به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مزاج افراد در طب سنتی با یکدیگر متفاوت است و بر اساس این تفاوت باید برخی عادتهای غذایی را رعایت کنند. تغذیه مناسب و فعالیت بدنی میتواند بهترین تضمین کننده سلامتی شما باشد.
البته برای تشخیص دقیق مزاج خود باید به پزشک متخصص طب سنتی مراجعه کنید؛ اما توصیههای زیر میتواند تا حدی شما را با مزاج صفراوی یا گرم و خشک آشنا کند.
از مهمترین ویژگیهای مزاج گرم و خشک میتوان به اندامی لاغر، اما با مفاصل و استخوان بندی درشت، موهای پر پشت و سیاه و گاهی مجعد و پوست گرم و خشک کمی مایل به زرد اشاره کرد. خشکی دهان و عطش فراوان، خواب سبک و کم، باهوش، زیرک و پرحرف بودن از دیگر نشانههای این مزاج محسوب میشوند.
البته باید به این نکته توجه داشت افراد دارای مزاج صفراوی گرمایی هستند و در تابستان اذیت میشوند همچنین زود عصبانی شده و در نهایت عصبانیت آنها زود فروکش میکند.
خوراکیهای سازگار و نسازگار با مزاج گرم و خشک
گوشت ماهی و خیار، کاهو، کدو، گشنیز و اسفناج از غذاهای سازگار با مزاج گرم و خشک محسوب میشوند. از دیگر موارد سازگار با این مزاج میتوان به زردآلو، هلو، هندوانه، مرکبات همچنین در گروه لبنیات ماست، کشک و قره قروت اشاره کرد.
برای افراد دارای مزاج صفراوی عدس، برنج، جو همچنین آب لیمو و سرکه جزو حبوبات و چاشنیهای سازگار به حساب میآیند.
صفراوی مزاجها توجه داشته باشند گوشت شتر، مرغ محلی، تمام پرندگان کوچک همچنین سیاه دانه و ماکارونی برای آنها ناسازگار است؛ البته افراد دارای مزاج گرم وخشک باید نسبت به مصرف انگور، خربزه، گردو، فندق، پسته، خرما همچنین روغن آفتابگردان، کره و روغن حیوانی احتیاط کنند.
مواردی مانند فلفل سبز و قرمز، سیر، پیاز و کرفس و همچنین دارچین و زنجبیل جزو خوراکیهای ناسازگار با مزاج صفراوی محسوب میشوند؛ باید به این نکته مهم توجه داشته باشید حتی در غذاهای سازگار هم نباید زیاده روی کنید و برای مصرف این غذاها باید با مصلحات آنها در حد اعتدال مصرف شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/