به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
یاسوج، محمدکاظم رحمانی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان گفت:
۵۲۰ نفر در استان آموزشهای تخصصی صنایع دستی در رشتههای چرم، گلیم و البسه محلی را فرا گرفتند.
محمدکاظم رحمانی افزود: امسال ۲۹ دوره آموزشی ۱۸۰ ساعته در مدت زمان سه ماه برای هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده است.
او با بیان اینکه ۹۰درصد از این دورههای آموزشی در مناطق روستایی برگزار شده است گفت: سیلاب کلوار، سربیشه، درغک و سپیدار از جمله مناطق برگزاری آموزشهای صنایع دستی مذکور بوده است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: به شرکت کنندگان در این دورههای مهارتی که موفق به کسی حد نصاب لازم علمی و عملی در آزمون پایان دورهها شوند افزون بر اعطای مدرک مهارتی فنی وحرفهای تسهیلات بانکی ارزان قیمت نیز داده میشود.
رحمانی افزود: به هر هنرمند شرکت کننده در دورههای آموزشی متقاضی مشاغل خانگی ۱۵ میلیون تومان و به هر کدام از هنرمندان متقاضی کارگاههای تولیدی براساس تعداد اشتغال ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی داده میشود به طوری که از یک سال گذشته تاکنون۲۴۱ فقره مجوز مشاغل خانگی صنایعدستی در استان صادر شد که در نتیجه آن ۲۷۵ نفر صاحب شغل شدند.
رحمانی گفت: همچنین در این مدت بیش از ۱۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال، تسهیلات مشاغل خانگی در حوزه صنایعدستی در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
سالانه ۲۰ هزار مترمربع انواع محصولات صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود و جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
انتهای پیام/ع