انتظار می‌رود درباره تمدید محدودیت عرضه پس از آوریل سال ۲۰۲۲ مذاکره شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از رویترز، اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس از ماه مه سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در بحبوحه همه گیری کووید ۱۹ محدودیت عرضه به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشتند و قرار است این محدودیت تا آوریل سال ۲۰۲۲ خاتمه پیدا کند. محدودیت عرضه این گروه تا ژوییه به ۵.۸ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

کمیته فنی مشترک اوپک پلاس هفته جاری در گزارشی اعلام کرد اشباع عرضه نفت تا پایان سال ۲۰۲۲ بر مبنای سناریو‌های مختلف برای عرضه و تقاضا پیش‌بینی می‌شود. در این گزارش اعلام شده که بازار نفت در کوتاه مدت دچار کمبود عرضه می‌شود، اما اشباع عرضه پس از پایان محدودیت عرضه اوپک پلاس در افق دیده می‌شود.

موضع روسیه که به همراه عربستان سعودی بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس هستند، هنوز مشخص نیست بنابراین تصمیم نهایی درباره تمدید محدودیت عرضه ممکن است در نشست روز پنجشنبه اوپک پلاس حاصل نشود.

قیمت نفت برنت روز چهارشنبه بالای ۷۵ دلار در هر بشکه بود که بیش از ۴۰ درصد بالاتر از ابتدای سال میلادی جاری محسوب می‌شود.

طبق گزارش کمیته فنی مشترک اوپک پلاس، تحت سناریوی مقدماتی ذخایر نفت در کشور‌های صنعتی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی به ۹۶ میلیون بشکه پایین میانگین پنج ساله (۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹) در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ و ۱۲۵ میلیون بشکه پایین متوسط پنج ساله در سه ماهه چهارم می‌رسد، اما در سال ۲۰۲۲ سطح ذخایر افزایش قابل توجهی پیدا کرده و به ۱۸۱ میلیون بشکه بالای میانگین پنج ساله تا پایان سال میلادی آینده خواهد رسید.

در سناریوی مقدماتی فرضیه رشد تقاضای جهانی برای نفت و رشد عرضه غیر اوپک از گزارش ماهانه ژوئن اوپک گرفته شده که نخستین پیش‌بینی برای سال ۲۰۲۲ را نیز ارائه داده است.

کمیته فنی مشترک اوپک پلاس اعلام کرد همچنان رشد تقاضای جهانی برای نفت به میزان شش میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۱ را پیش‌بینی می‌کند، اما ابهامات قابل توجهی شامل روند احیای اقتصادی جهانی نابرابر، افزایش سطح بدهی دولتی، روند نابرابر توزیع واکسن و رشد موارد شیوع نوع دلتای ویروس کرونا وجود دارد که بر تقاضا تاثیر می‌گذارد.


بیشتر بخوانید


آمریتا سن از شرکت مشاوره انرژی اسپکت در این باره اظهار کرد: اوپک پلاس ترجیح می‌دهد با پیش‌بینی مازاد عرضه در سال ۲۰۲۲ جانب احتیاط را حفظ کند. با این حال آن‌ها همچنان انتظار دارند تقاضا برای جذب تولید اوپک پلاس و افزایش عرضه نفت ایران در سال آینده وجود داشته باشد.

ناظران می‌گویند این گروه ممکن است در نشست روز پنجشنبه وزیران سطح تولید را تغییر ندهد یا برای افزایش تولید به میزان بیش از یک میلیون بشکه در روز یا ۵۰۰ هزار بشکه در روز تصمیم بگیرد. منابع آگاه در اوپک پلاس می‌گویند هیچ تصمیم واحد یا توصیه‌ای در نشست روز سه شنبه کمیته فنی مشترک اوپک پلاس مطرح نشد.

در همین حال تحلیلگران بانک آمریکایی گلدمن ساکس در یادداشتی پیش‌بینی کردند بازار نفت سال ۲۰۲۱ را با کمبود عرضه پنج میلیون بشکه در روز به پایان خواهد بود، زیرا تقاضا در نیمه دوم سال ۲.۲ میلیون بشکه دیگر رشد می‌کند. این به معنای آن است که اوپک باید نفت بیشتری را به عرضه خود اضافه کند تا کمبود عرضه مذکور را محدود کند، زیرا تولیدکنندگان دیگر برای افزایش تولید چالش خواهند داشت.

تحلیلگران گلدمن ساکس در این یادداشت اعلام کرده‌اند اگرچه موج جدید ابتلا به بیماری ممکن است روند تعادل مجدد بازار نفت را آهسته کند، اما انتظار داریم اوپک پلاس در افزایش تولید خود تاکتیکی عمل کند. این بانک آمریکایی اوایل امسال پیش‌بینی کرده بود قیمت نفت پیش از پایان سال به ۸۰ دلار در هر بشکه صعود خواهد کرد و به کمبود عرضه و بهبود قوی تقاضا اشاره کرده بود. با وجود اینکه اوپک پلاس محدودیت‌های عرضه خود را تسهیل کرده، اما گلدمن ساکس پیش‌بینی مذکور را تغییر نداده است.

در این بین، گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت‌های نفتی روسی برای معکوس کردن محدودیت تولیدی که تحت توافق اوپک پلاس به اجرا گذاشتند دشواری دارند که اگر این موضوع صحت داشته باشد ممکن است فضای بیشتری برای عربستان سعودی به منظور افزایش تولید خود فراهم کند.

بر اساس گزارش رویترز، گلدمن ساکس انتظار دارد اوپک پلاس ۵۰۰ هزار بشکه در روز دیگر در اوت به تولید خود اضافه کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت نفت ، اوپک پلاس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار