به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،دکتر جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: اثر بخشی واکسن کرونا هم اکنون به مدت ۶ ماه قطعی است و برای تزریق دوز سوم باید منتظر نتایج علمی باشیم.
او با بیان اینکه واکسن میتواند در کنترل بیماریها و پاندمی و برگشت فعالیت به روال عادی به ما کمک میکند، افزود:، چون از عمر ساخت واکسن یکسال نگذشته نمیتوان به طور دقیق و قطعی از مدت زمان اثربخشی آن صحبت کرد.
دکتر جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از عوارض کم واکسن در مقابل عوارض بسیار بیماری کرونا خبر داد و گفت: خوشبختانه در ایران عوارض متوسط و شدید واکسن بسیار کم گزارش شده است.
او افزود: واکسنهای مختلف سالهاست که بر علیه بیماریهای واگیردار تولید میشود و به همین دلیل تمام اطفال بعد از تولد واکسنها را به شکلهای مختلف دریافت میکند و نتیجه آن کنترل و مهار بیماریهای واگیر شد.
دکتر جوانیان گفت: بیماری فلج اطفال، سرخجه و سیاه سرفه و کزار و... از جمله بیماریهای واگیردار هستند که به خوبی توسط واکسن مهار شد.
او با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد همه گیری بیماری کرونا هم واکسن کرونا در کمتر از یکسال تولید شد و در سراسر جهان استفاده میشود، افزود:، چون اهمیت واکسیناسیون از گذشته مشخص است معمولا یک راه کم عارضه و نسبت به عوارض بیماری بسیار عوارض واکسن کمتر است و خوشبختانه اثربخشی خوبی دارد.
دکتر جوانیان با اشاره به اینکه عوارض مربوط به واکسن کرونا به سه دسته تقسیم میشوند، گفت: فرد در شرایطی که مقداری احساس کوفتگی بدن، ضعف و بیحالی دارد، ولی به کار عمومی خود میتواند برسد و مشکل خاصی در روند فعالیتش ایجاد نشد، جز دسته عوارض خفیف محسوب میشود.
او افزود: زمانی که فرد نتواند کارهای خودش را انجام دهد و اختلال در روند کاری ایجاد شود جز دسته عوارض متوسط محسوب میشود و در عوارض شدید نیاز به بستری شدن بیمار هست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: بعد از تزریق واکسن بعضی افراد دچار عوارض خفیف و یا حتی تب (تب کمتر از ۵/۳۸ درجه) شدند با استفاده از استامینوفن و در مراحلی که شدت تب یا کوفتگی بدن بیشتر باشد از ترکیبات ناپروکسن یا ایبو بروفن میتوانند استفاده کنند.
او با اشاره به اینکه در عوارض با علائم خفیف احتیاجی به مراقبتهای خاصی ندارد و با استراحت و استفاده از مسکنها برطرف میشود، افزود: عوارضی که شدید باشد مثل تبهای بالا و عوارضی که بیشتر از ۷۲ ساعت طول بکشد حتماً با پزشک خانواده خود مشورت کنند و یا به مرکز بهداشت اطلاع بدهند.
این متخصص گفت: خوشبختانه در ایران عوارض متوسط و شدید بسیار کم گزارش شد.
دکتر جوانیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید و بهداشت خواب را رعایت کنید، چون استراحت سیستم ایمنی را تقویت میکند و موجب میشود واکسن عوارض کمتری داشته باشد.
او با اشاره به اینکه زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید، زیرا ممکن است زمان تزریق واکسن دچار سرگیجه یا افت فشار شده و غش کنید، افزود: بهتر است قبل از تزریق واکسن حتماً غذای سبک میل کنند و اگر فاصله بین ترزیق واکسن تا خوردن صبحانه بیشتر از ۲ ساعت است یک لیوان شیر، نوشیدنی و یا غذای سبک میل کنند که موقع تزریق واکسن دچار ضعف و بی حالی نشوند و توصیه میشود بعد از تزریق واکسن هم از غذای سبک استفاده کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: توصیه میشود به منظور عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن، قبل و پس از واکسیناسیون از مصرف فست فودها، غذاهای چرب، سنگین و پرنمک و تنقلات شور و نوشیدنیهای خیلی شیرین، روغنهای نباتی جامد و نیمه جامد، روغنها و چربیهای حیوانی پرهیز کنید.
انتهای پیام/س