اولین بره‌های حاصل از انتقال جنین‌های آزمایشگاهی در گوسفند به گیرنده‌ها به روش لاپاروسکوپی در دانشگاه شهرکرد متولد شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اولین تولد بره‌های حاصل از انتقال جنین‏ های آزمایشگاهی گوسفند به گیرنده ‏ها به روش لاپاروسکوپی مربوط به طرح مشترک با دانشگاه جامع امام حسین (ع) با عنوان «بهینه نمودن فناوری‌های لقاح خارج رحمی و انتقال جنین در گوسفند به منظور کاربردی شدن در ایران» انجام شد و حاصل آن تولد بره‌های دوقلوی کاملا سالم و نرمال بود.

در این طرح ابتدا با استفاده از سیدر، سیکل فحلی میش‌های گیرنده همزمان سازی و به صورت موازی و با استفاده از تخمدان‌های میش‌های کشتار شده در کشتارگاه، در آزمایشگاه اقدام به تولید جنین شد. سپس جنین‌های ۶ روزه در مرحله بلاستوسیست و با استفاده از تکنیک لاپاروسکوپی به رحم میش‌های گیرنده منتقل شدند که پس از ۲ ماه پس از انتقال جنین و به روش سونوگرافی از ۲۳ راس میش دریافت کننده جنین، ۱۲ راس (۲/۵۲) آبستن بودند.


بیشتر بخوانید


با توجه به اینکه در مطالعات دیگر نرخ آبستنی ۴۰ تا ۵۵ درصد به عنوان نرخ بهینه آبستنی متعاقب انتقال جنین در گوسفند گزارش شده است، نرخ به دست آمده در این مطالعه کاملا قابل قبول بوده و نشانگر بهینه بودن تمامی مراحل کار شامل تولید آزمایشگاهی جنین، همزمان سازی و مدیریت گیرنده‌ها و انتقال جنین است.

افزایش میزان دوقلوزایی در نژاد‌هایی که میزان دوقلوزایی در آن‏ها اندک است از مزایای مهم این فناوری است.

لازم به ذکر است این دستاورد در نوع خود در سطح کشور منحصر به فرد است.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.