به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از حملات ددمنشانه ایالات متحده آمریکا به مواضع حشد شعبی در مرزهای مشترک میان سوریه و عراق که به دنبال آن شماری از نیروهای این گروه مقاومتی به شهادت رسیدند، موج تهدیدات گروههای مقاومت عراق علیه واشنگتن بیش از پیش افزایش پیدا کرد. بر همین اساس، گروههای مقاومت عراق جملگی بر لزوم خروج هرچه سریعتر نیروهای اشغالگر آمریکایی از خاک عراق تأکید کردند.
در همین راستا، «عباس الزاملی» نماینده وابسته به فراکسیون بدر در پارلمان عراق گفت: «نیروهای آمریکایی تابع قوانین و قواعد بین المللی نیستند و هیچ هماهنگی با دولت عراق ندارند». وی افزود: «حضور نیروهای آمریکایی در عراق غیرقانونی است. مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم خروج نیروهای خارجی در عراق، برای دولت الزام آور است و پارلمان بر اجرای مصوبه خود اصرار دارد».
بیشتربخوانید
این نماینده پارلمان عراق در ادامه یادآور شد: «اوضاع داخلی در عراق با توجه به ادامه حضور نظامیان آمریکایی در این کشور رنگ آرامش نخواهد گرفت. دولت باید سریعاً در مسیر پایان دادن به حضور نظامیان آمریکایی حرکت کند». از سوی دیگر، «احمد عبدالساده» تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی عراق نیز سخنانی را در همین زمینه مطرح کرد و بر لزوم شکل گیری یک مقاومت فراگیر در برابر آمریکاییها تأکید کرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی عراق در سخنانی تصریح کرد: «برای اینکه اشغالگران آمریکایی دیگر علیه قهرمانان حشد شعبی دست به جنایت نزنند لازم است یک جنگ فراگیر علیه آنها در عراق آغاز گردد. این جنگ فراگیر در واقع باید بلافاصله پس از اقدام آمریکاییها در ترور فرماندهان مقاومت در نزدیکی فرودگاه بغداد آغاز میشد. به هر حال، اگر چنین جنگی علیه اشغالگران صورت نگیرد، آنها به جنایتهایشان علیه حشد شعبی و قهرمانان عراق ادامه می دهند».
این کارشناس عراقی افزود: «باید کاری کرد که آمریکاییها وادار به فرار از عراق شوند». در همین حال، «هادی العامری» رهبر ائتلاف فتح عراق هم در سخنانی بر لزوم اخراج اشغالگران آمریکایی از خاک این کشور تأکید کرد. رهبر ائتلاف فتح عراق یادآور شد: «تا زمانی که اشغالگران بیگانه در خاک عراق حضور داشته باشند، شاهد آبادانی این کشور نخواهیم بود. حضور اشغالگران آمریکایی در خاک عراق غیرقانونی است».
بر اساس تمامی آنچه که گفته شد، پر واضح است که اخراج نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا از خاک عراق در دستور کار تمامی گروههای مقاومت قرار گرفته است؛افزایش هجمه سیاسی رهبران گروههای سیاسی علیه اشغالگران آمریکایی با تشدید عملیاتهای نظامی علیه این اشغالگران همزمان شده است. پس از حملات بامداد جمعه آمریکا به مواضع حشد شعبی در مرزهای مشترک سوریه و عراق، کاروانهای لجستیک متعلق به نظامیان آمریکایی در مناطق مختلف عراق هدف حمله قرار گرفتند. در همین راستا، تنها در روز گذشته ۲ کاروان نظامی آمریکا در شهر «حله» و استان «صلاح الدین» هدف قرار گرفتند.
بنابراین، به نظر میرسد که آمریکاییها پیام قاطعانه مقاومت عراق در خصوص تداوم حضور غیرقانونیشان در خاک عراق را دریافت کردهاند. از همین روی، آخرین گزارشها حاکی از آن است که ایالات متحده آمریکا برای خارج ساختن ۲ هزار نیروی نظامی خود در عراق درخواست مهلت کرده است.
در همین ارتباط، «نصر الشمری» معاون دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی «نجباء» تصریح کرد: «آمریکایی ها درحال حاضر تلاش میکنند تا با کمترین خسارت از خاک عراق خارج شوند. آنها اعلام کردهاند که برای خارج ساختن ۲۰۰۰ نیروی خود از عراق به مهلت نیاز دارند. ما این خواسته آنها را تنها وقت کُشی می دانیم». وی در ادامه افزود: «مطالبه گروههای مقاومت کاملاً واضح است. حضور نیروهای ایالات متحده آمریکا در عراق غیرقانونی است و گروههای مقاومت از قدرت کافی برای بیرون راندن آنها برخوردار هستند».
بنابراین، آنچه که واضح به نظر میرسد این است که آمریکاییها پیام گروههای مقاومت عراق را دریافت کردهاند اما همچنان نیز برای خروج از خاک این کشور به دنبال وقت کُشی هستند. با این حال، مقامات واشنگتن خود نیک میدانند که در صورت تداوم حضورشان در خاک عراق با ضربات سنگین محور مقاومت مواجه خواهند شد؛ محوری که هم اکنون به دنبال گرفتن انتقام خون شهدای حشد شعبی در مرزهای مشترک با سوریه است.
کما اینکه چندی پیش «ابو آلاء الولائی» دبیرکل گروه مقاومت کتائب سیدالشهداء عراق پیامی را به آمریکاییها مخابره کرد. در همین ارتباط، او با اشاره به شهادت شماری از نیروهای حشد شعبی در حملات آمریکا به مناطق مرزی عراق، تأکید کرد: «ما سوگند یاد کردیم که انتقام عزیزانمان را بگیریم. ما هستیم که زمان و مکان پاسخ را تعیین میکنیم».
به هر حال، در حال حاضر عزم گروههای مقاومت عراق برای اخراج اشغالگران آمریکایی از خاک کشورشان بیش از هر زمان دیگری جزم است. سلسله مواضع سیاسی رهبران مقاومت در کنار عملیاتهای نظامی علیه کاروانهای لجستیک متعلق به نظامیان آمریکا خود به تنهایی گواه بر این مدعاست. اکنون آمریکاییها بیش از هر زمان دیگری در عراق احساس خطر میکنند. این خطری است که مقاومت با قدرت روزافزون خود برای واشنگتن ایجاد کرده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/