به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حال بعد از گذشــت سه ســال از فعالیت رادیو زیارت، نخســتین جشــنواره تولیدات رادیویی زیارت قرار اســت با یک سال تاخیر ناشی از شیوع ویروس کرونا، شکل اجرایی به خود بگیرد و برنامه ســازان و دست اندرکاران تولیدات محتوایی در حوزه زیارت، در رقابتی گســترده و حرفه ای، آثارشان را در قالبهای گوناگون ارائه کنند.
برگــزاری نخســتین جشــنواره تولیدات رادیویی زیارت، گامی مهم و ارزنده در زمینه تقویــت و بهینه ســازی تولیــدات محتوایی درباره مســئله زیارت به شــمار مــی رود.
در این جشنواره که با اســتقبال خوب همکاران و مخاطبان رو به رو شــده و قرار است ۱۷ تیر، آیین اختتامیه آن در مشهد برگزار شود، بیش از ۲۰۰۰ اثر ارزشــمند در قالبهای مختلف همچون خبــر، برنامههای ســاده و ترکیبی، نمایش، موســیقی، پژوهش و نویســندگی، فضای مجازی و بخش ویژه ســردار شــهید سلیمانی دریافت شده است.
بیشتر بخوانید
به گفته مسئولان رادیو زیارت، از این طریق علاوه بر معرفی اســتانداردهای برنامه ســازی در ایــن حوزه به برنامه ســازان و دریافت آثار ارزشــمند با موضــوع زیارت، اســتعدادهای درخشانی نیز در این زمینه شناسایی شده اند که در آینده از این ظرفیت و استعداد استفاده خواهدشد.
تا اینجای کار، گروه داوری با رمزگشــایی مشخصات آثار و تعیین اسامی برندگان، نتایج جلســات اولیه درباره میزان و نحوه و شرایط تخصیص جایزه و آثار مشمول دریافت تندیس را مشــخص کرده و در شــورای محتوایی نیز اقدامات جامعی صورت گرفته است.
قــرار اســت مهمانــان ویــژهای در آیین اختتامیــه حضــور یابنــد که از جملــه آنان میتوان بــه نماینده ولی فقیه در خراســان رضــوی و امام جمعه مشــهد مقدس، تولیت آســتان قدس رضــوی، تولیتهای آســتان مقــدس حضــرت فاطمــه معصومــه (س) و شاهچراغ (ع)، عبدالعظیم حسنی (ع) و مسجد مقدس جمکــران، مدیــران کل مراکز قم و فارس اشاره کرد و علاوه بر این، پیگیریهای لازم برای اخذ پیام یکی از مراجع عظام تقلید هم صورت گرفته است.
شبکهای برای ۳۰ میلیون زائر به مناســبت برگزاری نخســتین جشنواره تولیدات رادیویی زیارت که در مشهد مقدس برگزار میشود، مروری داشتیم بر فعالیتهای این شــبکه رادیویــی و گفتگو بــا مدیران و مسئولان رادیــو زیارت، تا ابعــاد مختلف ایده پردازی و برنامه ســازی مخاطب محور را با موضوع حرم رضوی، بیشتر دریابیم.
محســن نصرپور مدیرکل صداوســیمای خراسان رضوی، در جمع اصحاب رسانه در خصوص اهمیت برگزاری جشنواره رادیویی زیارت گفت: امروزه در دنیای ارتباطات و ظهور رسانههای نوین و خاصه در دنیای رســانه، رقابتی و تخصصی شدن، یکی از راه کارهای حضور و بقا در این عرصه اســت و بــر همین اســاس با توجه به گســتردگی مفهوم زیارت با ارائه پیشنهادهایی که از مرکز خراســان رضوی ارائه شد بر اساس صلاح دید سازمان و معاونت امور استانها پس از جلسات مختلف مقرر شد شبکه رادیویی زیارت با توجه بــه ظرفیت عظیم بارگاه منور امام رضا (ع) در مشــهد مقدس راه اندازی شــود که با گذشت مدت کوتاهی از تأســیس این شبکه، استقبال مخاطبــان گوناگــون از آن، مؤید این تصمیم است.
