و مهدیه بصورت کامل و صد در صد شیرین است و در این مناطق احتیاجی برای استفاده از دستگاه آب شیرین کن نیست.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۹ تير ۱۴۰۰
تشنم شد بنده خداها