به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سیده معصومه مرادی مدیر دفتر مدیریت مصرف و کنترل پیک بار شرکت توزیع برق مشهد در نشست مشترک کمیسیون انرژی و صنعت و معدن خراسان رضوی گفت: برق مشهد جدا از خراسان رضوی است و سهم برق مصرفی مشهد بیشتر از استان است، یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک خانگی در این کلانشهر داریم و سهم مصرف مشترکان صنعتی ما از ۱۶۰۰ مگاوات، ۴۰۰ تا ۴۵۰ مگاوات است و ۴۰ مگاوات هم سهم بخش کشاورزی است. اما در استان ۶۰ درصد مصرف برق مربوط به بخش کشاورزی است.
او افزود: بنابراین مقایسه برق استانها و شهرستانهای دیگر با مشهد منطقی نیست. استان فارس به راحتی میتواند مدیریت پیک بار را انجام دهد؛ این در حالی است که ما در مشهد فقط ۸ ساعت برق پایدار داریم.
مدیر دفتر مدیریت مصرف و کنترل پیک بار شرکت توزیع برق مشهد ادامه داد: بخش اعظمی از اتفاقاتی که در حوزه برق امروز رخ میدهد، به تصمیمات کلان کشوری مربوط است و ما در این زمینه نمیتوانیم در استان تصمیمی مجزا اتخاذ کنیم. مصوبهای لازم الاجرا به دست ما رسیده است و ما به عنوان صنعت برق بابت تمام مگاوات ساعتهایی که کم میشود، ضرر میکنیم، اما حجم برق موجود را باید عادلانه تقسیم نماییم.
مرادی بیان کرد: سعی مان بر این بود که برخی مراکز حساس را جدا کنیم؛ ۲۰۰ مرکز حساس داشته ایم که ۱۲۰ مرکز از این تعداد، بیمارستانها بوده اند؛ اما درباره سایر نقاط، وقتی از مرکز درباره قطعیها به ما دستور میدهند، نمیتوانیم از اجرای آن امتناع کنیم.
ضرورت تشکیل کمیته بحران
محمد خوشحال، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی ماشینسازی و فناوریهای برتر مشهد نیز گفت: درخواست ما این بود که شرکت توزیع برق استان بخشی از بار برق مشهد را کاهش دهد. مشهد هم اکنون به تافتهای جدا بافته تبدیل شده و امروز بیشترین بار قطعی برق بر بخش صنعت و شهرکهای صنعتی این کلانشهر وارد میشود.
او با تاکید بر لزوم تشکیل کمیته بحران در خراسان رضوی افزود: وضعیت آب هم بحرانی است و در شهرکها تا مدتی دیگر با کمبود آب چاهها مواجه خواهیم شد. لازم است در این وضعیت یک دست باشیم و در کمیته بحران، به طور یک صدا درباره این موضوع بحث شود. برخیها نیروگاه برای برق ایجاد کرده اند، اما انرژی گاز برای فعالیت نیروگاه چگونه تامین خواهد شد؟
انتهای پیام//ف.ح