او در خصوص اهمیت رادیو زیارت، نقــاط قــوت و ویژگیهای آن در مقایســه با ســایر شــبکهها افزود: جایگاه رادیو زیــارت از چند بعد دارای اهمیت اســت؛ نخســت اینکه بعد از گذشت ۴۰ ســال از پیروزی انقلاب اسلامی، ضروری بود با توجــه به وجود بــارگاه نورانی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشــهد مقدس و حضور سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر ایرانی و خارجی، شــبکهای در تراز جمهوری اسلامی به عنوان رســانه معــارف اهل بیــت (علیهم السلام) به صورت سراسری از مشهد به تولید و پخش بپــردازد، وجود حــوزه علمیه غنی، صاحب اندیشــه و صاحب اثر و موثر در تولید محتوای دینــی و نیز حضور زائران فارســی زبان از کشــورهای همجوار مانند افغانستان، تاجیکستان، پاکســتان و هند، فرصتی مغتنم و ارزنده برای تبلیغ آموزههای زیارتی و تعمیق باورهای متعالی شیعه به مخاطبان فارسی زبان فراهم آورده بود که باید از آن استفاده میشد، امکان بهره گیری از ظرفیــت خوب رادیوهای برون مــرزی فعال در مرکــز در صورت نیاز به راه انــدازی و برنامه ریزی بــرای برنامههایی به زیانهای اردو، تاجیکی، دری و عربی در حوزه زیارت اهل بیت (علیهم السلام) از جمله نقاط قوت و ویژگیهای رادیو زیارت است.
مدیرکل صداوســیمای خراسان رضوی ادامه داد: در کنار این نقاط قوت، محدودیت در پوشــش FM که فعال حدود ۲۵ درصد کشــور از جمله تهران بزرگ، شهرهای زیارتی مشــهد مقدس، قم و شیراز و همچنین بجنورد و بیرجند را در برگرفته، جزو مهمترین نقاط ضعف این شبکه سراسری است که البته، رادیونمای فعال و پخش از طریق تلویزیونهای دیجیتال در سراســر کشــور و حضور موثر در اپلیکیشــن ایران صدا تا حــدودی این ضعف را برطرف کرده است.
ماموریتهای مهم رادیو زیارت
افشــار صفوی مدیر شبکه رادیو زیارت نیز با اشــاره به اینکه رادیو زیارت در ۲۷ مهر سال ۱۳۹۶ کار خود را آغاز کرده است، گفت: البته فعالیت رســمی رادیو زیارت از ۱۴ تیر ســال ۱۳۹۷ بوده است.
او افزود: جــای خالی شــبکههایی با مأموریت نشــر و تبیین فرهنگ آسمانی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) در کنار شبکههای وزین قرآن و معارف خالی بود، این آغاز به کار نوید بخش اتفاق بســیار مهمی بود که حدود چهل ســال مردم عزیزمان انتظارش را میکشیدند.
مدیر شبکه رادیو زیارت ادامه داد: سالانه به طور متوسط ۳۰ میلیون نفر از سراسر ایران اسلامی و مسلمانان سایر کشــورها برای زیارت بارگاه نورانی علی بن موسیالرضا (ع) به مشهد مشرف میشوند و بخــش زیــادی از آنان در این مسیر، سایر زیارتگاههای کشــور، مثل حــرم حضرت معصومــه (س) و حرم احمد بن موســی (ع) و حــرم امام زادگان را هم زیارت میکنند. قریــب به همین تعــداد نیز به ســایر زیارتگاهها در دیگر شهرها و روستاها میروند که در مجموع حجم گستردهای از سفرهای زیارتی به شمار میرونــد. بقــاع متبرکه در سراسر کشور در طول سال میزبان خیل زائران هستند که با احتساب زائران عتبات عالیات و عمره مفرده و حج تمتع، عدد درخور توجهی محسوب میشــوند.
صفوی بیان کرد: یکی از مهمتریــن ماموریتهای رادیو زیارت، موضــوع همراهی زائران از مبدا تا مقصد اســت؛ یعنی از لحظهای که از محل اقامت خود نیت میکنند و تصمیم میگیرند باید این رادیو در ابعاد مختلف معرفتی، زائران را همراهی کنــد. زائر هر چقدر با شــناخت بیشتــر و عمیق تری ســفر زیارتــی خود را ً به نتایج بیشتری دست پیدا شروع کند قطعا میکند.
او تصریح کرد: آمادگی زائران در سفرهای مختلف و استفاده از ظرفیتهای مختلــف فکــری، اجرایــی و محتوایــی از سیاستهای اصلی این شبکه است. در آســتانه چهارمین ســال فعالیت رادیو زیــارت، این شــبکه تبدیل به یــک قرارگاه رادیویــی زیارت شــده، کما اینکــه در دهه کرامت امســال برنامههایی را با رادیو معارف، رادیو اقتصاد، رادیو ســامت و رادیو تهران به صورت مشترک روی آنتن برد.
همچنین به گفته تصمیم گیران اصلی رادیو زیارت، برنامه سازی در حوزههای زیارت جهانی و زیارت در عرصه بین الملل و زیارت در سایر ادیان و مذاهب نیز از جمله فعالیتهای پیش روی این شبکه رادیویی است.
انتهای پیام//ف.ح