کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: امسال، خراسان جنوبی از تولید فرش دستباف ۹۰ میلیارد تومان عایدی داشته است.
او با اشاره به اینکه نقش فرشهای بافته شده عمدتا در نقشهای ریز ماهی و خشتی است افزود: در شهرستانهای طبس، فردوس و بشرویه، نقش فرش نائین مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
کامیابی مسک با بیان اینکه امسال از صادرات فرش تنها ۷۰ هزار دلار برای استان ارز آوری داشته ایم، اظهار کرد: پارسال نیز وضعیت صادرات فرش از استان بسیار ناامید کننده بود.
بیشتر بخوانید
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه فرش دستباف استان عمدتا صادراتی است و به کشورهای آلمان و ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی صادر میشود ادامه داد: طی ۲ سال اخیر وضعیت صادرات فرش خوب نبوده است و به علت وجود ویروس کرونا و همچنین تحریمها صادرات آن در سالهای اخیر بسیار افت کرده است.
فعالیت ۲۵ هزار کارگاه فرش در خراسان جنوبی
کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: اکنون ۵۰ هزار بافنده در خراسان جنوبی مشغول به بافندگی فرش هستند.
او با اشاره به اینکه بافندگان فرش از مشکلات زیادی رنج میبرند افزود: به دلیل نبود صادرات مدتی است که بیمه بافندگان واریز نمیشود و مسئولین تأمین اجتماعی میگویند به دلیل واریز نشدن سهم دولت برای بیمه بافندگان فرش، بیمهی تأمین اجتماعی این افراد رد نمیشود و مشمول دریافت بیمه نیستند.
کامیابی مسک با بیان اینکه اکنون حقوق بافندگان فرش روزانه ۶۰ هزار تومان است اظهارکرد: این افراد حتی حقوقشان از کارگران ساده هم بسیار کمتر است، اما حمایتی از آنان توسط مسئولین صورت نمیگیرد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی ادامه داد: بیشترین صادرات فرش استان مربوط به سال ۷۵ با ارز آوری یک میلیون دلار بوده است.
انتهای پیام/ س