به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ دوره ۸ ساله ریاست دولت تدبیر و امید به پایان میرسد و حسن روحانی باید پاستور را ترک کند.
او که درست ۸ سال پیش در چنین روزی با کلید خود وارد پاستور شد، حالا باید پس از گذشت ۲ هزار و ۹۲۲ روز، نهاد ریاست جمهوری را ترک و به سمت مقصد بعدی خود حرکت کند؛ البته ناگفته نماند در این میان، او یک بار دیگر در همین تاریخ در سال ۹۶ مورد تودیع و معارفه دوباره قرار گرفت و ریاست خود در پاستور را این بار بر دولت دوازدهم آغاز کرد؛ حالا او این روزها در حال گذران روزهای پایانی خود در پاستور است و در مدت ۴ سال گذشته، شاهد تغییرات بسیاری در کابینه خود بود.
استعفاء، استیضاح، برکناری، فوت و جابجایی افراد در دستگاههای مختلف دلایل این تغییرات در بدنه دولت بود.
سید محمد بطحائی که از ابتدای دولت دوازدهم در سمت وزیر آموزش و پرورش حضور داشت، پس از ۲ سال فعالیت در دولت در خرداد ۹۸ از سمت خود استعفا کرد و رئیس جمهور سید جواد حسینی را به سرپرستی این وزارتخانه منصوب کرد، ولی به فاصله کوتاه، در شهریور همان سال، محسن حاجی میرزایی برای سمت ریاست این وزارتخانه منصوب شد.
مسعود کرباسیان هم که از ابتدا وزیر اقتصاد و دارایی دولت دوازدهم بود، پس از استیضاح در شهریور ۹۷ از سمت خود برکنار شد و سید رحمت الله اکرمی، سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت؛ البته دو ماه بعد، مشابه آن چه در وزارت آموزش و پرورش اتفاق افتاد و فرهاد دژپسند، در آبان ۹۷ وزیر اقتصاد و دارایی شد و این دولت را تا پایان همراهی کرد.
سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر اسبق بهداشت و درمان به دنبال اتفاقاتی که برایش افتاده بود در دی ماه ۹۷، یک سال پس از همراهی با دولت، از سمت خود استعفا داد و سعید نمکی در این وزارتخانه جانشین او شد.
وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی هم از تغییرات مصون نبود و علی ربیعی که از ابتدا وزیر این وزارتخانه بود را یک سال پس از آغاز کارش در مرداد ۹۷ به دلیل استیضاح از دست داد و انوشیروان محسنی بندپی را به سرپرستی خود قبول کرد و چند ماه بعد در آبان ۹۷، محمد شریعتمداری را تا پایان کار خود به همراه داشت.
عباس آخوندی یکی دیگر از کسانی بود که در مهر ۹۷ به دلیل استیضاح، وزارت راه و شهرسازی را ترک کرد و محمد اسلامی جانشین او در این وزارتخانه شد.
در میان این تغییرات، محمود حجتی هم تغییر دیگری را رقم زد که پس از استعفای او در ۴ آذر ۹۸، عباس کشاورز سرپرست وزارت کشاورزی شد و در نهایت پس از مدتی، کاظم خاوازی در فروردین ۹۸ از مجلس رای اعتماد گرفت و به وزارت این وزارتخانه رسید.
وزارت صمت که پرتنشترین وزارتخانه دولت دوازدهم بود، پس از استیضاح محمد شریعتمداری در مهر ۹۷ و برکناری رضا رحمانی در اردیبهشت ۹۹، حسین مدرس خیابانی و جعفر سرقینی را در فاصله زمانی اردیبهشت تا مهر ۹۹ در جایگاه سرپرستی خود دید که در نهایت علیرضا رزم حسینی را در مهر ۹۹ در قامت ریاست خود دید.
رئیس جمهور که در ابتدای دولت خود گزینههای مناسبی برای وزارتخانههای علوم و نیرو نداشت، به ترتیب آقایان سید ضیاء هاشمی و ستار محمودی را برای سرپرستی این وزارتخانهها انتخاب کرد و نهایتا پس از پایان مدت سرپرستی آنها، در آبان همان سال، منصور غلامی در وزارتخانه علوم و رضا اردکانیان در وزارت نیرو موفق به کسب رای اعتماد از خانه ملت شدند.
اما همه تغییرات در دولت به وزارتخانهها منتهی نمیشود و حسن روحانی تغییرات دیگری هم در بخشهای دیگر دولت به وجود آورد.
محمدباقر نوبخت که سخنگوی دولت بود، به ریاست سازمان برنامه و بودجه منصوب شد و علی ربیعی که وزیر استیضاح شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود، در مرداد ۹۷ به سمت سخنگوی دولت منصوب شد.
محسن حاجی میرزایی هم که از ابتدا دبیر هیئت دولت بود، در شهریور سال ۹۸ به عنوان وزیر آموزش و پرورش منصوب شد و حسین سیمایی صراف جانشین او در دبیرخانه دولت شد.
بنیاد شهید هم یکی از ارگانهای زیر مجموعه دولت است که البته رئیس آن نه استعفا داد، نه برکنار شد نه استیضاح؛ سید محمدعلی شهیدی محلاتی که ریاست این سازمان را برعهده داشت، در ۱۷ خرداد ۹۹ دارفانی را وداع گفت و سعید اوحدی که پیشتر ریاست سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران را برعهده داشت، به ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران انتخاب شد.
خرداد ماه امسال بود خبر برکناری که عبدالناصر همتی رئیس سابق بانک مرکزی منتشر شد و دوماه بعد یعنی در تیرماه امسال رئیس جمهور طی نامهای علی اکبر کمیجانی را به رئیس کل بانک مرکزی منصوب کرد.
۳۳ تغییر اتفاقی بود که بر ۴ سال دوم ریاست روحانی بر ۹ وزارتخانه و ۳ معاونت ریاست جمهوری اتفاق افتاد، در هر صورت به نظر میرسد دولت دوازدهم رکورد دار تغییر در ساختار اعضا و نفرات زیر مجموعه خود است و این دولت حالا با این حجم از تغییرات، این روزها در حال آماده سازی خود برای حضور دولت سیزدهم است.
انتهای پیام/
ولی همه دست به دست هم دادن و کشور را به این روز انداختن ، خدا خودش ما را هدایت کند
تعداد بازدید کننده هاش هم میلیونی میشد